Nasze wyzwanie działkowe :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nasze wyzwanie działkowe :)

Post »

Dzięki za link, już sobie go zaznaczyłam ;:138
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja wysiałam osteospermum i krdiospermum - kardio ładnie rosła w doniczce, po wysadzeniu do gruntu - mam obawy, czy przeżyje, pożółkła....
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

:wit ! Nie mogę się doczekać fotorelacji. Widziałam w bardzo wcześniejszych fotkach zdjęcie oprysku na skrzyp. Zwalczył problem?
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

U mnie tez go pełno - czym pryskacie? Działa?
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Koniecznie pokaż nowe zdjęcia, teraz w ciągu tygodnia ogródki zmieniają się nie do poznania.
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

MID2006 tak jak zauważyłaś pryskałam w tamtym roku, Suminem działał bardzo dobrze, na skrzyp , mlecz i inne chwaściorstwo, w tym roku wyłażą ponownie ale dopiero teraz , trzeba by powtórzyć oprysk ewentualnie ale na razie nie ma aż tak źle żebym musiała to robić są pojedyncze kłącza i myślę że kosiarka spokojnie je wyeliminuje. Wole metody naturalne , wyrwać i w to miejsce posiać trawę, trawa zagłuszy chwasty, tylko trzeba pilnować żeby równo porosła i nie było ubytków.

wielkakulkakrdiospermum ... hmm już idę wujka google odwiedzić i poczytać co to za roślinka :)

reniuniekHelios - jesteśmy zdania że co zrobimy sami to bardziej cieszy niż kupowane :wink: jest z takich rzeczy ogromna satysfakcja i będzie co wnukom opowiadać :) :wink:

D-M
mi rsnie w gruncie bardzo ładnie :) jestem zadowolona, Ty też będziesz :)

Tacca
grill był tylko kiełbasę kupiłam ochydną ;:223 tak paskudnej to juz dawno nie jadłam , co oni w tych sklepach sprzedają .... ;:219 dobrze że mieliśmy boczek jeszcze bo przynajmniej on smołował jak trzeba.

no a teraz relacja z dnia wczorajszego , kibelek w trakcie budowy, zbudowany z kotw, kantówek i twardej sklejki.

jeszcze nie skończony ale juz stoi , brakuje mu dachu, i wnętrza... oraz malowania...
tak to leciało :P

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tyle udało im się wczoraj wykonać, i zaleciał cały dzień ...

mala tak się wylatała wczoraj że padła i spała na fotelu :P

Obrazek

rzodkiewki już cieszą wszystkich swoim smakiem zaraz sieję nowe bo praktycznie wszystkie już są dojrzałe , czas zbierać :)

Obrazek

ogóreczki kwitną

Obrazek

no i dojrzałam na liściu truskawki gościa z wielkimi oczami , bardzo fotogeniczny :heja
Obrazek

dziś już nie jest tak gorąco jak wczoraj, zaraz jadę ściąć trawę i zajmę się tymi rzodkiewkami ;:4 :wit
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Oj działacie ,działacie ;:138
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Kasiaflo
200p
200p
Od: 1 cze 2012, o 12:22

Post »

Brakuje jeszcze serduszka w drzwiach do kibelka ;:306
Pozdrawiam Kasia
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

O jaka ładna sławojka ;) A mi rzodkiewka w tym roku kiepsko rośnie, chyba za gęsto wysiana.
Ja niestety muszę trawnik opryskać, w zeszłym walczyłem ręcznie, ale w tym jest wyjątkowo dużo mlecza. W weekend przekosiłem, a w tygodniu muszę coś kupić i opryskać (byle deszczu akurat nie było).
Jak uważasz co lepsze "chwastox" czy "mniszek"? Czy może mieszanka?
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Kibelek luksusowy . U mnie rzodkiewka jeszcze malutka , za to papryka ma pierwsze kwiatki , podobno pierwsze trzeba oberwać, ale jakoś mi szkoda .
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wow ;:oj kibelek pierwsza klasa! Dzidzia słodka. Odleciała po takiej dawce wrażeń i świeżego powietrza :) Ale was wciągnęła ta działka. A czemu tam nie nocujecie w weekend?
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Osiu działacie z rozmachem. Sławojka prawie gotowa. Córcia słodziutka, nabiegała się to zasnęła nawet na fotelu. Stokrotki afrykańskie nie są wymagające. Ja też mam i kwitną mi bardzo ładnie, trzeba tylko obrywać przekwitłe kwiaty żeby pobudzić dalsze kwitnienie.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
batofator
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 15 kwie 2013, o 14:03

Post »

Witam, coś czuję, że to będzie jeden z moich ulubionych wątków. Dużo pomysłów, zmian i zdjęć :) No i zaczynaliście od zera, czyli tak jak my:)
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

julianna jeszcze troszkę do zrobienia przy niej jest ale to już powoli może w weekend :)

batofatorWitamy :) bardzo nam miło :wit wpadaj często :uszy
MID2006 nie ma tam altany z prawdziwego zdarzenia tylko buda drewniana, tymczasowa dwa na dwa, jest w niej wszystko , od narzędzi po cement... czekamy co będzie się działo z działkami z ROD czy ustawa wejdzie i na jakich warunkach. Jeśli bedzie oki to będziemy budować porządną w której będzie można nocować.

Tacca
papryke posoeje za rok w tym roku nie wpadłam na ten pomysł :wink: nie wiem czemu.

imer ja używałam tylko, tego środka http://imageshack.us/photo/my-images/811/pict7879.jpg/ o reszcie nie mam pojęcia bo nie stosowałam ale ten polecam, działa bardzo dobrze.

Kasiaflo serduszka nie będzie, są dziurki do wpuszczenia odrobiny światła, małż chce wyciąś napis WC :lol:

ciekawy do poczynania artykuł znalazłam odnoście sławojki :) http://www.extern.pl/inne/toaleta_separujaca/ ale my nie będziemy chyba się w to bawić ... jak jest to u Was rozwiązane ???

no i kilka fotek z dzisiaj :) kosiłam trawkę i latałam z aparatem :)

Obrazek
juz niedługo zakwitną goździki brodate :)
Obrazek
róża od Reni ma już pączki
Obrazek
Obrazek

i czekam aż zakwitną irysy

Obrazek :wit dobranoc ;:19
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No muszę kupić sobie to na ten skrzyp. Mam nadzieję że go trochę wytępi. Ile taki specyfik kosztuje? Pamiętasz może? Ojej..różyczka twoja ma już pączki. A moje ledwo liście wypuszczają. Fajnie masz!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”