Moje marzenie - maniusika cz.II .
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje marzenie - maniusika cz.II .
Misiu , wczesną wiosną można przesadzić świerka jak tylko ziemia rozmarznie .. Ja sieję w marcu bo wszystkie kiełkujące roślinki lubią światło a na parapecie wyciągają się do okna i się ''zagniatają ''. a tak wynoszę do szklarni albo na taras gdzie maja widno ze wszystkich stron...
- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Janeczko śliczny kolorek prymulki od wnuków. A dziadkowie to tacy "prawdziwi" w okularach
.
U nas na plusie i cały dzień pada śnieg, chwilami nawet mocno.
Pozdrawiam.
U nas na plusie i cały dzień pada śnieg, chwilami nawet mocno.
Pozdrawiam.
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Janko z tego co czytam to Ty prawie przygotowana do wiosny
Ja od czasu do czasu przypominam sobie o działce jak idę ptaki karmić lub do piwnicy sprawdzić stan kłaczy i bulw, reszta tematów śpi.
Aha ... przepraszam bo bym skłamała - dostałam katalog i zamówiłam lilie.
Często zaglądam do Twych albumów - tam wygodnie i wszystko w jednym miejscu ale przy dużej ilości zdjęć dość szybko skończy się przestrzeń.
Ja od czasu do czasu przypominam sobie o działce jak idę ptaki karmić lub do piwnicy sprawdzić stan kłaczy i bulw, reszta tematów śpi.
Aha ... przepraszam bo bym skłamała - dostałam katalog i zamówiłam lilie.
Często zaglądam do Twych albumów - tam wygodnie i wszystko w jednym miejscu ale przy dużej ilości zdjęć dość szybko skończy się przestrzeń.
- skorpion811-51

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Janeczko a ja posiałam w doniczkach bratki prymule i wsadziłam
kilka ziaren karczocha zobaczę co się stanie
kilka ziaren karczocha zobaczę co się stanie
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- maniusika

Ja z sianiem się nie spieszę ,czekam cierpliwie marca bo już dość sporo siewek zmarnowałam z braku światła .. posiałam tylko lilie himalajską ale ona musi przez dwa miesiące stać na tarasie , a później przez miesiąc w ciepłym miejscu .. Stasiu karczocha jeszcze nie widziałam na oczy . .. a bratki mam posiane na zimę na rabatce zobaczymy co z nich wyrośnie , a ty swoje prymule też wyrzuć na mróz bo muszą się przemrozić aby ładnie powschodziły ....
Krysiu dopiero mam kilka procent zapełnionej przestrzeni w Albumie i myślę że starczy mi na kilka lat ..a później może znowu coś wymyślą aby więcej zdjęć się zmieściło .. nie tak dawno wszystkie zdjęcia były wywoływane i trzymane w albumie a teraz są na płycie i nie muszę kupować coraz więcej albumów ..
Krysiu dopiero mam kilka procent zapełnionej przestrzeni w Albumie i myślę że starczy mi na kilka lat ..a później może znowu coś wymyślą aby więcej zdjęć się zmieściło .. nie tak dawno wszystkie zdjęcia były wywoływane i trzymane w albumie a teraz są na płycie i nie muszę kupować coraz więcej albumów ..
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
..Janinko
ogladając Twój album podpowiedziałaś mi jak pięknie można zagospodarować doniczkami płotek,muszę to wykorzystać zwłaszcza że mam dużo do zasłonięcia a żywopłot to jeszcze nie zdecydowałam jaki sobie wybrać ....
zwłaszcza że domownicy ciagle zmieniają plany co do przestrzeni ogrodowej jak to młodzi planów dużo ale z realizacją nie śpiesza się...
..a co do siewów to lepiej masz rację prosto do ziemi w marcu o ile nie będzie zimno...
...u Ciebie zobaczyłam jaka ładna jest portulanka wesolutka...muszę posiać...
zwłaszcza że domownicy ciagle zmieniają plany co do przestrzeni ogrodowej jak to młodzi planów dużo ale z realizacją nie śpiesza się...
..a co do siewów to lepiej masz rację prosto do ziemi w marcu o ile nie będzie zimno...
...u Ciebie zobaczyłam jaka ładna jest portulanka wesolutka...muszę posiać...
- Nutka81
- 1000p

- Od: 13 maja 2010, o 13:01
maniusika
U Ciebie wszystko piękne i kolorowe
Prymulka od wnuczków również ;) Ja jeszcze nie mam ich u siebie w ogródku ale już mam obiecane...więc będą
Co do siania, to faktycznie najlepiej wprost do gruntu. W zeszłym roku też sporo siewek zmarnowałam. Ciekawa jestem jak w tym roku wzejdą moje clematisy i czy ubiegłoroczne przeżyją zimę. Zobaczymy
Póki co czekamy na wiosnę... 
U Ciebie wszystko piękne i kolorowe
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Janeczko
ja też nie będę spieszyła się z tymi wysiewami.
To, co będzie można wysiać bezpośrednio do gruntu, to wysieję w maju.
W domu wysieję, to co konieczne, bo też mi te domowe wysiewy nie wychodzą
To, co będzie można wysiać bezpośrednio do gruntu, to wysieję w maju.
W domu wysieję, to co konieczne, bo też mi te domowe wysiewy nie wychodzą
- kamykkamyk2
- 500p

- Od: 26 gru 2010, o 08:57
- skorpion811-51

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Janeczko widze że wnuki pamiętają pamiątka śliczna i zabawna ,prymulka
tez ładna i na pewno ją wysadzisz na wiosną do ogrodu
tez ładna i na pewno ją wysadzisz na wiosną do ogrodu
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
- maniusika

Zawsze od wnusi dostajemy jakiś fikuśny prezent ,,, Dzisiaj mój wnusio Kubuś kończy pięć lat i od września będę miała nowego ucznia ... jak szybko ten czas leci ..
.Domowy wnusio Antoś chodzi na kilka godzin do przedszkola aby nauczył się bawić z dziećmi , bo do tej pory przebywał tylko z dorosłymi .. Za dużo siedział w bajkach lub przy komputerze , , lepiej niech uczy się malować , bawić i śpiewać , choć z ostatnim to chyba jest tak jak ze mną słuch ma a powtórzyć ani w ząb fałszuje strasznie , ale jak ktoś źle śpiewa od razu mu zwraca uwagę że fałszuje i żeby się nie ''wychylał ze śpiewaniem '' tylko słuchał tak jak on ... ciekawe kto mu to powiedział .. . Nawet mnie powiedział żebym się nie ''wychylała ''tylko słuchała ...
.Domowy wnusio Antoś chodzi na kilka godzin do przedszkola aby nauczył się bawić z dziećmi , bo do tej pory przebywał tylko z dorosłymi .. Za dużo siedział w bajkach lub przy komputerze , , lepiej niech uczy się malować , bawić i śpiewać , choć z ostatnim to chyba jest tak jak ze mną słuch ma a powtórzyć ani w ząb fałszuje strasznie , ale jak ktoś źle śpiewa od razu mu zwraca uwagę że fałszuje i żeby się nie ''wychylał ze śpiewaniem '' tylko słuchał tak jak on ... ciekawe kto mu to powiedział .. . Nawet mnie powiedział żebym się nie ''wychylała ''tylko słuchała ...
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
WITAJ JANECZKO
Jak dobrze, że mamy nasze kochane wnuczęta. O mnie też nie zapomniały dostałam
laurki. Jak Antoś pójdzie do przedszkola będzie Ci smutno bo człowiek się bardzo
przywiązuje do dziecka.
Jak dobrze, że mamy nasze kochane wnuczęta. O mnie też nie zapomniały dostałam
laurki. Jak Antoś pójdzie do przedszkola będzie Ci smutno bo człowiek się bardzo
przywiązuje do dziecka.
- maniusika

Dla mnie Krysiu najgorsze jest to że wnuki tak szybko rosną a czas też szybko mija i nie tylko im przybywa lat tylko wnuki dorastają do pełnoletności a dziadkowie do starości ...
Miło jest patrzeć jak dają sobie radę z nauką i w życiu i serce się raduje gdy przyjeżdżają w odwiedziny i dzielą się wrażeniami ze szkoły , tylko jakoś przy nich staję się coraz bardziej stara i co roku przybywa lat a do popatrzenia na wnuki muszę zadzierać głowę a za maluchami już nie mogę nadążyć .. Jednak gdy patrzę na nich staję się zaraz młodsza i sprawniejsza ...
Miło jest patrzeć jak dają sobie radę z nauką i w życiu i serce się raduje gdy przyjeżdżają w odwiedziny i dzielą się wrażeniami ze szkoły , tylko jakoś przy nich staję się coraz bardziej stara i co roku przybywa lat a do popatrzenia na wnuki muszę zadzierać głowę a za maluchami już nie mogę nadążyć .. Jednak gdy patrzę na nich staję się zaraz młodsza i sprawniejsza ...
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Janeczko , jak się zacznie sezon ogródkowy to zapomnimy o starości.
Jakoś nie mogę przypisać do siebie - stara.....
Jakoś nie mogę przypisać do siebie - stara.....
- maniusika

Przy takiej pogodzie ogarnia mnie apatia ale już wiosną odżywam gdy mogę wyjść do ogrodu ,, nawet jak się porządnie napracuję i bolą wszystkie kości to wiem że żyję Nie znoszę zimy bo nić nie mogę robić tylko się czeka z niecierpliwością wiosny ,,Posiałam już datury co dostałam z mikołajowej paczki oraz wsadziłam część nasion z piwonii krzewiastej , jetem ciekawe jak powschodzą ..