Hej
Ale pokazałaś zdjecia piękne kolory a ile jeżówek ,ja też się w nich zakochałam ale mam tylko na razie 4 a dalie gdyby nie ta susza miały by u mnie dużo więcej kwiatów ,widze ze u Ciebie swietnie się trzymają
Pomidorki jak tam u Ciebie nieiwem czy wstawiałaś gdzies jak wyglądaja ,te od Ciebie nasionka wysiałam i wszystkie sa smaczne a najfajniejsze te które wygladają jak papryka ale nie wiem jak się nazywaja bo tylko jednego mam ,niestety jeszcze go nie jadłam (jest wkopany na dworzu )te z foliaka pomidorki już jemy a te na dworzu dojrzewaja już są żołte
Ewuniu! piękne jeżówki, podbiły też moje serce- zamówiłam i czekam!A ta zagadka??? , powiedziałabym ,ze jest to ogórek szklarniowy lub foliowy.
U mnie tez takowe długaśne porosły w folii, bo zachciało mi się nowych odmian. Co roku mam też w folii/ na wypadek gdyby w gruncie zawiodły/ mam swoją sprawdzoną odmianę gruntowych/Pozdrawiam serdecznie!
Chyba będziemy musiały poważnie porozmawiać.
M.in. zamówionko a ja nic nie wiem
Ale tez ostatnio kupiłam sobie jeżówki: czerwoną i taką pomarańczowo-brązową. Jak się rozrosną to sobie podzielę
Czy Ty wyrabiasz na zakrętach podczas odwiedzin ogrodu czy tylko ryjesz w tej ziemi. Bo mi się coś wydaje, że raczej to drugie
Matulu już kwitna Ci chryzantemy?
A ogóras przedni
Ewuniu ale kwiecia u ciebie , a jeżówki śliczne
doniczki pierwsza klasa, super
Ewuniu muszę ci raz jeszcze podziękować za sadzonki tej pokrzywki chyba koleus ( nie znam nazwy , uciekła mi )
ma teraz śliczne kolorowe listki i wraz z pelargonia tworzą fajny duet
Ewuniu, różyce pięknie Ci kwitną, że o liliach nie wspomnę, ja również co roku je dokupuję, gdyż cebulki zawsze się gdzieś upcha, masz rację szkoda, że nie można oddać ich zapachu, śliczne jeżówki wybrałaś, no i widzę, że znów ciut trawniczka Ci ubyło , prawdę mówiąc masz go jeszcze dość sporo, więc możesz jeszcze troszkę poszaleć. Hortensje na pewno będą się ekstra prezentowały na tle tych iglaczków i u mnie co niektóre chryzantemy już zaczynają, ale większość jeszcze w "powijakach" i niech tak na razie zostanie, gdyż ich kwitnienie zapowiada nieuchronnie zbliżającą się zimę, brr
Witam serdecznie Marzenko pomidorki u mnie zaczynają dopiero dojrzewać, ale moje mam wszystkie w gruncie Bogusiu jeżówki w tym roku podbijają serca
Ogórek zagadka, to długi ogórek gruntowy Ilonka balowałaś na urlopie a ja buszowałam w jeżówkach a i tak za późno zajrzałam,a jak się rozrosną to będą do podziału
Ryłam i ryłam i przeholowałam. Bożenko kocham kwiaty, a koleus niech zdrowo rośnie. Jadziu miłego wypoczynku Ilonka dziękuję, w tej części było zbyt monotonnie, za zielono, więc skubnęłam kawałek trawnika pod inne nasadzenia.
W zeszłym tygodniu nastąpiło u mnie "zmęczenie materiału", więc nie patrząc na nic zapakowałam torbę i w sobotę skoro świt pojechaliśmy do Unieścia, gdzie spędziłam 4 wspaniałe dni
W poniedziałek ( po dwóch dniach całkowitego lenistwa-plażowania i kąpieli w Bałtyku ) pojechaliśmy do Dobrzycy
FOTKI Z OGRODÓW HORTULUS
OGRÓD JAPOŃSKI najbardziej bliski moim klimatom
OGRÓD LEŚNY z kolei spodobał się najbardziej wnuczkom
OGRÓD FRANCUSKI I ANGIELSKI
Aranżacje kącików wypoczynkowych
Wzgórze widokowe trudna wspinaczka, ale się udało
Różne inne ciekawostki z ogrodów
Trudno było robić fotki, ponieważ osób zwiedzających ogrody było bardzo dużo.
W tym roku otwarte zostały nowe ogrody z wieżą widokową, ale w poniedziałek nieczynne dla zwiedzających, więc obyłam się smakiem.
Marzenko
Niedaleko Sarbinowa, Chłopów, Mielna, Unieścia
A skoro byliśmy w Unieściu to tylko żabi skok i byliśmy w Dobrzycy Alu troszkę je podładowałam Iga różane nasze polskie tak (są przecudne) ale ten w stylu angielskim, jak dla mnie za kwadratowy.
Powiem jeszcze, że róże w naszych ogródkach są o wiele ładniejsze.
A w japońskim sztuka feng shui radzi sobie całkiem nieźle
Ewuniu no to wypoczęłaś , akumulatorki naładowane - super Ślicznie zdjęcia pięknie wyglądasz , miło Cię widzieć wnuczki
Jeżówki masz cudne i jeszcze tyle dokupiłaś - za rok to będzie gdzie oko zawiesić
Pozdrawiam