Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 13

Zdjęcia naszych ogrodów.
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 13

Post »

Aguniu - do założenia wątku dopiero się przymierzam, na razie zmniejszam zdjęcia, poza tym, nie jestem taka biegła w tej dziedzinie.
Mam jednak nadzieje,że i tę trudność pokonam.
Ela ;:196
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agus, dziękujemy za przemila goscine. Fajnie było poznać w realu rownież Pana M ;:112.
Ogrod mimo, ze trawa nie pomalowana wyglada ślicznie, po prostu wskoczył pod pierzynke ;:306 Pies z dredami, nawet bez dredow jest obledny.
Zaliczylysmy z Kasia kilka małych oberkow w drodze powrotnej ;:71, slisko jak nie wiem ;:222.
Trzym się ciepło :wit
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Ale miły prezent ;:333 Fajnie jest spotkać sie z pokrewnymi duszami, prawda? Twój ogród Aguniu jest piekny nawet pod kołderką ;:167
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Jakie śliczne! Też muszę kupić - to jest świetne, że jak już nacieszysz się w domu, to można wysadzić do ogrodu. W zeszłym roku tak robiłam z prymulkami, też je uwielbiam!
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Dobry wieczór, właśnie wróciłam z Janek. Byłam w LM i jest duży wybór nasion f-y Eden. Aga jest lobelia biała, niebieska i fioletowa zwisająca. Tej modrej niestety nie ma, ale ja ją mam z Pnos-u, więc jak nie dostaniesz to się podzielić mogę. Zasypało cudownie, mam nadzieję, że roślinkom to wystarczy. Wiosna w filiżance cudowna. Ja w tym roku nie wsadziłam hiacyntów i już są zielone w pomieszczeniu gospodarczym, teraz nie wiem co z nimi zrobić, bo w sumie to stwierdziłam, że mogłyby zakwitnąć. Pozdrawiam

w sumie osobom zielono zakręconym nie trudno zrobić prezent - roślinka w doniczce i uśmiech jest.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Aguś, ta filiżanka taka duża czy te hiacynty takie małe bo skali nie mogę złapać.
ps.
Zazdroszczę spotkań. Ssstrasznie zazdroszczę.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Ewuś, filiżanka jest duża, ma ok. 20cm średnicy, więc 6 hiacyntów to właściwe proporcje. Cieszę się, że Ci się podoba - jest cudna i bardzo mi pasuje do kuchni... będę zmieniać sezonowo wkład :)
Bogna, bardzo się cieszę, że warto podjechać do LM - wybiorę się jutro po lobelię fioletową i białą. Był może heliotrop?
Masz rację, taki zielony prezent u nas zawsze wywoła uśmiech - jestem zachwycona tym wiosennym akcentem w domu!
Magda, dzięki raz jeszcze za odwiedziny i cieszę się, że mój biały ogród przypadł Ci do gustu! PanM odwzajemnia pozdrowienia i ma nadzieję, że jego małomówność jest już oficjalnie potwierdzona? Nas i nasze rozmowy podsumował mniej więcej tak: 'kwitnie, nie kwitnie, a jak nie kwitnie to co zrobić żeby zakwitło' :D Skrótowo, prawda? :D
MaGorzatko, muszę się przekonać do prymulek, bo jakoś do tej pory mnie do nich nie ciągnęło :roll: Muszę chyba trafić na swój kolor.
Magdo, bardzo miło się spotkać z pokrewnymi duszami! PanM dziwi się nieustannie ile można gadać o tym samym, a my mogłybyśmy pewnie tak do rana... ;-)
Elu, zachęcam do założenia własnego wątku, a jeśli masz pytania techniczne, to może jakoś pomogę?
Ewa, to niezły przychówek! U mnie taka ilość kociambrów byłaby niemożliwa, chyba że mieszkających na zewnątrz...
Ulu, też tak uważam! Pozdrawiam :)
Marysiu, dużo jest racji w tym co piszesz; wiem, bo do 21 roku życia byłam jedynaczką... sama jednak więcej dzieci nie planuję; też muszę kiedyś POŻYĆ! ;-)

Jak będziecie w takim tempie nawijać, to będę musiała założyć 14stą część wątku, a tego to już chyba nikt nie zniesie :lol:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Hihi, to bardzo skrotowo. Myśle jednak, ze mój M ujął by to w równie dużym skrocie ;:306
Teraz mnie boli glowa ;:222
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Aguś zazdraszczam Ci tego wiosennego akcentu, cudaśne te hiacenty ;:oj Ojoj chyba sama wyruszę w ich poszukiwaniu, takiej nabrałam ochoty :heja Jejku tak pędzicie z tymi wątkami, że 1 dzień odpoczynku i lektura gotowa ;:168 ;:167 Głowa też mnie ćmi dzisiaj, poszłam na kijki i teraz jeszcze gorzej, więc o co chodzi???? ;:224
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Bo życie właśnie po to jest, żeby pożyć... - jak mówi poeta.
będę musiała założyć 14stą część wątku, a tego to już chyba nikt nie zniesie
Zniesie, zniesie - dostaniesz w końcu dyplom od adminów FO. A Marysia ze swoją Wyspą zaraz po Tobie.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Aga, Ty chyba już nie możesz zwlekać-powinnaś założyć nowy wątek :D Małomówne osoby muszą się napracować :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Ewa, i Ty, brutusie?? :)
Gosiu, złotymi zgłoskami te słowa pisane!
Mój wątek przy Marysinym to pikuś :)
Grażka, dobry wieczór! mnie zawsze aktywność fizyczna potęgowała ból głowy, więc gdy mam migrenę, to unikam wysiłku... przytulam, mnie też boli... na smutki hiacynty :)
Madziu, współczuję i łączę się w bólu... mnie trochę odpuściło jak byłyście, ale zaraz po Waszym odjeździe głowa dała znać o sobie. Dobrze, że bezpiecznie mimo oberków dotarłyście do domu.
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Aga dołączam się do opinii, że powinnaś otrzymać nagrodę z Marysią za Wasze wątki ;:63 ;:168
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Wiesz co Aga, w LM są nasiona dwóch firm Eden i Vilmorin jako te z górnej półki. Wśród Eden-owskich heliotropu na 99% nie było, natomiast nie przyglądałam się zupełnie nasionom Vilmorin-u, także nie wiem czy heliotrop tam był. Swoją drogą to miałam 3 sadzonki kupione w zeszłym roku i pięknie kwitły przez całe lato do pierwszych przymrozków. One są bliższe memu ;:167 niż żeniszek meksykański za którym nie przepadam.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ja obiecuję, że zniosę i tak musisz założyć ;:306 ;:306