Ogród Biedronki641 cz.5
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Biedronki641 cz.5
U mnie właśnie od 2 godz.przechodzi lekka burza,fajny spokojny , cieplutki deszczyk pada i grzmi
Byłam na działce i właśnie skończyłam podlewanie całego ogródka jak się rozpadało.. Prognozy pogodowej jeszcze na działce słuchałam i deszcz ani burze nie były przewidywane..Ale na działkach działkowiczów nie było prawie wcale...Od jutra 2 dni upałów więc będzie siedzenie w domu.. :roll:Dobrze,że podlane roślinki mam!

- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Maryniu zaczęło i u mnie grzmieć. Na razie spadło parę kropelek. Czekam na porządny deszcz.Może się rozpada. Ja też podlewałam. A M.teraz podlewa warzywnik. Cieszę się,że Twoje rośliny już podlane. Oby moje też coś wody z nieba dostały.
Znając moje szczęście to moją okolicę znów ominie.
[/URL
[url=https://imageshack.com/i/poL4rVF3j]

Zanim napisałam post przestało i grzmieć i pokrapywać.

[/URL[url=https://imageshack.com/i/poL4rVF3j]

Zanim napisałam post przestało i grzmieć i pokrapywać.
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Alu tawułka już kwitnie.
Jeżówki coraz śmielej pokazują kwiaty.
U mnie popadało kilkanaście minut, nareszcie rośliny odżyły, jak z wierzchu je zmoczyło.
- Biedronka641

Soniu a u mnie po grzmiało i spadło może z 5 kropli. Jeżówki w tym roku dziwne. Jedne porosły kolosy a inne ledwo widoczne od ziemi. I jeszcze parę wypadło.

- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Alu
. Kurczę, widać ja mam więcej szczęścia z tym deszczem. Trzymam mocno kciuki
. Białą lawendę z chęcią bym przyjęła
. Jak masz dużo i nie masz co zrobić to z chęcią zaopiekuję się maluchami
. Cudnie uchwyciłaś jarzmiankę a hortensja przepiękna
. Deszczyku życzę i pozdrawiam
.
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Piękne kalie, w tym roku też się skusiłam po raz kolejny, może tym razem nie ukatrupię
Tyle cudności pokazałaś, że nawet nie wiem co najpierw chwalić. Twoje kwiaty w porównaniu z moimi są mocno "hop do przodu"
I ja z upragnieniem czekam na deszcz 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dołączam do oczekujących na spokojny ale intensywny deszcz
Róże, jeżówki, a i hortensje zaczynają! Ani się obejrzymy i będzie jesiennie. Jakoś jeżówki i hortensje to już mi się kojarzą z końcem wakacji. Niby one dopiero się zaczęły, ale kwiaty jakoś tak spieszą się z kwitnieniem...
Róże, jeżówki, a i hortensje zaczynają! Ani się obejrzymy i będzie jesiennie. Jakoś jeżówki i hortensje to już mi się kojarzą z końcem wakacji. Niby one dopiero się zaczęły, ale kwiaty jakoś tak spieszą się z kwitnieniem...
- chinanit

- Od: 6 lip 2013, o 14:59
Alu, u Ciebie już kwitną jeżówki?
U mnie dopiero rosną.
W nocy mieliśmy ulewę i straszne błyskawice. Ogień z nieba.
Na moich piaskach juz nie widać, ze padało. Brzoza papierowa sypie liśćmi.
Lubię białe kwiaty. Co to na pierwszym zdjęciu? Lepnica?
W nocy mieliśmy ulewę i straszne błyskawice. Ogień z nieba.
Na moich piaskach juz nie widać, ze padało. Brzoza papierowa sypie liśćmi.
Lubię białe kwiaty. Co to na pierwszym zdjęciu? Lepnica?
Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
- maniolek

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Alu jakie piękne jeżówki
u mnie dopiero zaczynają powolutku się rozwijać, a u Ciebie już pełen rozkwit 
- TROJA
- 500p

- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Alu życzę Ci tego deszczyku, u mnie chwilę po północy była burza, biało na niebie co chwilę i podlało za mnie na kilka dni. Widać, że u Ciebie cieplej bo jeżówki już kwitną a u mnie dopiero w pąkach, liliowce też dopiero pojedyncze zaczynają kwitnienie. Na początku jak oglądałam Twoją margaretkę myślałam, że mam taką samą jednak kiedy moje się bardziej rozwinęły widzę, że są inne.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
- Biedronka641

Witam.
Deszcz mnie omijał a teraz chyba będzie burza. Troszkę grzmi i pada sobie spokojny deszczyk. Oby jak najdłużej.
Ewelina życzenia się spełniły.Dzięki.Nie ma problemu. Jak tylko się ochłodzi

Małgosiu a czemu masz ukatrupić kalie.Ja uprawiam w doniczkach. Mam je na oku, zasilam
i podlewam a potem do wiosny zostawiam je y w spokoju i kwitną. Chyba tak,że u mnie wszystko szybciej zakwita,bo już dostrzegłam kwitnący dzielżan.
Mariola niby lato się dopiero rozpoczęło a u mnie zaczynają kwitnienie jesienne np dzielżany. Zawilce jesienne w pąkach. U mnie pada to może i Ty doczekasz się podlewania z nieba. Czego Ci życzę.
Marysiu tak już kwitną jeżówki ale jeszcze nie wszystkie odmiany. Niektóre to jakieś skarłowaciałe się zrobiły ale też w pąkach. Jeszcze nie dokończyłam postu a już po deszczu.
Na pierwszym zdjęciu to firletka chalcedońska biała.
Mariusz jeszcze nie wszystkie są w pełnym rozkwicie.
Aniu już wprawdzie po deszczu ale z 2 rynien zapełniły się dwie beczki.
Zapraszam na dzisiejsze fotki sprzed deszczyku. Teraz na polu fajnie.Jest w końcu czym oddychać.
Wstawiam i zmykam.Wreszcie da się coś zrobić w ogrodzie.

Deszcz mnie omijał a teraz chyba będzie burza. Troszkę grzmi i pada sobie spokojny deszczyk. Oby jak najdłużej.
Ewelina życzenia się spełniły.Dzięki.Nie ma problemu. Jak tylko się ochłodzi
Małgosiu a czemu masz ukatrupić kalie.Ja uprawiam w doniczkach. Mam je na oku, zasilam
i podlewam a potem do wiosny zostawiam je y w spokoju i kwitną. Chyba tak,że u mnie wszystko szybciej zakwita,bo już dostrzegłam kwitnący dzielżan.
Mariola niby lato się dopiero rozpoczęło a u mnie zaczynają kwitnienie jesienne np dzielżany. Zawilce jesienne w pąkach. U mnie pada to może i Ty doczekasz się podlewania z nieba. Czego Ci życzę.
Marysiu tak już kwitną jeżówki ale jeszcze nie wszystkie odmiany. Niektóre to jakieś skarłowaciałe się zrobiły ale też w pąkach. Jeszcze nie dokończyłam postu a już po deszczu.
Na pierwszym zdjęciu to firletka chalcedońska biała.
Mariusz jeszcze nie wszystkie są w pełnym rozkwicie.
Aniu już wprawdzie po deszczu ale z 2 rynien zapełniły się dwie beczki.
Zapraszam na dzisiejsze fotki sprzed deszczyku. Teraz na polu fajnie.Jest w końcu czym oddychać.
Wstawiam i zmykam.Wreszcie da się coś zrobić w ogrodzie.

- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Alu śliczny ten powojniczek!
Jeżówki jeszcze u mnie nie kwitną ale floksy zaczynają..
U mnie wieje wietrzysko silnie , przeciągi w mieszkaniu nie można otworzyć wszystkich okien ... wentylator na full!
Może jutro będzie lepiej! Już mi się znudziło w domu...

U mnie wieje wietrzysko silnie , przeciągi w mieszkaniu nie można otworzyć wszystkich okien ... wentylator na full!
Może jutro będzie lepiej! Już mi się znudziło w domu...
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Biedronka641

Chwilę było chłodniej . Wykorzystałam i poszłam do ogrodu. Niestety nie przemokło,bo nawet chwasty się nie dało wyrwać. Pousuwałam trochę suchych liści z bylin i pościnałam przekwitnięte kwiaty. Znów zrobiło się gorąco i schroniłam się w domu.
Maryniu to powojnik bylinowy. Długo nie przyrastała ł a w tym roku jest dość ładny.
Soniu to złocień wielki ''Fiona Coghill'' u mnie też wiało a teraz grzeje. Oglądałam w telewizji co burze spowodowały, to u nas spokojnie i niech tak zostanie.

Dziewanna

Firletka chalcedońska

Trojeść bulwiasta

Summer Samba

Marmolada

Kolejne będą kwitły. Niestety dziś dopatrzyłam się,że parę odmian wyleciało.

Oman wąskolistny

Co roku te same ale mają przeszło 10 lat imam do nich sentyment. Super się przechowują.
Maryniu to powojnik bylinowy. Długo nie przyrastała ł a w tym roku jest dość ładny.
Soniu to złocień wielki ''Fiona Coghill'' u mnie też wiało a teraz grzeje. Oglądałam w telewizji co burze spowodowały, to u nas spokojnie i niech tak zostanie.

Dziewanna

Firletka chalcedońska

Trojeść bulwiasta

Summer Samba

Marmolada

Kolejne będą kwitły. Niestety dziś dopatrzyłam się,że parę odmian wyleciało.

Oman wąskolistny

Co roku te same ale mają przeszło 10 lat imam do nich sentyment. Super się przechowują.
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczne klematisy, ostatnio zainteresowałam sie nimi, ale mnie nie specjalnie sie wiodą
Pięknie u Ciebie , masa kwiatów, kolorków. Widzę ,że masz dużego Kielichowca Wonnego , ja swojego mocno przycięłam , urósł jak głupi a nie jest taki piękny
Dobrze ,ze masz Cyfrowy Polsat, ja nie mam , będę oglądała MAJĘ W OGRODZIE na necie albo za tydzień w tvn . Jeśli dotrzymają słowa i w ogóle wyemitują
Dobrze ,ze masz Cyfrowy Polsat, ja nie mam , będę oglądała MAJĘ W OGRODZIE na necie albo za tydzień w tvn . Jeśli dotrzymają słowa i w ogóle wyemitują