Czy Twoja niebieska róża to też ta słynna Rapsody in Blue? Chyba mi rośnie do niej sentyment, jeszcze trochę to zacznę jej szukać.
Moje Arboretum cz.6
- Aguss85
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje Arboretum cz.6
Karolka, ale piękne kolorowe kwiatuchy, mnie też taki widok rozgrzewa jak letnie słoneczko
Oglądałam sobie powolutku, nacieszyłam oczy. U mnie też nie ma śniegu, parę wiosek dalej w Kiełczowie, w kierunku na Wrocław leży cienka warstewka a od Twojej strony pd znów bezśnieżnie, chyba wszystko przed miastem spadło i dla nas już zabrakło śniegu
.
Czy Twoja niebieska róża to też ta słynna Rapsody in Blue? Chyba mi rośnie do niej sentyment, jeszcze trochę to zacznę jej szukać.
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jejku,, jakie róże
Pytałam o krzewuszkę, bo moja np nie lubi nawożenia. Więc myslałam, że masz jakieś swoje sposoby by ja przekonać do wydania az tylu kwiatów.
Ok, żylistek jest dostępny to pewnie go zaproszę do ogrodu skoro jest bezproblemowy. Dziękuję.
Ale perukowiec też niczego sobie
A kiedy wysiewasz cynie?
Pytałam o krzewuszkę, bo moja np nie lubi nawożenia. Więc myslałam, że masz jakieś swoje sposoby by ja przekonać do wydania az tylu kwiatów.
Ok, żylistek jest dostępny to pewnie go zaproszę do ogrodu skoro jest bezproblemowy. Dziękuję.
Ale perukowiec też niczego sobie
A kiedy wysiewasz cynie?
Ależ ten pierwszy hibiscus piękny...
Chyba ma bardzo duże kwiaty?
A to żółte pole to skąd masz?
A to żółte pole to skąd masz?
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Karolinko jak mają się nie podobać takie kolory, czuje już wiosnę
Rozmarzyłam się i dziękuje Ci za to
Rozmarzyłam się i dziękuje Ci za to
Karolciu, ja jestem w szoku
Co jedno zdjęcie, to łądniejsze i coraz to coś ciekawszego
A powiedz mi, te czerwone cynie na jednym ze zdjęć, to siałas bezpośrednio do gruntu, czy naprodukowałas tyle sadzonek rozsady? Bo imponująco wygląda taka ilość
I te róże, no miodzio po prostu
A powiedz mi, te czerwone cynie na jednym ze zdjęć, to siałas bezpośrednio do gruntu, czy naprodukowałas tyle sadzonek rozsady? Bo imponująco wygląda taka ilość
I te róże, no miodzio po prostu
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dla mnie miodzio to te wszystkie mile słowa od Was, to miód na moje serce
Dla takich pochwał mojego ogrodu chce si żyć
Dlatego będe nadal pokazywała wspomnienia minionego lata. Fotek mam tyle ,ze i tak nie dam rady wszystkich pokazać
A teraz zastój całkowity więc mam czas i będe pokazywała 
-- 10 sty 2017, o 11:49 --
Dominiko cynie sieję bezpośrednio do gruntu. mam spory ogród warzywny, nie mam co tam już sadzić więc sieję własne nasiona kwiatów, głównie cynie. Nie patyczkuję się z nimi, nasionka nie odsiewam , tylko tak z łuskami sieje do rowków i tyle. Sieję gęsto bo mam własne nasiona i one zaraz wychodzą i sobie rosną i kwitną do przymrozków. Uważam ,ze to najfajniejsze kwiaty siane
-- 10 sty 2017, o 11:49 --
Dominiko cynie sieję bezpośrednio do gruntu. mam spory ogród warzywny, nie mam co tam już sadzić więc sieję własne nasiona kwiatów, głównie cynie. Nie patyczkuję się z nimi, nasionka nie odsiewam , tylko tak z łuskami sieje do rowków i tyle. Sieję gęsto bo mam własne nasiona i one zaraz wychodzą i sobie rosną i kwitną do przymrozków. Uważam ,ze to najfajniejsze kwiaty siane
Uwielbiam cynie, ale robię rozsadę, siew do gruntu ułatwiłby mi sprawę - i zwiększył ilość cynii
Kiedy je wysiać? Początek maja będzie dobry? Ja wiem, u Ciebie ciut cieplej, ale też spróbuję z siewu do gruntu 
- karolacha

Kasiu-Vimen to nagietkowe pole to zaraz za wioską , a ja mieszkam na skraju. ludzie sieją na nasiona hektary tej rośliny, wygląda to niesamowicie
Hibiskusy wszystkie mam z dużymi kwiatami, są piękne , malownicze, uwielbiam je a ten bordowy to akurat ma niewielkie kwiaty, ale cudne , jest jednym z najstarszych moich hibiskusów i z wiekiem kwiaty są coraz większe 
- karolacha

Agnieszko ano niestety, śniegu tyle co kot napłakał , dobrze ,ze trochę roślinki okryłam . A już myślałam ,ze nie potrzebnie , a tu taka niespodzianka--mróz
Marzyłam o Rapsody i wreszcie w ub. r. posadziłam . Kupiłam w wysyłkowej, szkoda ,że tylko jeden krzew, ale spróbuję z patyczków z czasem rozmnożyć, bo ona za bardzo się mi nie rozrosła, porównując z innymi , piękna jest ale pierwszy rok słabo kwitła. No ale widać taka jest więc warto mieć kilka
-- 10 sty 2017, o 12:30 --
Bea nic nie robię z krzewuszkami żeby lepiej kwitły, mam w tym słabe doświadczenie, po prostu trochę podsypuję nawozu
Warto też ponoć po przekwitnieniu obciać te gałązki co kwitły
Perukowiec jest cudny, mam dwa kolorki, w tym roku mocno przycięłam bo urosły jak olbrzymie drzewa, ciekawe jak na to zareagują ? im więcej przycinam tym więcej rosną
Cynie wysiewam kiedy wszystko już sieję , one rosną bezproblemowo, szybko wychodzą
Marzyłam o Rapsody i wreszcie w ub. r. posadziłam . Kupiłam w wysyłkowej, szkoda ,że tylko jeden krzew, ale spróbuję z patyczków z czasem rozmnożyć, bo ona za bardzo się mi nie rozrosła, porównując z innymi , piękna jest ale pierwszy rok słabo kwitła. No ale widać taka jest więc warto mieć kilka
-- 10 sty 2017, o 12:30 --
Bea nic nie robię z krzewuszkami żeby lepiej kwitły, mam w tym słabe doświadczenie, po prostu trochę podsypuję nawozu
Perukowiec jest cudny, mam dwa kolorki, w tym roku mocno przycięłam bo urosły jak olbrzymie drzewa, ciekawe jak na to zareagują ? im więcej przycinam tym więcej rosną
Cynie wysiewam kiedy wszystko już sieję , one rosną bezproblemowo, szybko wychodzą
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Karola, widziałam kiedyś perukowce prowadzone celowo tylko na liście, bo cięli je co roku na prawdę bardzo mocno, ale były piękne, szczególne te zielone.
No właśnie, czasami pisze, że po kwitnięciu trzeba skrócić, a jak np mam przyciąć tawułę nippońską jak ona kwitła na wszystkich gałązkach od dołu do góry
Cynie podobnie wysiewam, ale i tak muszę sporo do doniczek, bo te z gruntu szybko potrafią zniknąć. Mam chyba jakiś podziemny nornicowy odkurzacz.
No właśnie, czasami pisze, że po kwitnięciu trzeba skrócić, a jak np mam przyciąć tawułę nippońską jak ona kwitła na wszystkich gałązkach od dołu do góry
Cynie podobnie wysiewam, ale i tak muszę sporo do doniczek, bo te z gruntu szybko potrafią zniknąć. Mam chyba jakiś podziemny nornicowy odkurzacz.
- karolacha

Bea szkod
a perukowca tak ciac zeby nie kwitl,on przeciez przepieknie kwitnie.Nie mam takiej tawuly,ale mysle ze wszystkie sie jednakowo tnie,czyli po kwitnieniu 1 lub 2/3 galazek.Ciekawe dlaczego Ci cynie gina? Nie ma takiej opcji,a moze maja za sucho?
Pisałam z telefonu dlatego tak dziwnie
a perukowca tak ciac zeby nie kwitl,on przeciez przepieknie kwitnie.Nie mam takiej tawuly,ale mysle ze wszystkie sie jednakowo tnie,czyli po kwitnieniu 1 lub 2/3 galazek.Ciekawe dlaczego Ci cynie gina? Nie ma takiej opcji,a moze maja za sucho?
Pisałam z telefonu dlatego tak dziwnie
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Karolinko aż mnie ściska z tęsknoty za takimi widoczkami na żywo 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- karolacha

Małgosiu a kogo nie sciska z tęsknoty za latem
mnie też