Mój ogród wśród łąk cz.2
- Edyta1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 paź 2011, o 00:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród wśród łąk cz.2
Małgosiu, wpadłam w rewizytą
. Widziałam, że wyautowałaś z rabatki żurawkowej jałowiec płożący. A zastawiałaś się może nad formowaniem go? Takie cięte jałowce wyglądają bardzo ciekawie
.
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- Madziagos
- -Moderator Forum-.

- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgosiu,
a co to takiego Czystolandia?
A w razie czego to krzywo też jest prosto
a co to takiego Czystolandia?
A w razie czego to krzywo też jest prosto
- majowa
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu, bardzo mi przykro, takie smutne wieści
Dziękuję za odpowiedź o truskawkach, jak pogoda pozwoli w tym tygodniu posadzę sadzonki.
Dziękuję za odpowiedź o truskawkach, jak pogoda pozwoli w tym tygodniu posadzę sadzonki.
Hortensja cudownie kwitła, a rozchodnik ładnie wygląda. 
Pozdrawiam, Robert.
- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Ładny klimacik uchwyciłaś na tych zdjęciach i.... babie lato już widać . Piękne imię ma Twoja córcia i sama córcia też pięknie się prezentuje
, pewnie po mamusi 
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Jak moja Julka zobaczyła Delle i Zuze to sobie tylko głośno westchnęła
Jazda konna to niespełnione marzenie mojej córki.
Pozdrawiam Amelia
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Na cisie wisi żarcie dla grubodziobów
Tak teraz prosto! Może być - zatwierdzam!
Jabłuszka rosną
Co z nimi robisz?
Tak teraz prosto! Może być - zatwierdzam!
Jabłuszka rosną
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu
A co do sezonu jabłkowego to zazdroszczę- ile lat masz jabłonie?
A co do sezonu jabłkowego to zazdroszczę- ile lat masz jabłonie?
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Wróciłam właśnie z Festiwalu Smaku. Wspaniała impreza. I niestety, deszcz mnie przegonił.
Dodam nieśmiało, że u mnie czyli 10 km dalej nie spadła ani jedna kropla.Jutro będę musiała podlać. Znowu jest sucho.
A z festiwalu przywiozłam sobie zapas miodu na zimę, i ....barbulę variengatę.
Marysiu - Ja się boję, to fakt, chociaż Zuza robi co może, żeby mnie do nich przekonać. Oczywiście, że pogłaszczę, ale już marchewki nie podam, bo jak widzę te zębiska
. A ona, czyli Zuza nawet się z nimi całuje i kopyta im czyści. Kocha je okropnie, a nikt, absolutnie nikt z rodziny konno nie jeździ. Mama amazonka, ale z innych powodów.
Aguś - W fuksjach się zakochałam i żebrzę po ludziach po nowe odmiany. Właśnie mam kolejną, od wczoraj siedzi w kubeczku, czeka na ukorzeniacz i do ziemi.
Violka - Kokosa nowym pańciem jest kucharz, szef kuchni w restauracji naszych znajomych. Nie ma on dzieci, ale mieszka w domu, gdzie są dzieci jego siostry. Kokos to się umiał ustawić.
Edytko - Witaj
Jałowca posadziłam kiedyś, jak miałam inną wizję na to miejsce. Nawet wiesz, podpatrzyłam kiedyś u Marty Koziorożec że można te płożaki fajnie uformować. Ale je przestałam lubić ten gatunek. Coś mi się odmieniło. i jeszcze kilka takich jałowcopodobnych czeka na eksmisję.
Madzia - Czystolandia to nazwa państwa, z którym sąsiadujemy od zachodu.
Iwonko - To dobry czas do sadzenia truskawek, bo zdążą przed zimą się dobrze ukorzenić.Działaj.
Robert - Miło mi, fajnie że Ci się podoba.
Monia - Zuza ma wszystko po mamusi, jakże by mogło być inaczej, ale nie ma po mamusi strachu przed koniem.
Amelia - No co TY, na wsi mieszkasz i koni nie ma? My też na konie jeździmy do sąsiedniej wsi, a że dziewczyna do tego ma smykałkę do interesów, to i uczy i ma kasę.Marzenia dzieci trzeba realizować. Te realne oczywiście, bo Zuzy marzeniem to jest posiadanie konia na własność, a do tego właściwie dwóch koni, jak mi zakomunikowała, bo to zwierzęta stadne mamuniu, i one bez przyjaciela będą miały smutno. I co, ja mam gorzej z marzeniami.
Miłeczko - Jabłuszka są rajskie
Może jakiś Adam się przyplącze
A tak na serio, są dla ptaszków na zimę. One je uwielbiają. Mój ogród zimą to istna stołówka. Kocham te maleństwa i one mnie.Już teraz zbieram im pożywienie. Mam nadzieję, że myszy szybciej nie zakombinują.
Dorotko - Jabłonie już rosły, jak tak zamieszkaliśmy. Myślę, że jakieś 15 lat mają. I trochę musieliśmy wyciąć...zostało 10.Ale owocują byle jak, bo to niskopienne. Jabłka miałam w dużej ilości od koleżanki. Ona ma bardzo, bardzo stare drzewo, takie wysokie i porządne.

Dobrej nocy.
A z festiwalu przywiozłam sobie zapas miodu na zimę, i ....barbulę variengatę.
Marysiu - Ja się boję, to fakt, chociaż Zuza robi co może, żeby mnie do nich przekonać. Oczywiście, że pogłaszczę, ale już marchewki nie podam, bo jak widzę te zębiska
Aguś - W fuksjach się zakochałam i żebrzę po ludziach po nowe odmiany. Właśnie mam kolejną, od wczoraj siedzi w kubeczku, czeka na ukorzeniacz i do ziemi.
Violka - Kokosa nowym pańciem jest kucharz, szef kuchni w restauracji naszych znajomych. Nie ma on dzieci, ale mieszka w domu, gdzie są dzieci jego siostry. Kokos to się umiał ustawić.
Edytko - Witaj
Madzia - Czystolandia to nazwa państwa, z którym sąsiadujemy od zachodu.
Iwonko - To dobry czas do sadzenia truskawek, bo zdążą przed zimą się dobrze ukorzenić.Działaj.
Robert - Miło mi, fajnie że Ci się podoba.
Monia - Zuza ma wszystko po mamusi, jakże by mogło być inaczej, ale nie ma po mamusi strachu przed koniem.
Amelia - No co TY, na wsi mieszkasz i koni nie ma? My też na konie jeździmy do sąsiedniej wsi, a że dziewczyna do tego ma smykałkę do interesów, to i uczy i ma kasę.Marzenia dzieci trzeba realizować. Te realne oczywiście, bo Zuzy marzeniem to jest posiadanie konia na własność, a do tego właściwie dwóch koni, jak mi zakomunikowała, bo to zwierzęta stadne mamuniu, i one bez przyjaciela będą miały smutno. I co, ja mam gorzej z marzeniami.
Miłeczko - Jabłuszka są rajskie
Dorotko - Jabłonie już rosły, jak tak zamieszkaliśmy. Myślę, że jakieś 15 lat mają. I trochę musieliśmy wyciąć...zostało 10.Ale owocują byle jak, bo to niskopienne. Jabłka miałam w dużej ilości od koleżanki. Ona ma bardzo, bardzo stare drzewo, takie wysokie i porządne.

Dobrej nocy.
- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
O rety
jaki widok za bramą 
- majowa
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Gosiu, ten widoczek na pole....ach 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Jaki śliczny rozchodnik, dostałam kiedyś gałązki ale nie przyjęły się albo zmarzły w zimie
Ładnie piszesz o marzeniach ale czasem nie da się realizować z przyczyn jakże prozaicznych
mam dla Ciebie budleję tylko poślę Ci w jesieni jest dzisiaj w zdjęciach
przypomnij mi co to ja Ci jeszcze obiecałam bo zapomniałam
cudne widoki
Małgosiu
Małgosiu
Konie zdarzają się,ale nie takie na których można byłoby jeździć
Po sąsiedzku jest kucyk ,ale córa na kucyku nie chce,bo twierdzi,że to dla małych dzieci
A szkółka jeździecka i za daleko i za drogo,no i kto by ją woził ,jak mnie zagroda na miejscu trzyma,a mąż ciągle w pracy
Fantastyczny masz widok za bramą
Fantastyczny masz widok za bramą
Pozdrawiam Amelia
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Ale masz piękny wjazd
I ten widoczek. U mnie nie ma takich przestrzeni
Lubię moje górki, ale ...
- Viola K

- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Kokos u szefa kuchni
ale faktycznie mu się udało ...
Dokładnie mamy taki sam widoczek przed bramą wjazdową