Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11

Post »

Tenis, dla mnie czarna magia, nie dałam rady obejrzeć całości :lol:
Pogoda zgodnie z nomenklaturą tekstylną zwana burą szmatą.
Kaskada zapowiada się nieźle, czekam na efekt z wodą 8-)
Aguś, miłego dnia :D
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piekna kaskada ...bardzo ładnie wpasowała sie w otoczenie ,a jak jeszcze zarośnie i pokryje sie patyną ;:173 Cudowny akcent w ogrodzie :tan Mi sie marzy woda spływająca po lustrze tak jak chyba u innej Danusi :;230 Ale to chyba niewykonalne :roll:
Jak tam głowa? ...moja szkoda słów :?
Miłego dnia !!
marzenia się spełniają! Dana
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dzień dobry wszystkim (jaki on tam dobry :twisted: ) :wit
Burą szmatę na niebie ktoś wykręca od rana - jest paskudnie, ciemno i do domu daleko. Myślę o czekoladzie, której nie mogę zjeść, buu :twisted: Głowa nawala książkowo i zażyłam już Cinie. U Was, mam nadzieję, lepiej?

Asiu, życzę powodzenia w realizacji zamierzenia... oczko wodne buduje teraz Ewa-tuli i robi to bardzo profesjonalnie; możesz zajrzeć do jej realizacji...
Wracając jeszcze na chwilę do tenisa, to uważam, że wszyscy powinnismy być dumni z tego nieoszlifowanego jeszcze diamentu jakim jest niewątpliwie JJ :) Myślę, że chłopak ma przeogromne możliwości, a jednocześnie myśli na korcie, nie używając tylko swojej najsilniejszej broni jaką jest serw o sile gromu. Z przyjemnoscią oglądaliśmy jego wczorajsze poczynania i chociaż brakuje mu jeszcze doświadczenia oraz dojrzałości (ach, te nieszczęsne niewymuszone błędy), to trochę pracy nad techniką i 'opierzenie' zrobią z niego w krótkim czasie prawdziwego mistrza. Zresztą, to co przeżył w przeciągu ostatnich dni, to niebagatelne doświadczenie i przygoda życia. Trzymajmy za niego kciuki :)
Kasiu, ależ bardzo proszę; wydaje mi się, że link jest bardzo przydatny, bo wielokrotnie nie wiemy jakie rośliny, w jaki sposób zabezpieczać. Chciałabym, by ta zima lekką nam była.
Ogrody nam podlewa, a nam deszcz obniża nastrój... byleby do wiosny :)
Kasiu12(...), dziękuję za słowa uznania! Pozdrawiam Cię serdecznie.
Cześć Julek, Twój D. to ma pomysły z tą wiosną :) Jeszcze się jesień dobrze nie skończyła, a on już marzec widzi na horyzoncie... to się nazywa optymizm :)
Drzewo na front odpuściłam... Rabatami zajmę się na wiosnę, bo już mi czaszka dymi od tych wszystkich zmian.

CDN...
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Ale fajnie się wkomponowały listki na rabacie wrzosowej. Ja już marzę o wiośnie. W związku z tym, że u mnie jest mało iglaków i krzewy są mikrej wielkości ogródek o tej porze roku wygląda koszmarnie. W dodatku ostatnie "uroki" przedwczesnej zimy poniszczyły ostatnie roślinki, które dawały mi radość jesienią (rozplenica, świeżo posadzone wrzośce, czy rozchodniki). No nic trzeba zagryźć zęby i czekać do wiosny, a na zdechlaki leżące na rabatkach nie zwracać uwagi ;:145
Pomagają proszki wypisane przez lekarza na pękającą czaszkę? Pogoda paskudna wrrr...ja jak zwykle nosem się podpieram w taką pogodę
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Agnieszko dzisiaj macie kaskadę z góry za darmo -ja też!
Utulam Twój biedny łepek - bólu akyyyyszz!
Dobrego dnia!
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Aguś tabletek nie znałam ale już zapisane. Mam nadzieję że może w tym roku mnie nie dopadnie. A ciurkadełko nic konkretnego jeszcze ale albo tak jak mówisz kula,albo coś innego nie może to być nic dużego bo miejsca brak. A chciałabym aby było umiejscowione w pobliżu altanki, tak by słyszeć szum wody.
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Aguś, skąd Wy bierzecie tyle energii pod koniec sezonu? Ja już wypluta totalnie. Na nic nie mam czasu a najgorsze że jak wraca się wieczorem (ok. 17) do domu to już ciemno i nic się zrobić nie da :( Cały długi weekend walczyłam z winogronem. Miałam go tyle że coś trzeba było zrobić. Wstawiłam więc dwa wina (jedno czerwone drugie białe) bo i zrobiłam kilkanaście litrów soku. Zima może przychodzić ;) spiżarnia pełna :;230
x-P-M
100p
100p
Od: 3 paź 2012, o 11:21

Post »

justyna_gl pisze:Aguś, skąd Wy bierzecie tyle energii pod koniec sezonu?
też się zastanawiam... to wszystko niestety konieczność i sytuacja na nas wymusza te ruchy. Stara kaskada się rozleciała przed sama zimą i nie ma wyjścia. Jestem coraz bliższy zasypania tego czegoś, szum wody może i fajny ale ilość pracy i pieniędzy jaką ta dziura pochłania jest zadziwiająca.
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Jakbym słyszała mojego M ...po ostatnim łataniu naszego oczka prawie zamówił 'gruchę 'betonu :;230 Postanowił się rozprawić z nim raz na zawsze :wink: Ale oczywiście sztukę perswazji mam opanowaną do perfekcji ;:224
Pozdrawiam!!
marzenia się spełniają! Dana
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

PanieM, właśnie dlatego, że włożyliśmy w oczko tak wiele wysiłku i zasobów, nie zakopiemy go. Przyznaj, że w lecie jego urok jest bezdyskusyjny - sam lecisz do niego jako pierwszy punkt obchodu ;:196
Justyś, sił to ja już nie miałam za grosz, ale PanM rzucił w powietrze 'robimy', a wiesz, że u nas od pomysłu do realizacji tylko jeden krok. No więc się robi, a ja już czekam na prawdziwe zamknięcie sezonu, bom wyczerpana tymi ciągłymi akcjami.
Takiej spiżarni to Ci zazdroszczę. Ja jestem mocno winna ;:173
Moniko, tabletki są typowo migrenowe, na receptę. Bardzo drogie (6 tabletek = 60zł), ale wygląda na to, że mi się sprawdzą... dzisiaj zażyłam przy pierwszych dolegliwościach i jak ręką odjął! Jestem przeszczęśliwa. Trzymam kciuki za wybór ciurkadełka :)
Marysiu, utulone i nie boli - dziękuję! ;:196
Madziu, przyznam Ci się, że ja też jak patrzę na ogród w obecnej jego odsłonie, nie jestem zadowolona... straszna nędza i tyle. Wszystko jakoś tak biednie i nijako wygląda. Musimy przeczekać do wiosny, nie ma wyjścia. Ostatnie opady śniegu tylko pogłębiły ten stan, rozumiem Cię doskonale... Proszek pomógł! Ale senność ogromna od rana... nie cierpię takiej pogody...
Dana, dziękuję za dobre słowo... Jestem przekonana, że woda spływająca po lustrze (albo czarnej granitowej scianie) wyglądałaby cudownie... niewykonalne dlaczego? trzeba sobie wyznaczać cele, marzenia i do nich dążyć, czyż nie?
Magda, tenis jest bardzo widowiskowy i emocjonujący, a zasady dość proste... zachęcam do oglądania, to wspaniała rozrywka :)
Bura szmata u nas zszarzała, ale nie jest wcale ładniej. Marzec, kiedy będzie marzec? :roll:

CDN...
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś tak jak pisała Jula do marca całkiem blisko... a potem tylko ;:3

Z tą głową to teraz tak będzie ;:168 ;:168 ;:168
Czytam że nawet czekolady nie możesz, na mnie czekolada negatywnie nie działa, musisz wypróbować pokarmy ale w spokojniejszym czasie, jak będzie stabilna pogoda i spokojny klimat w życiu. Na mnie gorzka czekolada działa pozytywnie, pewnie ze względu na zawartość magnezu. :uszy
Trzymaj się pionu i nie wpadaj w doły ;:168
x-P-M
100p
100p
Od: 3 paź 2012, o 11:21

Post »

mm-complex pisze:Jakbym słyszała mojego M ...po ostatnim łataniu naszego oczka prawie zamówił 'gruchę 'betonu :;230 Postanowił się rozprawić z nim raz na zawsze :wink: Ale oczywiście sztukę perswazji mam opanowaną do perfekcji ;:224
Pozdrawiam!!
no niestety ale oczko wyłożone folią to nie jest najszczęśliwsze rozwiązanie... przerabiam to co jakiś czas...
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Agunia ;:224 kaskadka jak sie patrzy , cacana jak nie wiem co ....jeszcze jak woda bedzie szumieć....o matulu ,slicznie ;:215
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Aguś Pan M tak niby marudzi ,na pracę ,na nakłady a w głębi serducha dumny bo ma z czego. Pozdrowienia i dla niego:)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witam szanownych gospodarzy :wit
Kaskada cacana, będzie widok jak sie marzy gdy woda popłynie, a szum pewnie słychać będzie z tarasu przy porannej kawci i nie tylko ;:173
Aga, oglądasz ATP w Londynie? Djokovic gra z Tsongą :lol: Więc jestem za Tsongą, rzecz jasna ;-))
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”