Ogródek rozmaitości - darob66
Re: Ogródek rozmaitości - darob66
Ten dereń jest niesamowity, jak odrobinę stanieje to sobie go sprawię - póki co jego cena przyprawia mnie o dreszcze

Wszystkie!darob66 pisze:Obecnie tak wiele zmian w ogrodzie zachodzi,że nie wiadomo ,którą rośliną obcykać aparatem
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marzenko co to za iglak na ostatnim zdjęciu?
- darob66

- Od: 25 sie 2007, o 22:11
- Kontakt:
Geniu,to Pinus parviflora Tanima no yuki.
- darob66

- Kontakt:
Marto ,ten pełny błękitny clematis to 'Blue Light',nie dość ,że jest naprawdę ładny to jeszcze długo kwitnieartam pisze:Wszystkie!darob66 pisze:Obecnie tak wiele zmian w ogrodzie zachodzi,że nie wiadomo ,którą rośliną obcykać aparatemA przynajmniej znacznie więcej, Marzenko, nie musisz nas aż tak oszczędzać, mężnie zniesiemy Twoje śliczności
No właśnie choćby te piękne powojniki, już nawet o nazwy nie proszę
Więcej zdjęć!
Pięknie kwitną róże ,lilie tez zaczynają otwierać pąki,ale moje liliowce coś w tym roku są opóźnione.Jak oglądam ogrody to wyraźnie widzę,że moje liliowce opóźnione są w rozwoju w tym sezonie

Z niecierpliwością czekam ,aż pozostałe lilie otworzą swoje paki.Zeszłej jesieni i wczesną wiosną dokupiłam kilka nowych odmian lilii i mam szczerą nadzieję,że kupiłam te odmiany które chciałam...jeszcze kilka dni i się przekonam
Pozdrawiam Marzena
- darob66

- Kontakt:
- mirdem

- Od: 26 sty 2010, o 11:55
Marzenko zazwyczaj Twoje śliczności podziwiam po cichu , ale ta jeżówka to cudna jest.
Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny
Ogródkowy galimatias - aktualny
Witaj Marzenko!
Czy mogłabyś więcej napisać o swojej stewartii? Po ilu latach zakwitła, ile ma kwiatów, jaką ma wysokość, czy stosujesz jakiś nawóz, czy okrywasz na zimę? Ja też mam z siewu, więc bardzo mnie interesują szczegóły.
Z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam
Czy mogłabyś więcej napisać o swojej stewartii? Po ilu latach zakwitła, ile ma kwiatów, jaką ma wysokość, czy stosujesz jakiś nawóz, czy okrywasz na zimę? Ja też mam z siewu, więc bardzo mnie interesują szczegóły.
Z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam
Marzenko, nigdy nie wyjdę z podziwu dla Waszej kolekcji
pięknie i ciągle coś nowego wypatrzę, nie mówię już o tym co ciągle przybywa, ale o każdej porze roku rośliny innaczej przyciągają nasz wzrok i ta która wcześniej niepozornie rosła sobie, gdzieś w cieniu większych, teraz nagle powala kolorem 
- darob66

- Kontakt:
Mirko dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Kalmio jak pisałam wcześniej,moja stewartia jest z siewu,a latek ma już siedem.Pierwszy raz zakwitła w roku ubiegłym.Kwitnienie zeszłoroczne było bardzo mizerne,bo miała zaledwie 3-4 kwiaty.W chwili obecnej tez nie jest obsypana kwieciem,ale kwiatów jest znacznie więcej.Może to moja wina ,bo nie dostała nigdy nawozu,a rośnie miedzy wieloma iglakami,które sporo wyciągają składników pokarmowych z gleby.Chociaż nigdy jej nie okrywałam,po mroźnych zimach,nie widziałam śladów uszkodzeń po zimowych.Rośnie sobie w dość zacisznym miejscu,pewnie dlatego,nie cierpi z powodu zimowych mroźnych wiatrów.
Sylwek Planuj przyjazd do nas to na spokojnie[mam nadzieję]i w realu Pooglądasz nasze rośliny

dzisiaj zdjęcia w tonacjach różu
i iglaczki w żółciach

Pozdrawiam Marzena
Kalmio jak pisałam wcześniej,moja stewartia jest z siewu,a latek ma już siedem.Pierwszy raz zakwitła w roku ubiegłym.Kwitnienie zeszłoroczne było bardzo mizerne,bo miała zaledwie 3-4 kwiaty.W chwili obecnej tez nie jest obsypana kwieciem,ale kwiatów jest znacznie więcej.Może to moja wina ,bo nie dostała nigdy nawozu,a rośnie miedzy wieloma iglakami,które sporo wyciągają składników pokarmowych z gleby.Chociaż nigdy jej nie okrywałam,po mroźnych zimach,nie widziałam śladów uszkodzeń po zimowych.Rośnie sobie w dość zacisznym miejscu,pewnie dlatego,nie cierpi z powodu zimowych mroźnych wiatrów.
Sylwek Planuj przyjazd do nas to na spokojnie[mam nadzieję]i w realu Pooglądasz nasze rośliny

dzisiaj zdjęcia w tonacjach różu
i iglaczki w żółciach

Pozdrawiam Marzena
Witaj Marzeno - będąc u Ciebie w ogrodzie można zarazić się każdym rodzajem roślin
\
Co to za świerczek na ostatnim zdjęciu? Jakiś kaukaski?
Co to za świerczek na ostatnim zdjęciu? Jakiś kaukaski?
Marzenko, zobaczymy jak wyjdzie
a ostatnie zdjęcie to chyba Picea abies 'Gold Drift' 
- darob66

- Kontakt:
Pawle,Sylwek odpowiedział za mnie
. Ten świerk bardzo mi się podoba,rośnie jak Inversa,ale igły ma cudnie złocisto-żółte.
Pozdrawiam Marzena
Pozdrawiam Marzena
Zmylił mnie właśnie ten złocisty kolor
Przyrosty ma też takie jak Inversa? Bo jak widzę na Conifers Forum rośnie na całkiem spore drzewko?