Zielona ferajna
- katharos
- 1000p
- Od: 4 sie 2012, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielona ferajna
Cudnie pokazałaś żonkile...w ogródkach już ich nie ma , tymbardziej miło się na nie patrzy 

- Paula15
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 16:15
Zdrowiej szybko
i pokazuj zdjęcia 

- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Trzynastko, Justus, Georginjo, Dorotko, Alenko, Tesiu, Kasiu, Paulinko dziękuję
Georginjo zdjęcia róży już mam, ale szczerze mówiąc, nie są one moimi ulubionymi kwiatami do fotografowania
Za to mam zgromadzonych trochę zdjęć różnych bukietów oraz "plenerów" - właśnie kończę obrabiać ostatni folder, a jak zrobi się lepsza pogoda to niech się wali, pali, ale w teren ruszam
Dziękuję też za życzenia powrotu do zdrowia - mój obecny stan jest wynikiem nieudanej próby zmniejszenia ilości leków, więc nie jest to nic aż tak poważnego, chociaż życie utrudniło
Ale za to prawdopodobnie od połowy miesiąca w końcu rozpoczynam lepsze leczenie i liczę na znaczną poprawę
Dzisiaj kolejne "bukietowe" zdjęcia - w końcu dorwałam irysy w moim ukochanym kolorze
Niestety nie zrobiłam im aż tylu zdjęć, ile bym chciała, bo musiałam pożyczyć aparat, a one rozwinęły się właśnie następnego dnia, kiedy go już nie miałam
Coś tam jednak wyszło, a inne sesje będą pokaźniejsze

Georginjo zdjęcia róży już mam, ale szczerze mówiąc, nie są one moimi ulubionymi kwiatami do fotografowania

Dziękuję też za życzenia powrotu do zdrowia - mój obecny stan jest wynikiem nieudanej próby zmniejszenia ilości leków, więc nie jest to nic aż tak poważnego, chociaż życie utrudniło

Dzisiaj kolejne "bukietowe" zdjęcia - w końcu dorwałam irysy w moim ukochanym kolorze

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Ładny kosacciec
a Ty bardzo ciekawie go pokazałaś 
Szybko się kuruj

Szybko się kuruj

-
- 500p
- Od: 3 kwie 2014, o 23:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj
ładne Masz kwiaty
jestem ciekawa czy Masz jeszcze tego krotona, jest piękny ale u mnie nie chcą rosnąć chyba za suche powietrze. Wracaj do zdrowia i czekam na kolejne zdjęcia

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Cudnie je focisz. 

Zgadzam się z przedmówcą- cudne fotki
proszę się kurować i ruszać w plener 

Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
- Blueberry
- Kontakt:
Trzynastko, Grażynko, Kelpie dziękuję
1grazyna46 dziękuję
jeśli chodzi o tego kolorowego krotona to go już nie mam, przędziorek go załatwił
został mi ten zielono-żółty
Kelpie w plenerze już byłam i to nie raz, zdjęcia będą
Nareszcie udało mi się sfocić parapetowe - bo zdjęć kwitnących chwastów i bukietów mam od groma, a tych to raczej nie
Chociaż przyznam że w sumie niewiele się dzieje
Syngonium się przyjęło - zasuszyło dwa liście, teraz wypuszcza kła i nosi się z zamiarem zasuszenia ostatniego "starego" liścia:

Rhipsalis w końcu zdecydował się rosnąć. Kołkował przez rok
ale żył, więc dałam mu spokój i tak sobie stał. Nie wiem czy to nowa ziemia, czy inna doniczka, ale podziałało. Wczoraj przyłapałam go na produkcji "wyrostków" które na początku wyglądają jak kępka kłaczków 

1grazyna46 dziękuję

Kelpie w plenerze już byłam i to nie raz, zdjęcia będą

Nareszcie udało mi się sfocić parapetowe - bo zdjęć kwitnących chwastów i bukietów mam od groma, a tych to raczej nie

Syngonium się przyjęło - zasuszyło dwa liście, teraz wypuszcza kła i nosi się z zamiarem zasuszenia ostatniego "starego" liścia:

Rhipsalis w końcu zdecydował się rosnąć. Kołkował przez rok

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
To my czekamy
jak się nic nie dzieje- rosną- udokumentowane jest 

Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
-
- 500p
Witaj
ten ostatni, to jakiś sukulet, a te wolno rosną więc Bądz wyrozumiała, ale już ruszył i ma przyrościk
Pozdrawiam, miłej niedzieli 

- Blueberry
- Kontakt:
Kelpie - racja, nie do końca tak się "nic nie dzieje", bo chociaż zawsze znajdzie się coś kołkującego, to jednak większość rośnie, tym bardziej wiosną/latem. Raczej chodziło mi o to, że niewiele mam kwitnących - od upału pały mi kwiatuszki gloksynii, storczyki nadal nie chcą współpracować, kropliki na balkonie chwilowo kwitną 2 kwiatkami (chociaż w nich największa nadzieja
)
Grażynko dziękuję
wiem że on wolno rośnie, ale przez pewien czas nie rósł wcale - jestem tego pewna, bo go co jakiś czas fotografowałam
Teraz wyraźnie ruszył i to mnie bardzo cieszy
Wiem że na większą roślinę jeszcze poczekam, ale to i tak duży krok na przód
Coś tam się jednak dzieje, chociaż nie mogę się pochwalić takimi kwitnieniami jak niektórzy na forum - chyba kwitnące mnie nie lubią, wszystko rośnie w liście
Kropliki dały mi wyraźnie do zrozumienia, że nie lubią mojego pokoju - wylądowały na balkonie, co prawda zabudowanym, ale chyba im bardziej odpowiada. W tej chwili kwiaty ma tylko jeden, ale przynajmniej w normalnym kolorze - w mieszkaniu... wyblakły

Sanseweria z odzysku świetnie się czuje na parapecie na którym reszta roślin by się upiekła - oprócz odrostów tuż przy "oryginalnej" sadzonce ma 2 przy brzegach doniczki - oto mniejszy z nich:

Storczyki rosną w korzenie i liście wprost niesamowicie, kwiatów jak nie było, tak nie ma
Cieszy mnie, że cambria i miltonia przeżyły (już prawie rok), ale chciałabym zobaczyć kwiaty
Obie mają nowe przyrosty, tak wyglądają te u cambrii:

Grażynko dziękuję

Coś tam się jednak dzieje, chociaż nie mogę się pochwalić takimi kwitnieniami jak niektórzy na forum - chyba kwitnące mnie nie lubią, wszystko rośnie w liście

Kropliki dały mi wyraźnie do zrozumienia, że nie lubią mojego pokoju - wylądowały na balkonie, co prawda zabudowanym, ale chyba im bardziej odpowiada. W tej chwili kwiaty ma tylko jeden, ale przynajmniej w normalnym kolorze - w mieszkaniu... wyblakły

Sanseweria z odzysku świetnie się czuje na parapecie na którym reszta roślin by się upiekła - oprócz odrostów tuż przy "oryginalnej" sadzonce ma 2 przy brzegach doniczki - oto mniejszy z nich:

Storczyki rosną w korzenie i liście wprost niesamowicie, kwiatów jak nie było, tak nie ma

Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- Alenka
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Co do storczyków, to się nie wypowiem, bo moje też nie kwitną
Ale zafunduję im terapię szokową, zero papu i mało piciu
Bo już tracę cierpliwość..
Fajnie, że cambria przeżyła. Gratuluję
Kiedyś też miałam, chciałam uratować,ale niestety..Trzymam kciuki 

Fajnie, że cambria przeżyła. Gratuluję

Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza
*cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia 
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki

Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
-
- 500p

- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
Kropliki to urocze roślinki a na Twoich zdjęciach wyglądają olśniewająco. Świetnie wychodzą Ci zbliżenia roślin 

- Blueberry
- Kontakt:
Alenko witam w klubie
Pomysły mi się już skończyły, ale najlepsze jest to, że gady rosną jak na drożdżach
Nie mam zamiaru się ich pozbyć, może kiedyś zmienię miejsce zamieszkania i to podziała, albo któryś mnie zaskoczy wcześniej?
Grażynko chodzi o to, że mam 9 storczyków i żaden nie kwitnie
Próbowałam najróżniejszych rzeczy, rosną pięknie, ale kwiatów jak nie było, tak nie ma
Magdo dziękuję
Całe szczęście mój kot się nimi nie interesuje, bo uwielbia się wylegiwać na tej samej szafce na której stoją
W tej chwili kwitną dwa, a wszystkie produkują niesamowitą ilość nasion
Miały być zdjęcia z pleneru, oto są - nieco już przeterminowane (11.04.14r
) ale mam nadzieję, że się spodobają

Grażynko chodzi o to, że mam 9 storczyków i żaden nie kwitnie

Magdo dziękuję

Miały być zdjęcia z pleneru, oto są - nieco już przeterminowane (11.04.14r

Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia