Działeczka Ewy W część 2
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działeczka Ewy W część 2
Umiałam obie te rzeczy
Jednak umiejętność niećwiczona zanika, choć kto wie, może bym sobie przypomniała...Jak sinusy i cosinusy przy powtórkach z tanią siłą roboczą
Myślałam, że już nigdy tego nie zobaczę 
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam w sobotę, rano zaskoczyło nas zimno-wysiadło ogrzewanie w całej kamienicy...brrrr
Wyziębione wszystko siedzę w kocu przed kompem. Była ekipa i naprawiła ale potrwa niż się nagrzeją pomieszczenia. Ciekawe co nas jeszcze spotka w tym roku
Marysiu pamiętam te łańcuchy a jakże
i robione ozdoby z wycinanek i orzechy w pozłotku i ciasteczka, jabłuszka...
Jadziu toż włąśnie pisałam o różnicach między sztrykowaniem i heklowaniem- ostatnio wolę to ostatnie jakoś szybciej przybywa
Kamilko ucz sie będziesz mogła zrozumieć niektóre nasze kabarety np. Kabaret Młodych Panów
Marysiu
Ewciu tych umiejętności chyba się nie zapomina kto wie czy dla przyszłych wnuków nie będziesz tworzyć rękodzieła- wracają do łask
Dzisiaj należy się sprężyć i chociaż choineczke postawić.
Czy ktoś zna przepis na ciasteczka ze słoninką i orzechami? Pamiętam je z dzieciństwa...
Wyziębione wszystko siedzę w kocu przed kompem. Była ekipa i naprawiła ale potrwa niż się nagrzeją pomieszczenia. Ciekawe co nas jeszcze spotka w tym roku
Marysiu pamiętam te łańcuchy a jakże
Jadziu toż włąśnie pisałam o różnicach między sztrykowaniem i heklowaniem- ostatnio wolę to ostatnie jakoś szybciej przybywa
Kamilko ucz sie będziesz mogła zrozumieć niektóre nasze kabarety np. Kabaret Młodych Panów
Marysiu
Ewciu tych umiejętności chyba się nie zapomina kto wie czy dla przyszłych wnuków nie będziesz tworzyć rękodzieła- wracają do łask
Dzisiaj należy się sprężyć i chociaż choineczke postawić.
Czy ktoś zna przepis na ciasteczka ze słoninką i orzechami? Pamiętam je z dzieciństwa...
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Ewcia super te Twoje szydełkowe ozdoby...ja zawsze byłam tym otoczonai mam do nich słabośc
moja mama ma czarny pas w szydełku....nawet onegdaj wysyłała do Włoch wyroby....o matulu cuda robiła 
- ewa w

Dorotko masz jakieś zdjęcia tego co robiła mama?
-
Keetee

Jak chcesz to porobie fotki jak u niej będę..mama robiła wszystko , firany ogromne , obrusy serwety ,serwetki, bluzki , sukienki .....cuda 
- ewa w

Fajnie ciekawa jestem zwłaszcza tych sukienek. Firany robiła moja sąsiadka i krochmaliła je i naciągała na ogromne ramy ale było z tym dużo roboty..a póżniej nastały nylonowe firanki 
-
Keetee

Mama robiła takie koronkowe delikatne...cudne ,kiedys mi zrobiła taka piekną z ogrodniczką z różami w koszyku...i myślałam że się popłaczę jak mi szczeniak ja poszatkował....ale to juz dawno było
A sukienki i tuniki zszywała z rozetek ,albo kwiatków ,różyczek....kolorowe i kremowe...super były 
aaaa...sukienke do komunii tez miałam zrobiona na szydełku....nikt takiej nie miał
aaaa...sukienke do komunii tez miałam zrobiona na szydełku....nikt takiej nie miał
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ewciu ogrzałaś się już? przynajmniej posiedzisz na FO bez wyrzutów sumienia
Fajne ma Dorcia wspomnienia
-
akl62

- Od: 11 cze 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Fajne są włąsnoreczne odzdoby.W tym roku córka chciała powyrzucać te z dzieciństwa. Było mi bardzo żal. Pamiętam jak misternie składała gwiazdki origami i robiła łańcuch i pająki. To był fajny czas.
- ewa w

Majka dziękuję
bajeczne zdjęcie... chyba nasturcja- taka romantyczno-tajemnicza super! Temat na obraz 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Majka wciąż mnie zadziwia swoimi fotkami .Ewciu życzeń nigdy za dużo .Już po świętach jeszcze tylko Nowy Roczek i będziemy rok starsi 
- ewa w

Jadziu oj tak, tak nie śpieszy nam się do tegoJAKUCH pisze:Majka wciąż mnie zadziwia swoimi fotkami .Ewciu życzeń nigdy za dużo .Już po świętach jeszcze tylko Nowy Roczek i będziemy rok starsi
Ewuniu my się przecież wcale nie starzejemy,tylko lat przybywa 
- ewa w

Ewko jak długo Cie nie było na Forum