Mój ogród wśród łąk część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 3

Post »

Małgosiu uwielbiam kolory w ogrodzie, zwiewny kosmos na tle iglaków piękny ;:138 i jeszcze motyl się załapał na sesję zdjęciową.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu ty wiesz co ja myślę o twoim szpalerze cyniowym wiec już nic nie piszę tylko podziwiam ;:333
Aha jeszcze koniecznie się pochwal nasionami :wit
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Gosiak - ten motylek , taki wyrazisty , kolorowy :lol: , a i kupiłam cynie pierwszy raz - to przez Ciebie bo u Ciebie zachwycają ;:180 , wyściskaj ode mnie szczeniaczki ;:167
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Bea - W tym roku nie będzie wjazdu cyniowego, zmieniam im miejscówkę. Cynie się rozbujały i zasłoniły róże. A dzieciaczki grzecznie sobie śpią, jeszcze tydzień i się zacznie, bo zaczną chodzić i ....wychodzić z budy.

Tulapku - Jak już zrealizujesz swój pomysł, to pokaż koniecznie. :wit

Szamanko - Kochana, ja wcale nie uważam, że się mądrzysz. Pepsi obecne szczeniaki to mój wyrzut sumienia, myślałam, że dam radę upilnować prochami. Nie udało się, przykre i bolesne, nie tylko dla psa, ale i dla nas, bo doszły obowiązki, i to dość poważne. Nie jest łatwo, pracując całymi dniami opiekować się jeszcze hordą słodkich i ...wymagających pieseczków.To już trzeci raz zostałam psią mamą, więc wiem co mówię. I wiem, że znajdą dobrych i uczciwych nowych właścicieli, tak jak te poprzednie moje cukiereczki.Może i masz rację, że nie każda suka musi mieć dzieci. Ale uwierz mi, dla zdrowej suki to coś zupełnie normalnego, i zdrowego. Oczywiście nadmiar nie wskazany, więc i ja kończę u Pepsi z prokreacją tym zaskakującym nas miotem. :wit

Marysiu - Nie zbieram nasion cynii, bo te daliowe nie powtórzą cech w następnym siewie. Wolę paczusię po złotówce kupić i posiać. Koleżanka zrobiła eksperyment, więc wiem.

Cyma - Uwielbiam kolor i busz kwiatów w ogrodzie. Zawsze zaglądam do takich ukwieconych zakątków. Ogrody obsadzone iglakami, okorowane pod linijkę, bez grama koloru są nie dla mnie. Kolor, przede wszystkim. :wit

Aniu - Pokażę moje nasionka, jak uporządkuję miejsce ich przechowywania :wink: Ale wiesz co, staram się nie szaleć za mocno. Mam troszkę swoich z poprzedniego roku, właściwie skupiam się na tych, których nie znam.

Monia - Cynie są warte, żeby je mieć w ogrodzie. Posiej w kwietniu i popikuj już na miejsce stałe. Moja znajoma sieje od razu do gruntu, efekty są te same. Tylko ona ma ziemię co roku nawożoną porządnie gnojówką. Ona ma las cyniowy. Jak będę pamiętała to zrobię fotkę jej cynii. Efekt wart obfocenia. :wit

Siedzę i dumam jakie róże kupić, i mam już mętlik w głowie. Jak ja kocham te kwiaty, wszystkie bym chciała. A pole możliwości ograniczone, finansowo też....

:wit
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

No to jest nas dwie, co wypisują różane chciejstwa, chociaż myślę, że gdzieś tam dużo więcej. Moja lista już kilka razy była "przeformowana" i dalej nie mam pewności, więc jeszcze nie zamawiam, chociaż może byłoby lepiej, bo dałabym sobie z nimi spokój ;:7 .
Gratuluję natomiast psiaków, bo są śliczne, ale też rozumiem kłopot. Musisz jakoś to przetrzymać ;:168 .
Chodzę, jak lew w klatce, bo już coś bym robiła w ogrodzie, ale się boję, że mogą przyjść jeszcze mrozy. Przecież to właściwie środek zimy.
Miłej niedzieli i ...aby do wiosny! ;:138 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Małgosiu pod wpływem Twoich cynii i ja kupiłam nasiona tych kwiatów :) Czy mogę je wysiać wprost do gruntu?

A jak tam zamówienia różane? Coś już wybrałaś?
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu wiesz czym uradować nasze oczy ten busz cynii cudo ;:138 ;:138
Jak ja lubię takie widoczki. ;:108
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu Twoje cynie są takie energetyczne, ;:215 też je lubię. Masz rację ogrody z iglakami są jakieś bezosobowe, sztuczne i smutne. Pozdrawiam ciepło. :wit
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ja też kocham kolory w ogrodzie. ;:167 Kwitnące byliny to jest to! ;:215
Iglaki są ok, jako pewne tło, by zimą nie było pusto -jednak byliny przede wszystkim!
Może jakąś sesję pieseczków zapodasz?
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Szaro, bur o i ponuro a u ciebie takie kolorowe zdjęcia - super nastrój od razu :) Mam nadzieję, że będzie gdzie posiac cynie w tym roku :)
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu - Jak dobrze Cię widzieć, bo cosik znikłaś kochana. No, masz rację twierdząc, że to środek zimy, a nas rwie do robót ziemnych. Ja sobie wymyśliłam kilka spraw remontowych w domu, przynajmniej ręce zajmę, czas zleci i o głupotach nie będę myśleć. Mój znajomy psychiatra zawsze powtarza, żeby rękom dać zajęcie, to głowa odpocznie :D

Dorotko - Odpowiem najpierw na to łatwiejsze pytanie. Cynie sieję do kuwety w kwietniu, potem w maju pikuję już na miejsce stałe. Jest to dla mnie łatwiejszy sposób, i zarazem kontroluję moje zasadzenia. Mam wrażenie, że wtedy mi nic nie umknie. Przy sianu do gruntu ( znajoma tak sieje cynie co roku i świetnie jej to wychodzi) ja się boję, że wyhakuję ;:219 . Tak się stało z zeszłoroczną posianą do gruntu czarnuszką. Wydziabałam ;:174
A róże...hm...powiem tak...na sam początek zajrzałam do innej szkółki różanej. I mam dylematy....Uwielbiam angielki, wiesz o tym. Dla mnie są ;:333 , ale w tej szkółce poznałam inne rodziny róż, i sama już nic nie wiem. ;:145 ;:145 Muszę się otrząsnąć, poważnie zrobić listę , nie na wariata. Ojej ...to trudne, albo ja już się rozbestwiłam jak mawiała moja mama, i mawia czasami :;230

Marysiu - Ja też uwielbiam busze, łany kwiatów...niedługo tak będzie. ;:196

Cyma - Kochana, no może trochę przesadziłam z iglakami. Sama mam ich trochę, bo lubię ciekawe drzewa iglaste i liściaste. Ale wiesz, kolor to kolor. Iglaczki są fajne zimą, dają mi poczucie, że coś jeszcze żyje. :D
A cynie polecam :uszy

Aneczko - Dzisiaj wróciłam z trudnego dla mnie weekendu, ale zaraz po przyjeździe poleciałam do Pepsika. Dzieciaczki są nadal ślepe, rosną w tłuszczyk, ale żeby im zrobić sesję potrzebuję ciut czasu i ....drugiej osoby. Jak wchodzę do budy ( ona duża jest :D ), to Pepsi pcha się za mną i zaczyna być ....dziwnie. Dzieciaki ryczą, ona jest nieswoja....więc muszę sesję zaaranżować. Ale zapodam, oj zapodam, może ktoś zapragnie mojego małego Pepsika. ;:63

Aguś - Bo ja jestem królową nastroju ;:173 Nie , przesadzam....ostatnio sama siebie motywuję na różne sposoby, żeby nie poddać się paskudnej aurze i innym takim. A cynie siejemy, bankowo, koniecznie,miejsce się zawsze znajdzie :uszy

I żeby nie zapomnieć o kwiatach....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Małgosiu ;:3 czym przywiązujesz róże do podpórek :?: Masz jakiś sposób, :?: chodzi mi o grube pędy, wyrastające pod koniec sezonu. Przełożyć je pomiędzy druty w stelażu nie za bardzo można, łatwo się łamią.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Małgosiu od razu zrobiło się weselej, takie fotki to ja lubię :)
Dzięki za rady w sprawie cynii. Przyznam się, że strasznie mnie ciągnie do ogrodniczych...M kręci głową z politowaniem. Wczoraj znów kupiłam kilka opakowań nasion kwiatów, a teraz zastanawiam się, gdzie to wszystko posadzić ;:24
A z listą różaną masz rację...nic na wariata, trzeba dobrze przemyśleć . Ha, ja taka mądra, a jak przyjdzie co do czego, to trudno mi się opanować , bo przecież to tak łatwo kliknąć myszą :wink: A potem trzeba to wszystko gdzieś posadzić...Ale co tam, miejsce zawsze się znajdzie i jakoś to będzie :D
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

I jak tu spać po takiej dawce piękności :?: :?: ;:7
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Ale różyce ;:oj , ta pierwsza to może Emelie?. Mi też się marzą takie widoki, dziś spacerowałam po zaśnieżonej działce i już mi się nie chce tego śniegu, zimy, brakuje już soczystej zieleni i kolorów. :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”