Przy jednym z moich klonów rośnie drzewko, które właśnie też zaczęlo się przebarwiać na czerwono i ma bardzo, bardzo podobne liście
Ślimacze wzgórze
Re: Ślimacze wzgórze
Lusiu, zastanowił mnie Twój kolorowy żywopłot, co to za roślina?
Przy jednym z moich klonów rośnie drzewko, które właśnie też zaczęlo się przebarwiać na czerwono i ma bardzo, bardzo podobne liście
- Lusia 57
- 1000p

- Od: 8 sty 2011, o 13:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj, Joasiu ja też napatrzyłam się na jesienne widoki nie tylko w moim ogrodzie. Byłam wczoraj na wsi. A różową, zwykłą jeżówkę dopiero sobie kupiłam. Rozrosną się nam w przyszłym roku i będą zachwyca swoimi kwiatami. Mój żywopłot jest mieszany, kolorowo w tej chwili wygląda tawuła van Houtea i trzmielina. Zżółkła ałycza i jaśnimowiec, zielony jest jeszcze głóg chociaż niektóre krzewy mają czerwone owoce. Twoje drzewko to może trzmielina, mam też oprócz krzewów jeden krzew trzmieliny prowadzony jak drzewko, pięknie się przebarwił ale już prawie zgubił liście.
Na zdjęciu tawuła van Houtea i jaśminowiec

Witaj Stachu
, u mnie już bardzo kolorowa jesień. Niektóre drzewa stoją już bez liści ale to wynik choroby a nie tylko jesieni.
Miło mi Olu, że do mnie zajrzałaś. Nie mam ostatnio za dużo czasu więc zaglądam do znajomych ogrodów ale nie zostawiam śladu. Skąd wiem, że klon przemarznie? Mam go już trzy lata, i prawie wcale nie urósł. Co roku nowe przyrost marzną i usychają więc stoi w miejscu. W tej chwili tegoroczne gałązki ma zielone, nie zdrewniałe.
Na zdjęciu tawuła van Houtea i jaśminowiec

Witaj Stachu
Miło mi Olu, że do mnie zajrzałaś. Nie mam ostatnio za dużo czasu więc zaglądam do znajomych ogrodów ale nie zostawiam śladu. Skąd wiem, że klon przemarznie? Mam go już trzy lata, i prawie wcale nie urósł. Co roku nowe przyrost marzną i usychają więc stoi w miejscu. W tej chwili tegoroczne gałązki ma zielone, nie zdrewniałe.
- Ignis05
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lusiu,
mam podobnie, jak Ty z klonem - z moim hibiskusem.
Całkiem zmarzł mi zimą i tylko dlatego, że nie zdążyłam go wykopać odbił mi od korzenia.
Ponieważ nie zdążą mu zdrewnieć nowe gałązki, to go wykopałam i posadziłam do donicy.
Postanowiłam przechować go przez zimę w garażu i będzie robił u mnie za roślinę tarasową.
Piękne kolory jesieni pokazujesz, u mnie jeszcze tak kolorowo nie ma.

Całkiem zmarzł mi zimą i tylko dlatego, że nie zdążyłam go wykopać odbił mi od korzenia.
Ponieważ nie zdążą mu zdrewnieć nowe gałązki, to go wykopałam i posadziłam do donicy.
Postanowiłam przechować go przez zimę w garażu i będzie robił u mnie za roślinę tarasową.
Piękne kolory jesieni pokazujesz, u mnie jeszcze tak kolorowo nie ma.
- sangwinaria

- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
super tytuł wątku.
robisz piękne zdjęcia i dużo pracy już włożyłaś w ten ogród .Chyba też kupię sobie robinię
Mam pytanko odnśnie tej chryzantemy , czy ona zimuje i czy jest faktycznie czerwona jak sugeruje zdjęcie ?
robisz piękne zdjęcia i dużo pracy już włożyłaś w ten ogród .Chyba też kupię sobie robinię
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Cieszę się, że też posadziłam sobie jedną jeżówkę (i dwie kolejne zamówiłam). Jeśli zima nie wymrozi małych sadzonek, w przyszłym roku też będę się cieszyć kolorkami kwiatków! 
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Lusiu, to może moje drzewko rzeczywiście jest trzmieliną pospolitą? Wstawiłam zdjęcia tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=35&t=44376 i forumowicze też tak uważają. Czy Twoja trzmielina kwitnie i owocuje? Bo na moim drzewku nie ma żadnych owoców...
- Lusia 57
- 1000p

- Lusia 57
- 1000p

Jeżówka, Agato to jedna z moich pierwszych zakupionych bylin do mego ogrodu. Pierwszego roku kupowałam tylko drzewka a dopiero w następnych byliny, krzewy. I to moja miss obiektywu, ma najwięcej zdjęć.
Sangwiniario, akacja czyli robinia jest szybko rosnącym drzewem. Trzeba pamiętać też, że jest bardzo ekspansywna. Korzenie ma płytko i rozlegle. Jeżeli masz w pobliżu jakieś inne roślinki to trzeba im dostarczać dużo wody. Chryzantema w pączkach jest lekko czerwona ale kwitnie na różowo. I zimuje bez problemu.
Tak wygląda ta różowa chryzantema.

Krysiu, cieszę się, że u mnie tak kolorowo ale jednocześnie smuci bo gdy u Ciebie zawita kolorowa jesień u mnie już będzie goło i smutno. Liczę, że ta zima będzie łagodna i mój klon w końcu ruszy.
Moja młoda różyczka okrywowa

Sangwiniario, akacja czyli robinia jest szybko rosnącym drzewem. Trzeba pamiętać też, że jest bardzo ekspansywna. Korzenie ma płytko i rozlegle. Jeżeli masz w pobliżu jakieś inne roślinki to trzeba im dostarczać dużo wody. Chryzantema w pączkach jest lekko czerwona ale kwitnie na różowo. I zimuje bez problemu.
Tak wygląda ta różowa chryzantema.

Krysiu, cieszę się, że u mnie tak kolorowo ale jednocześnie smuci bo gdy u Ciebie zawita kolorowa jesień u mnie już będzie goło i smutno. Liczę, że ta zima będzie łagodna i mój klon w końcu ruszy.
Moja młoda różyczka okrywowa

- Lusia 57
- 1000p

- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie wiem jak w realu wygląda trzmielina,ale ja nadal nie mogę wyjść z zachwytu nad pięknem jej przebarwień.
Małgosiu, ja też do niedawna nie miałam pojęcia, że u nas rośnie trzmielina. Właśnie do momentu, aż liście jednego z drzewek nie zrobiły się krwiście czerwone.
Jest niesamowita
Jest niesamowita
Jakie śliczne jesienne zdjęcia
Piękne kolory szkoda że zwiastują zimę 
- Lusia 57
- 1000p

Małgosiu, Joasiu trzmieliny wiosną i latem nie wyróżniają się niczym szczególnym ale jesienią są piękne. Czerwone liście i dekoracyjne owoce.
Hagaart
witaj u mnie. Dziękuję za wizytę i za miłe słowa. A zima może się spóźni.
Hagaart
- Lusia 57
- 1000p