Ogród Grety
-
Krystyna.F
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Grety
Skarbie, przyleciałam się przywitać z Tobą i życzyć Ci milusiego dnia. Pozdrawiam cieplutko.

-
Matrix2
- 500p

- Od: 29 sie 2010, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
witaj Greto, przyszedłem się przywitać i popatrzeć co w Twoim wątku nowego ...
no i trochę się pochwalić / nie ogrodniczo / ale to jak będziesz
no i trochę się pochwalić / nie ogrodniczo / ale to jak będziesz
Rysiek
- Greta
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 mar 2007, o 20:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam wieczorową porą ...
Teraz jestem rzadziej na forum , bo mam więcej zajęć i coś mi kilka godzin z doby brakuje ...
Codziennie rano dokarmiam dziką zwierzynę i to mi trochę czasu zabiera ... ale daje ogromną radość ...
Joasiu - mniej fotek z ogrodu , bo nie ma kiedy fotografować , bo jak jadę do pracy jest ciemno i jak wracam to też jest ciemno i tak zostanie do wiosny .... ale zapraszam serdecznie .
Krysiu - wybrałaś dobry aparat , niech Wam niesie radość i zadowolenie z pięknie uwiecznionego czasu ...
Misiu - zapaść w sen zimowy , jak i kiedy , więcej obowiązków , a mniej czasu ...
Geniu - dla Ciebie i wszystkich gości - wspomnienie lata
Izabelo - faktycznie ten rok nie szczędził mi doświadczeń , a zobaczymy jaka bedzie zima ,
Iwonko - wszystkie kapturnice czekają w chłodnym , jasnym pomieszczeniu do wiosny , aż je posadzę.
Martixie - czekam na ... pochwalenie się co Ciekawego u Ciebie
Teraz jestem rzadziej na forum , bo mam więcej zajęć i coś mi kilka godzin z doby brakuje ...
Codziennie rano dokarmiam dziką zwierzynę i to mi trochę czasu zabiera ... ale daje ogromną radość ...
Joasiu - mniej fotek z ogrodu , bo nie ma kiedy fotografować , bo jak jadę do pracy jest ciemno i jak wracam to też jest ciemno i tak zostanie do wiosny .... ale zapraszam serdecznie .
Krysiu - wybrałaś dobry aparat , niech Wam niesie radość i zadowolenie z pięknie uwiecznionego czasu ...
Misiu - zapaść w sen zimowy , jak i kiedy , więcej obowiązków , a mniej czasu ...
Geniu - dla Ciebie i wszystkich gości - wspomnienie lata

Izabelo - faktycznie ten rok nie szczędził mi doświadczeń , a zobaczymy jaka bedzie zima ,
Iwonko - wszystkie kapturnice czekają w chłodnym , jasnym pomieszczeniu do wiosny , aż je posadzę.
Martixie - czekam na ... pochwalenie się co Ciekawego u Ciebie
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Greto śliczne storczyki cieszę się że też go mam ,oby tylko przezimował i w przyszłym roku pięknie zakwitł jak u Ciebie .
U mnie dziś zima
U mnie dziś zima
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...Greto o rany jaki piękny storczyk -dobrze że Genia napisała bo ...miałabym trudności
w nazwaniu...no laik jestem
w nazwaniu...no laik jestem
-
Krystyna.F
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O rajciu, jaki fantastyczny Obuwik (Cypripedium calceolus) !! CUUUUUDNY WIDOK!!
Serdecznie Ci dziękuję Greciu za życzenia i dobre słowo.Greta pisze: Krysiu - wybrałaś dobry aparat , niech Wam niesie radość i zadowolenie z pięknie uwiecznionego czasu ...
- Greta

- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
-
obserwator

- Od: 20 wrz 2010, o 07:32
Piękne te wspomnienie lata.Nie sądziłam że takie cudeńka w ogodzie mogą rosnąć.
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Greciu tak zrobiłam nazbierałam cały worek bukowych liści i przykryłam .na to położyłam gałąź z iglaka żeby liści nie zwiał wiatr ..
Piękny ten Twój różowy storczyk , wiosna będę na niego polować .
Widziałam chyba u Emila -em bordowy ,oby kiedyś udało mi się je też zdobyć .
Pozdrawiam Genia
Piękny ten Twój różowy storczyk , wiosna będę na niego polować .
Widziałam chyba u Emila -em bordowy ,oby kiedyś udało mi się je też zdobyć .
Pozdrawiam Genia
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- Bufo-bufo

- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Jestem pod wrażeniem wielu roślin: storczyków, paproci, pnączy, karłowych liściastych..itd. i pomocy jakiej udzielasz zwierzętom; ale przede wszystkim tego że jesteś w stanie pokonać wiele kilometrów aby zaopatrzyć się w rośliny
Nie spotkałam jeszcze miłośnika miłorzębów, przyznaję że wyjątkowe to drzewa. Pisałaś zdaje się, że koryto rzeki po powodzi wyłożono gliną? Trochę mnie to zdziwiło, przecież glina zatrzymuje wodę, wiec tym łatwiej będzie ona się wylewała z rzeki gdy ta nabierze (słyszałam że rzeki w Niemczech są silnie zmeliorowane tj wybetonowane...) Glina działa podobnie jak beton jest mało przepuszczalna. Mój ogrodowy piaseczek może nie jest zbyt korzystny do uprawy roślin gdyż szybko obsycha (kilka roślin mi padło z suszy podczas mojej nieobecności). Może przynajmniej w pasie wokół domu wymień glebę na piaszczystą aby uniknąć podtopienia? Pozdrawiam
.
- Greta

Witam wszystkich serdecznie.
Tosiu - miło mi bardzo , że do mnie zaglądasz , a storczyki wymagaja tylko dobrego przygotowania gruntu i są bardzo łatwe w uprawie ,
Iwono - storczyki rosną w wielu ogrodach , na łakach i pastwiskach , dla mnie są piekne , ich uroda jest dla mnie wspanialsza od róż , królowych kwiatów ... ,
Geniu - to cypripedia odwdzięczą się Tobie w maju wspaniałymi kwiatami , a kolekcja na pewno się wzbogaci o kolejne egzemplarze , nie tylko o ten bordowy
,
Olu ( Bufo-bufo ) - witaj u mnie , miłorzęby są wspaniałymi drzewami , mają pozytywne promieniowanie , są lekarstwem na zachowanie młodości , w farmacji wytwarza się z nich leki , same plusy i są piękne , zwłaszcza jesienią .
Odnośnie mojego sąsiedztwa z rzeczką , kiedyś pisałam , że na moim odcinku , jest wprowadzona w ziemię zapora betonowa , na głebokość 5 m , ogród jest cały zmeliorowany i jej koryto mnie nie zalewa , tylko zalewają mnie podsiąki i wysoki poziom wód gruntowych , bo to pomysł szaleńca wybudować dom 40m od rzeki , ale radzę sobie , w tym roku osuszyłam cały budynek , założone są zapory hydrofobowe , pod całymi fundamentami , ale jest co jest i z natura jeszcze nikomu nie udało się wygrać.
Tosiu - miło mi bardzo , że do mnie zaglądasz , a storczyki wymagaja tylko dobrego przygotowania gruntu i są bardzo łatwe w uprawie ,
Iwono - storczyki rosną w wielu ogrodach , na łakach i pastwiskach , dla mnie są piekne , ich uroda jest dla mnie wspanialsza od róż , królowych kwiatów ... ,
Geniu - to cypripedia odwdzięczą się Tobie w maju wspaniałymi kwiatami , a kolekcja na pewno się wzbogaci o kolejne egzemplarze , nie tylko o ten bordowy
Olu ( Bufo-bufo ) - witaj u mnie , miłorzęby są wspaniałymi drzewami , mają pozytywne promieniowanie , są lekarstwem na zachowanie młodości , w farmacji wytwarza się z nich leki , same plusy i są piękne , zwłaszcza jesienią .
Odnośnie mojego sąsiedztwa z rzeczką , kiedyś pisałam , że na moim odcinku , jest wprowadzona w ziemię zapora betonowa , na głebokość 5 m , ogród jest cały zmeliorowany i jej koryto mnie nie zalewa , tylko zalewają mnie podsiąki i wysoki poziom wód gruntowych , bo to pomysł szaleńca wybudować dom 40m od rzeki , ale radzę sobie , w tym roku osuszyłam cały budynek , założone są zapory hydrofobowe , pod całymi fundamentami , ale jest co jest i z natura jeszcze nikomu nie udało się wygrać.
- Greta