Taki w moich kolorach
Mój ogródek z oczkiem 3
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój ogródek z oczkiem 3
Ale piękny ten irys, chyba się rozchorowałam aż
Taki w moich kolorach
Taki w moich kolorach
- MamciaTerenia
- 1000p

- Od: 1 lis 2012, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widzę że u Ciebie też zaczynają kwitnąć róże, śliczna jest ta Snow Pavement
U mnie też zaczął się różany spektakl
Pozdrawiam
i też świeci słoneczko 
U mnie też zaczął się różany spektakl
Pozdrawiam
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasieńko! witam w słoneczne ,niedzielne przedpołudnie. Magiel w ogrodzie
...też mam taki gdzieś w magazynie.
Pęcherznica cieszy oko swoim kwieciem, w ogóle ...świetnie w Twoim ogrodzie!
Pęcherznica cieszy oko swoim kwieciem, w ogóle ...świetnie w Twoim ogrodzie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- kasia_rom

- Od: 5 paź 2008, o 12:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ilonko, tak Snow Pawenent wygląda zdrowo, czasem pojawiają się żółte listki ale je obrywam , pąków też ma kilka, ale dużo straciłam przez robale- za późno zauważyłam i opryskałam
A gdzie twoja rośnie, bo nie pamiętam? może miejsce jej nie służy .
Cegiełki bardzo lubię, ładnie kwitną w tym roku w rozmaitych kolorkach.
Z nowych irysów od Gieni zakwitły tyko dwa , oba piękne .
Pechęrznica jest ogromna, przerasta nawet żywopłot- też ogromny
, zielone pęcherznice mam mniejszych rozmiarów , luteus też jest wielka, ale rośnie w przejściu więc ciągle muszę ją ograniczać
Magiel super się sprawdza, nawet wczoraj Piotr stwierdził ,że to była dobra inwestycja - sam sobie nacina wędliny rozpalając grilla, a tak zawsze ja to robiłam w kuchni i zawsze nie tak
Anusiu, rzeczywiście irys jest piękny, to nowość u mnie i bardzo mi się podoba , także lubię takie kolorki
Zaraz pokaże jak zakwitła druga piękność .
Tereniu,róże powoli zaczynają kwitnąć , Snow Pawement jest śliczna i delikatna, i cudnie pachnie , jestem tylko ciekawa czy wytrzyma trudne warunki na skalniaku, czy będę musiała ją stąd przesadzić
Weekend na szczęście wreszcie udany ob słoneczny
Bogusiu
cieszę się że zajrzałaś
Pęcherznice uwielbiam, to piękne, zdrowe rośliny i do tego duże - widać je z daleka - prawda że to duży atut w dużym ogrodzie
Może swój magiel też wykorzystaj ogrodowo , chyba że potrzebny do czegoś w magazynie
Zresztą w pomysłach to jesteś niedościgniona, na pewno coś ładnego stworzysz z magla 
A gdzie twoja rośnie, bo nie pamiętam? może miejsce jej nie służy .
Cegiełki bardzo lubię, ładnie kwitną w tym roku w rozmaitych kolorkach.
Z nowych irysów od Gieni zakwitły tyko dwa , oba piękne .
Pechęrznica jest ogromna, przerasta nawet żywopłot- też ogromny
Magiel super się sprawdza, nawet wczoraj Piotr stwierdził ,że to była dobra inwestycja - sam sobie nacina wędliny rozpalając grilla, a tak zawsze ja to robiłam w kuchni i zawsze nie tak
Anusiu, rzeczywiście irys jest piękny, to nowość u mnie i bardzo mi się podoba , także lubię takie kolorki
Tereniu,róże powoli zaczynają kwitnąć , Snow Pawement jest śliczna i delikatna, i cudnie pachnie , jestem tylko ciekawa czy wytrzyma trudne warunki na skalniaku, czy będę musiała ją stąd przesadzić
Weekend na szczęście wreszcie udany ob słoneczny
Bogusiu
Pęcherznice uwielbiam, to piękne, zdrowe rośliny i do tego duże - widać je z daleka - prawda że to duży atut w dużym ogrodzie
Może swój magiel też wykorzystaj ogrodowo , chyba że potrzebny do czegoś w magazynie
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Moja rośnie opodal domku Tekili, Pirouette, w ogrodzie. Także słońca ma wystarczająco. Poczekamy, zobaczymy
Pirouette się chyba wystraszył bo w końcu się róża ruszyła. I dobrze bo posadziłam przed nią cegiełki do wczesnego zerwania i jeśli byłaby taka niemrawa jak w zeszłym sezonie to mogłyby ją zagłuszyć
Pirouette się chyba wystraszył bo w końcu się róża ruszyła. I dobrze bo posadziłam przed nią cegiełki do wczesnego zerwania i jeśli byłaby taka niemrawa jak w zeszłym sezonie to mogłyby ją zagłuszyć
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- kasia_rom

Ewuś, czyli zapadłaś na kolejne choróbsko , iryskowe ? czy jeszcze nie
Ja zawsze miałam takie zwykłe, a w zeszłym roku napatrzyłam się w ogrodzie Gieni na cudeńka i dostałam od niej śliczne odmiany
Ilonko, to może rzeczywiście jeszcze poczekaj , może ruszy jak Pirouette
, naśmiałam się że cegiełki miały ja przerosnąć
, dobrze że się nie dała 
Ja zawsze miałam takie zwykłe, a w zeszłym roku napatrzyłam się w ogrodzie Gieni na cudeńka i dostałam od niej śliczne odmiany
Ilonko, to może rzeczywiście jeszcze poczekaj , może ruszy jak Pirouette
- kasia_rom

- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Kasiu piękna,słoneczna pogoda u Ciebie:)
Oczko super,a pąk lilii bardzo cieszy...a jak tam biała lilijka? Będą z niej ludzie?
Oczko super,a pąk lilii bardzo cieszy...a jak tam biała lilijka? Będą z niej ludzie?
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Nie, nie, na 100% sąsiedzi jej nie dostaną
Czy Twoje cegiełki są z zeszłorocznych (powiedzmy) czy świeżynki?
Bo moje w zeszłym roku były w przewadze jasnych kolorów a w tym mam takie krrrrwiste
i są prześliczne
dla pierwszego, wodnego pączka
Duże masz już kwiatostany na Anabellce. Moje dużo mniejsze ale ważne, że na każdym badylku
Czy Twoje cegiełki są z zeszłorocznych (powiedzmy) czy świeżynki?
Bo moje w zeszłym roku były w przewadze jasnych kolorów a w tym mam takie krrrrwiste
Duże masz już kwiatostany na Anabellce. Moje dużo mniejsze ale ważne, że na każdym badylku
Pozdrawiam - Ilona
- kasia_rom

Anuś, przyznam się że zdjęcia sprzed dwóch dni, więc słoneczne
, bo od wczoraj to ciągle pada 
Lilia od ciebie to ta z prawej strony oczka, ma najjaśniejsze liście- już cztery
, idzie jak burza
A ta sierota ode mnie , żyje ?
Ewuś, a to teraz całkowicie cie rozumiem, nie da się nie zachwycić irysami widząc takie piękności
Ilonko, goździki są kilku letnie, nie wiem w sumie ilu
, kiedyś dawno temu dostałam, potem kolejnego roku siałam te ciemne - ale długo nie kwitły, w tym roku pojawiły się w różnych miejscach i różne kolorki- chyba zakwitły wszystkie jakie się gdzieś uchowały
, na rabacie mam jeszcze takie kilka kolorów zebranych na jednym kwiecie, też zaczynają się otwierać .
Lilia od ciebie to ta z prawej strony oczka, ma najjaśniejsze liście- już cztery
A ta sierota ode mnie , żyje ?
Ewuś, a to teraz całkowicie cie rozumiem, nie da się nie zachwycić irysami widząc takie piękności
Ilonko, goździki są kilku letnie, nie wiem w sumie ilu
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
U mnie też nie najlepsza pogoda,a w zasadzie żadna,ani deszczu,ani słońca
O jak fajnie,że lilijka się przyjęła:) Spokojnie,Twoja panienka daje radę,no nie taka z niej sierotka,puszcza listki
O jak fajnie,że lilijka się przyjęła:) Spokojnie,Twoja panienka daje radę,no nie taka z niej sierotka,puszcza listki
- kasia_rom

Anuś, a u nas siąpi już drugi dzień, i słonka nie widać , ale roślinki chociaż się napiją
Cieszę się że lilia daje radę, i puszcza listki , trzymam za nią kciuki żeby ci szybko zakwitła
Ilonko, nie wiem czy goździki zmieniają kolorki ale te ciemne są zabójcze
więc dobrze że zmieniły się na ciemne
Anabell ta na zdjęciu to najstarszy krzaczek, dwie młodsze mają mniej i mniejsze pąki .
Tojeść to mały , podstępny potwór
, nie dawaj sąsiadom 
Cieszę się że lilia daje radę, i puszcza listki , trzymam za nią kciuki żeby ci szybko zakwitła
Ilonko, nie wiem czy goździki zmieniają kolorki ale te ciemne są zabójcze
Anabell ta na zdjęciu to najstarszy krzaczek, dwie młodsze mają mniej i mniejsze pąki .
Tojeść to mały , podstępny potwór