Ogródek to moje drugie życie cz.4 -uzależnienie
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek to moje drugie życie cz.4 -uzależnienie
Dorotko wspomnienia piękne i żeby ten nowy sezon był jeszcze piękniejszy.
I zima dotarła do Ciebie u mnie od czwartu jaką być wieksze przymrozki a w przyszłym tygodniu zapowiadają ok -20, mam nadzieję że to im sie nie sprawdzi i jakimś cudem będzie cieplej.
I zima dotarła do Ciebie u mnie od czwartu jaką być wieksze przymrozki a w przyszłym tygodniu zapowiadają ok -20, mam nadzieję że to im sie nie sprawdzi i jakimś cudem będzie cieplej.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Z dwojga złego na te zapowiadane mrozy to dobrze że śnieg pada -dobrze dla roslin,zawsze jakaś kołderka,ale ja już myślałam że zima o nas w tym roku zapomniała
- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Dorotka też tak myślałam ale wole teraz mróz i śnieg niz później w kwietniu. Chociaż mam nadzieję ze zima będzie krótka.
Oj tak śnieg potrzebny dla roślinek,
Oj tak śnieg potrzebny dla roślinek,

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Dorotko, witaj. Ale zakupy poczyniłaś. Mnie też czekają duże różane zakupy, bo planuję obsadzić wejście na taras z dwóch stron różami. Koniecznie pachnącymi. Cały czas poszukuję takich, które pięknie pachną i nie lękają się tak bardzo mrozów.
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
Witaj Dorotko. Właśnie skończyłam przeglądać twoje wątki.
Jak ty to robisz, że tyle roślin ci się mieści?
Prześliczny ten twój ogródek. Taki kolorowy, pachnący i wesoły
A te pierwiosnki, lewizje, serduszka, orliki o reszcie nie wspominając
Chętnie bym sklonowała i teleportowała do swojego
Bardzo podoba mi się twój skalniaczek. Uwielbiam kamole. Też zawsze je zwożę, gdzie nie pojadę. Inni z gór wracali z lżejszymi plecakami, bo zapasy wyjedzone, a mój plecak kilka razy cięższy
Przy wypadach większą paczką, ci co mnie najlepiej znali i wiedzieli co ja tam potrafię upchać, patrzyli tylko z uśmiechem, który z nieświadomych się zerwie, by mi wrzucić plecak na półkę w przedziale
Teraz wygodna się zrobiłam, zmotoryzowana. Tylko czasami tył samochodu dziwnie osiada
Jak ty to robisz, że tyle roślin ci się mieści?

Prześliczny ten twój ogródek. Taki kolorowy, pachnący i wesoły

A te pierwiosnki, lewizje, serduszka, orliki o reszcie nie wspominając

Bardzo podoba mi się twój skalniaczek. Uwielbiam kamole. Też zawsze je zwożę, gdzie nie pojadę. Inni z gór wracali z lżejszymi plecakami, bo zapasy wyjedzone, a mój plecak kilka razy cięższy

Teraz wygodna się zrobiłam, zmotoryzowana. Tylko czasami tył samochodu dziwnie osiada

Pozdrawiam, Karina.
Nasz Zielony Zakątek
Nasz Zielony Zakątek
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Dorotko, tulipanki nawet jeśli już były to są tak śliczne, że warto je pokazywać, a chciałam się pochwalić kamieniem, który znajomi mi ze Szwecji przywieźli, no dziwnie to wyglądało, jak mi przywieźli do pracy
miny koleżanek bezcenne, kurcze zdjęcie mi wetło, a już na działce go mam 

- dorcia7
Iwona pewnie kamień jest piękny,obejrzę na zdjęciu z działki ,poczekam 
Karinko działka jak działka ,nigdy nie będzie taka jak ogrody które oglądam ,ale mój synuś stawia dom i będzie miał duży ogród ,tam się wyżyję z roslinami których na działce nie mam z jakiś tam względów np magnolie -nie mam miejsca ,a moje dzieci magnolię wymieniły jako pierwsze co ma rosnąć
ale i tak lubię mój ogródek,a roslinki to pasja która chyba od lat drzemała we mnie i w końcu wybuchnęła i to ze zdwojoną siłą , kamienie uwielbiam i też zwożę,niestety w pobliżu nawet znalezienie kamienia polnego graniczy z cudem, najciekawsze w barwie i kształcie kamienie własnie z gór przytargane,ogródek jest kolorowy,bo jest tyle roślin które mi się podobają,a że nie chcę zrezygnować z ich posiadania to barwnie się robi na moich rabatkach
Ateno wiele razy się zarzekałam że wszystko,ale nie róże bo..nie będą rosły..będą chorowały..pewnie zimą zmarzną..nie będę umiała ich pielęgnować i sporo czasu trzymałam się w tym postanowieniu,wszystko zmieniło sie po zakupie róży Alchymist,choć jeszcze wtedy nie wiedziałam ,że tak się nazywa i jak będzie wyglądać, ot taka sobie sadzonka w kartonowym pudełku na półce w markecie,posadzona bez sensu bo miała być na rok (myślałam ,że mi zmarnieje) a jak zakwitła, jak mi zapachniała i zaczęła rosnąć nawet w gałęzie czereśni
no iat właśnie to się zaczęło

Karinko działka jak działka ,nigdy nie będzie taka jak ogrody które oglądam ,ale mój synuś stawia dom i będzie miał duży ogród ,tam się wyżyję z roslinami których na działce nie mam z jakiś tam względów np magnolie -nie mam miejsca ,a moje dzieci magnolię wymieniły jako pierwsze co ma rosnąć

Ateno wiele razy się zarzekałam że wszystko,ale nie róże bo..nie będą rosły..będą chorowały..pewnie zimą zmarzną..nie będę umiała ich pielęgnować i sporo czasu trzymałam się w tym postanowieniu,wszystko zmieniło sie po zakupie róży Alchymist,choć jeszcze wtedy nie wiedziałam ,że tak się nazywa i jak będzie wyglądać, ot taka sobie sadzonka w kartonowym pudełku na półce w markecie,posadzona bez sensu bo miała być na rok (myślałam ,że mi zmarnieje) a jak zakwitła, jak mi zapachniała i zaczęła rosnąć nawet w gałęzie czereśni

- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pięknie masz popielone te fotografowane roślinki
. Masz tyle zaparcia czy pielisz je przed sesją
?!

- iwwa
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Hejka Dorotko
Piekne wspomnienia ... tulipanki jakie maja fajne liście ! chyba pierwszy raz takie widzę
, róża niesamowicie czaruje 

wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- dorcia7
I kto by pomyślał że to kolejna marketowa miniaturka , co to tulipanów,są od dawna w sprzedaży z ciekawymi liśćmi,tyle że my zwracamy przeważnie uwagę na kwiatiwwa pisze:Hejka DorotkoPiekne wspomnienia ... tulipanki jakie maja fajne liście ! chyba pierwszy raz takie widzę
- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Witaj Dorotko róża śliczna a tulipanki tez je lubię .Wszystkie roślinki cieszą a nie każdą można mieć
a u kogoś pięknie wyglądają
.

- dorcia7
Beciu witaj,masz rację ,nie wszystko można mieć,ale należy cieszyć się tym co mamy
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Pomarańczowa różyczka śliczna,ja Dorotko też myślałam że nie będę umiała chodzić koło róż, pierwsze 6 kupił mój Zibi bo on bardzo lubi róże,uczyłam się nimi zajmować,dwa sezony już są i pięknie kwitną,nabrałam ochoty na więcej ,zamówionych mam 11, oj będziemy dmuchać i chuchać na nasze ślicznotki 

- iwwa
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Masz rację ! jak się kupuje tulipany, to praktycznie listki umykają naszej uwadzedorcia7 pisze:I kto by pomyślał że to kolejna marketowa miniaturka , co to tulipanów,są od dawna w sprzedaży z ciekawymi liśćmi,tyle że my zwracamy przeważnie uwagę na kwiatiwwa pisze:Hejka DorotkoPiekne wspomnienia ... tulipanki jakie maja fajne liście ! chyba pierwszy raz takie widzę

Jakieś chciejstwa się planują u Ciebie ?

wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3