Ogród Gośki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2007, o 23:19

Post »

Mariusz, no to co mają? :wink:

Aga, chodzi właśnie o to, że M orientuje się jako tako, w moim bziku na temat wszelakich ciepłolubnych roślin :lol:
Niestety nie ma pojęcia co jeszcze chciałabym mieć w ogrodzie. Myślę, że w imię zadośćuczynienia kupił mi wrzosy i wrzośce bo ja ostatnio taki właśnie zakup uskuteczniłam. Po prostu poszedł na łatwiznę :wink:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiesz co, ale oni nigdy w Rakszawie nie mieli jesienią wrzośców, musi w tym roku naszczepili więcej i im zostało. No więc mają przede wszystkim iglaki, różnego rodzaju klony, buki, bardzo ładne rh, o i kilka odmian ostrokrzewów, ponadto tawuły itp. różne odmiany magnolii, azalii. Wiesz tam się zmieniają rośliny razem z porą roku.
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu, a ja uważam, że Twój M. jest całkiem w porządku :-) No dobra, zawalił, ale skrucha i zadośćuczynienie to ważna rzecz :-)

Ciekawe to, co niby kwitnie jak hortensja, na biało...nic mi nie przychodzi go głowy...znaczy kalina mi przychodzi, ale ona ma całkiem inne liscie...

Odpocznij sobie po tym kopaniu, a jutro - na grzyby! Moj mąż też sie wybiera, to sie mozecie zmierzyć :;230
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Gosiu - myślę, że zadośćuczyni w pełni, jeśli przez weekend zajmie się dzieciakami :D Co ty na to?

Wrzosowisko super!!!! Jak jest mi bliskie przez te zaokrąglenia :wink: Czy coś tam planujesz jeszcze posadzić, czy zostawiasz same wrzosy? Ich małością się nie przejmuj, moje tak samo wyglądało rok temu, jak sadziliśmy. Po wysypaniu korą jeszcze gorzej, ginęły strasznie :roll:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Mariusz wygląda, że to bardzo dobrze prowdząca się szkółka :P Dlaczego ja o niej nie wiedziałam jak bywałam częściej w Łańcucie ;:223

Aga mnie też mile M zaskoczył swoim wcześniejszym powrotem i roślinami oczywiście :roll: Muszę jednak mocno zaakcentować swoje niezadowolenie z tych jego nieplanowanych wyjazdów!!! Uwierz mi przez ostatnie miesiące miałam może trzy weekendy "wolnego"!!!
Przed bliźniakami w każdy weekend wyjeżdżaliśmy gdzieś w trójkę, by odpocząć i odreagować od pracy czy szkoły :wink:
M zachowuje się jakby nie zauważył, że przybyło nam dwoje dzieci, i że ja też potrzebuję odpoczynku po nieprzespanych nocach w tygodniu :roll:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Dominko, no pewnie, że moje młode wrzosowisko musi być Ci bliskie :wink:
Wzorowałam się na Twoim i jeszcze na rabacie Gohny - ale niestety nie widać jing - jang ;:113

Pod korą skrywają się już cebulki szachownicy, czosnku, narcyzy (-ów :oops: ) i tulipanów :D
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
x_P-42

Post »

g.kiecko pisze:
Pod korą skrywają się już cebulki szachownicy, czosnku, narcyzy (-ów :oops: ) i tulipanów :D
To wiosna będzie kwiatowa orgia ! Już się nie mogę się doczekać :)
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O widzisz, to może być niezły pomysł z tymi cebulowymi. Ja mam cebulki tulipanów, ale póki co pójdą na rabatę wzdłuż garażu, tylko muszę ją przerobić totalnie :roll: W każdym razie nie sadzisz tam żadnych iglaków, czy innych wyższych, tak?

Foty znalazłam, jak Rysiek skończy na laptopie to wkleję.
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Foch jak najbardziej słuszny :lol: :lol: :lol:
I chyba za tanio próbuje się wykpić :wink:
Niemniej wrzosowisko - pierwsza klasa... skąd miałaś taki wielki cyrkiel? :shock: :lol:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Polu do wiosny mi się nawet śpieszy, ale po drodze jeszcze zima :cry:

Dominiko iglaków nie posadzę, bo z jednej strony wrzosowiska już rośnie sobie migdałek jako bariera dla gunnery :? Mam nadzieję, że ta ostatnia nie połakomi się w swoim rozroście na te marne centymetry wrzosowiska :wink:

Dzięki Gosieńko! :P
To koło to nie koło :lol: Ale aparat niezbyt czuły i niuansów nie wyłapuje :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Nie koło ;:24
To ja proszę o podpowiedź :wink:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

To znaczy koło, tylko że nierówne. No wiesz promień, cięciwa i takie tam... :wink: Tych wymogów moje dzieło nie spełnia :lol:
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Nie było mnie godzinkę a u Ciebie już 2 strony zapisane :shock:

Ps.Właśnie dodałem fotki :wink:
Awatar użytkownika
g.kiecko
1000p
1000p

Post »

Już gnam pooglądać Dawidku :P
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zerknęłam jeszcze raz na wrzosowisko, i wiesz co? To chyba przez korę - pisałam u siebie, że po obsypaniu jakby zginęły :evil: (a myślałam, że będzie ładniej :lol: ), no ale teraz już ok.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”