Nasze wyzwanie działkowe :)
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Nasze wyzwanie działkowe :)
Dzięki za link, już sobie go zaznaczyłam 

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja wysiałam osteospermum i krdiospermum - kardio ładnie rosła w doniczce, po wysadzeniu do gruntu - mam obawy, czy przeżyje, pożółkła....
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
U mnie tez go pełno - czym pryskacie? Działa?
- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Koniecznie pokaż nowe zdjęcia, teraz w ciągu tygodnia ogródki zmieniają się nie do poznania.
- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
MID2006 tak jak zauważyłaś pryskałam w tamtym roku, Suminem działał bardzo dobrze, na skrzyp , mlecz i inne chwaściorstwo, w tym roku wyłażą ponownie ale dopiero teraz , trzeba by powtórzyć oprysk ewentualnie ale na razie nie ma aż tak źle żebym musiała to robić są pojedyncze kłącza i myślę że kosiarka spokojnie je wyeliminuje. Wole metody naturalne , wyrwać i w to miejsce posiać trawę, trawa zagłuszy chwasty, tylko trzeba pilnować żeby równo porosła i nie było ubytków.
wielkakulkakrdiospermum ... hmm już idę wujka google odwiedzić i poczytać co to za roślinka
reniuniekHelios - jesteśmy zdania że co zrobimy sami to bardziej cieszy niż kupowane
jest z takich rzeczy ogromna satysfakcja i będzie co wnukom opowiadać
D-M mi rsnie w gruncie bardzo ładnie
jestem zadowolona, Ty też będziesz
Tacca grill był tylko kiełbasę kupiłam ochydną
tak paskudnej to juz dawno nie jadłam , co oni w tych sklepach sprzedają ....
dobrze że mieliśmy boczek jeszcze bo przynajmniej on smołował jak trzeba.
no a teraz relacja z dnia wczorajszego , kibelek w trakcie budowy, zbudowany z kotw, kantówek i twardej sklejki.
jeszcze nie skończony ale juz stoi , brakuje mu dachu, i wnętrza... oraz malowania...
tak to leciało :P

tyle udało im się wczoraj wykonać, i zaleciał cały dzień ...
mala tak się wylatała wczoraj że padła i spała na fotelu :P

rzodkiewki już cieszą wszystkich swoim smakiem zaraz sieję nowe bo praktycznie wszystkie już są dojrzałe , czas zbierać

ogóreczki kwitną

no i dojrzałam na liściu truskawki gościa z wielkimi oczami , bardzo fotogeniczny

dziś już nie jest tak gorąco jak wczoraj, zaraz jadę ściąć trawę i zajmę się tymi rzodkiewkami

wielkakulkakrdiospermum ... hmm już idę wujka google odwiedzić i poczytać co to za roślinka

reniuniekHelios - jesteśmy zdania że co zrobimy sami to bardziej cieszy niż kupowane

D-M mi rsnie w gruncie bardzo ładnie

Tacca grill był tylko kiełbasę kupiłam ochydną

no a teraz relacja z dnia wczorajszego , kibelek w trakcie budowy, zbudowany z kotw, kantówek i twardej sklejki.
jeszcze nie skończony ale juz stoi , brakuje mu dachu, i wnętrza... oraz malowania...
tak to leciało :P

tyle udało im się wczoraj wykonać, i zaleciał cały dzień ...
mala tak się wylatała wczoraj że padła i spała na fotelu :P

rzodkiewki już cieszą wszystkich swoim smakiem zaraz sieję nowe bo praktycznie wszystkie już są dojrzałe , czas zbierać

ogóreczki kwitną

no i dojrzałam na liściu truskawki gościa z wielkimi oczami , bardzo fotogeniczny

dziś już nie jest tak gorąco jak wczoraj, zaraz jadę ściąć trawę i zajmę się tymi rzodkiewkami

- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Kontakt:
O jaka ładna sławojka ;) A mi rzodkiewka w tym roku kiepsko rośnie, chyba za gęsto wysiana.
Ja niestety muszę trawnik opryskać, w zeszłym walczyłem ręcznie, ale w tym jest wyjątkowo dużo mlecza. W weekend przekosiłem, a w tygodniu muszę coś kupić i opryskać (byle deszczu akurat nie było).
Jak uważasz co lepsze "chwastox" czy "mniszek"? Czy może mieszanka?
Ja niestety muszę trawnik opryskać, w zeszłym walczyłem ręcznie, ale w tym jest wyjątkowo dużo mlecza. W weekend przekosiłem, a w tygodniu muszę coś kupić i opryskać (byle deszczu akurat nie było).
Jak uważasz co lepsze "chwastox" czy "mniszek"? Czy może mieszanka?
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Kibelek luksusowy . U mnie rzodkiewka jeszcze malutka , za to papryka ma pierwsze kwiatki , podobno pierwsze trzeba oberwać, ale jakoś mi szkoda .
-
wow
kibelek pierwsza klasa! Dzidzia słodka. Odleciała po takiej dawce wrażeń i świeżego powietrza
Ale was wciągnęła ta działka. A czemu tam nie nocujecie w weekend?

Osiu działacie z rozmachem. Sławojka prawie gotowa. Córcia słodziutka, nabiegała się to zasnęła nawet na fotelu. Stokrotki afrykańskie nie są wymagające. Ja też mam i kwitną mi bardzo ładnie, trzeba tylko obrywać przekwitłe kwiaty żeby pobudzić dalsze kwitnienie.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
Witam, coś czuję, że to będzie jeden z moich ulubionych wątków. Dużo pomysłów, zmian i zdjęć
No i zaczynaliście od zera, czyli tak jak my:)

zielona przygoda, drugie podejście Zapraszam do siebie 

- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
julianna jeszcze troszkę do zrobienia przy niej jest ale to już powoli może w weekend
batofatorWitamy
bardzo nam miło
wpadaj często
MID2006 nie ma tam altany z prawdziwego zdarzenia tylko buda drewniana, tymczasowa dwa na dwa, jest w niej wszystko , od narzędzi po cement... czekamy co będzie się działo z działkami z ROD czy ustawa wejdzie i na jakich warunkach. Jeśli bedzie oki to będziemy budować porządną w której będzie można nocować.
Tacca papryke posoeje za rok w tym roku nie wpadłam na ten pomysł
nie wiem czemu.
imer ja używałam tylko, tego środka http://imageshack.us/photo/my-images/811/pict7879.jpg/ o reszcie nie mam pojęcia bo nie stosowałam ale ten polecam, działa bardzo dobrze.
Kasiaflo serduszka nie będzie, są dziurki do wpuszczenia odrobiny światła, małż chce wyciąś napis WC
ciekawy do poczynania artykuł znalazłam odnoście sławojki
http://www.extern.pl/inne/toaleta_separujaca/ ale my nie będziemy chyba się w to bawić ... jak jest to u Was rozwiązane ???
no i kilka fotek z dzisiaj
kosiłam trawkę i latałam z aparatem

juz niedługo zakwitną goździki brodate

róża od Reni ma już pączki

i czekam aż zakwitną irysy
dobranoc 

batofatorWitamy

MID2006 nie ma tam altany z prawdziwego zdarzenia tylko buda drewniana, tymczasowa dwa na dwa, jest w niej wszystko , od narzędzi po cement... czekamy co będzie się działo z działkami z ROD czy ustawa wejdzie i na jakich warunkach. Jeśli bedzie oki to będziemy budować porządną w której będzie można nocować.
Tacca papryke posoeje za rok w tym roku nie wpadłam na ten pomysł

imer ja używałam tylko, tego środka http://imageshack.us/photo/my-images/811/pict7879.jpg/ o reszcie nie mam pojęcia bo nie stosowałam ale ten polecam, działa bardzo dobrze.
Kasiaflo serduszka nie będzie, są dziurki do wpuszczenia odrobiny światła, małż chce wyciąś napis WC

ciekawy do poczynania artykuł znalazłam odnoście sławojki

no i kilka fotek z dzisiaj

juz niedługo zakwitną goździki brodate

róża od Reni ma już pączki

i czekam aż zakwitną irysy

-
No muszę kupić sobie to na ten skrzyp. Mam nadzieję że go trochę wytępi. Ile taki specyfik kosztuje? Pamiętasz może? Ojej..różyczka twoja ma już pączki. A moje ledwo liście wypuszczają. Fajnie masz!