Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Post »

... przyłączam się do ogólnych zachwytów, widoki przepiękne! :)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś, pieknie ;:180
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, różyczki robią wrażenie!! Chociaż i tak pozostaję fanką ogólnych widoczków- piękny wysmakowany ogród ;:196
Do Portugalii mam szczególny sentyment- nie potrafię być obiektywna. Powiem tylko, że po Londynie, Lizbona to moje ulubione miasto w Europie :)
W Londynie z pewnością byłaś- dla mnie to nie tylko wspaniała architektura, ale i najlepsze wystawy w miejscowych muzeach. Zakochałam się w nich w latach 80- tych, kiedy jeszcze jako całkiem młode dziewczę obejrzałam retrospektywną wystawę Klimta i Kokoshki w National Gallery. Miałam nawet spore kieszonkowe od Rodziców- i zamiast kupić sobie jakieś nowe ciuchy czy szpanerskie buty :lol: , byłam 5 razy na tej wystawie, chociaż bilet kosztował 9 funtów (do tej pory to pamiętam, a w tamtych czasach to był majątek...). Nawet w paryskich muzeach wystawy są jakieś "gorsze" :lol:
Teraz cieszę się dzieckiem i rodziną... czasami jednak tęsknię za czasami, kiedy latałam na większość londyńskich wernisaży...
Dobrego relaksu Ci życzę ;:196 ;:167
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kochani, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa :)
Moniko, Portugalia tak czy inaczej leży mi na sercu na przyszły rok - wspaniale, że mogłaś podzielić się wrażeniami, czekam na kolejną ich porcję :)

Mam pytanie, czy ktoś z Was kupował w szkółce róż Kierzek? dostałam od nich cenni jesienny (drogo) i zastanawiam się czy warto u nich zamawiać...
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, róż nie kupuję... nie pomogę :( Zapytaj: An-ka, Jakuch- One mają mnóstwo róż :)
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Aga, jak zwykle cudnie, najbardziej /oprócz roślin rzecz jasna/ podoba mi się zacienienie ogrodu ;:108 U mnie póki co to niemożliwe :( Dzięki bogu burza z wczoraj , która nie dała nam spać, dzięki Bogu dała nam wyjechać z ulicy. Niestety znowu lekkie podtopienia roślinek z brzegu płotu. Ech, odbiera mi to zapał....I czeka wydatek na drenaż.....
x-ag-a
---

Post »

Moniko, wiem, że róż nie kupujesz do swojego pięknego ogrodu, więc tym bardziej dziękuję za wpis i poradę w tej kwestii ;:196 wiesz, mam problem z tymi różami, bo z jednej strony chciałabym mieć ich dużo i tyle mam ich na liście, z drugiej strony nie bardzo mam na nie miejsce... albo muszę poprzesadzać inne rośliny, albo myśleć o ingerencji w trawnik.
Kasiu, dzięki za miłe słowo! wiesz, że u mnie chyba wczoraj nie grzmiało? przynajmniej nie kojarzę.... współczuję ponownego podtopienia, ale ma być teraz kilka dni słonecznych - przeschnie!

uff, moim sąsiadom właśnie urodził się syn - to najlepsza wiadomość dzisiejszego dnia! ;:138
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochana, "porada" zabrzmiało dumnie!! ;:196 (parafrazując w gruncie rzeczy obrzydliwego Gorkiego :lol: :lol: )
W każdym razie bardzo dziękuję ;:167 i mam nadzieję, że nie będziesz musiała naruszać trawnika, bo jest piękny!!!
AFRYKA
Mój ogród.
x-ag-a
---

Post »

Moniko, może powinnam podziękować konkretniej, za 'chęć pomocy' :D
trawnika nie chciałabym naruszać, bo wiąże się to ze zmianą ogólnej koncepcji i nie jestem przekonana, że wyszłoby to ogrodowi na dobre... ale nie mówię 'nigdy' ;)

jaka aura dziś u Was?

u mnie rano padało, a teraz miejscami wychodzi słońce... prawdziwego, upalnego i suchego, lata wciąż brak :roll:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

tak do lata ta pogoda nawet nie przystaje :twisted: Mimo tego, że pada tylko trochę, to za każdym razem mój trawnik cały "chodzi", co woda odapruje, to znowu popada. Ech co to za lato
Aga masz tyle miejsca, że na pewno znajdziesz kawałek miejsca dla róż, które czarują swoimi wdziękami ;:224
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aga,ja nie zamawiam prze internet w ogóle.Róże,które mam kupowałam albo u nas w ogrodniczym albo na agrze.W połowie września bedzie kolejna agra i myśle,że tam kupię okrywowe.
xadx
100p
100p
Od: 21 lut 2011, o 19:43

Post »

U mnie pogoda całkiem nie zła w porównaniu z poprzednimi dniami ale nie jest to upalny,piękny, letni dzień tak jakbym chciała :D
Pozdrawiam serdecznie- Ania

Powstający ogród Ani
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja to az boje sie do Ciebie wlazic, bo ciagle padam z zachwytu i pozbierac sie pozniej nie za bardzo moge :wink:
x-ag-a
---

Post »

Jula, dziękuję za dobre słowo, ale proszę, nie przesadzaj :oops: parę chabazi, mało kwitnących i czym tu się zachwycać... muszę się wzbogacić o dużo róż i hortensji, to będzie na co popatrzeć...
Aniu, póki co nie pada, więc jest się z czego cieszyć :)
Małgosiu, ja jestem skazana na zamawianie róż przez internet, bo różanych szkółek w okolicy co kot napłakał... Agry zazdroszczę! ale ja też się wybieram na różniste kiermasze ;) obkupimy się :)
Magda, u mnie tak samo jak u Ciebie... co zdąży wyparować, to zaraz z nieba coś poleci :/
dla róż zawsze znajdę miejsce ;)

miłego!
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Witam się ładnie po długim czasie :wit , jak zwykle pięknie u Ciebie.
Zwracam się do Ciebie z pytaniem, bo Ty przecież królowa ogrodu jesteś ;:59
Aguś mam trzy powojniki, które były posadzone rok temu i muszę je przesadzić, zupełnie nie wiem jak mam się do tego zabrać, bo już są wysokości ok 1,3m , pięły się po ogrodowej siatce a teraz zmieniamy ogrodzenie i muszę je przesadzić. Kochana podpowiedz mi jak mam to zrobić by ich " nie zepsuć" bo bardzo ładnie kwitną i szkoda by mi ich było.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”