Mój wiejski świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój wiejski świat

Post »

Julciu ludzie mieli przymusowe urlopy i tak je wykorzystali :D Ty chyba sadziłaś żurawinę w borówkach? Nie wiadomo jaka kwaśność gleby. Poza tym kazali dać warstwę piasku, chodzi o słońce ;:3
Kwiatki się cieszą, że się podobają ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj, kochana, - biała pelargonia też mnie urzekła. Jaka delikatna...
Szarłat tuli różę - śliczne połączenie.
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Ale cudny ten goździk pod "miną". ;:215 Czy on jednoroczny????
U mnie milin też zaczyna.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w kolejny mokry i duszny dzień, woda wszędzie i wilgotność spora, w domu nie czuć że okno otwarte ;:222 a jak się czują rośliny?

Bea na ucho Ci powiem, że kradziona. Na przekór przysłowiu, że kradzione nie tuczy, rozmnażam ja od 6 lat i rozdaję więc utuczyłam kilka osób. Pelargonie przywiozła moja pracownica z Węgier (też ukradła) a przywoziła skrzynki z balkonu na zimę do pracy i pelargonii nie dawała chętnie więc sama wzięłam ;:306
Takie przypadkowe kompozycje najbardziej lubię, zresztą u mnie wszystko skomponowane przypadkowo ;:306

Marysiu goździk jednoroczny muszę sprawdzić spis roślin, bo powinny być dwa jeden z torebki jeden a AWN i nie wiem który kwitnie? Może uda się zebrać nasionka ;:224 już zresztą zaczęłam zbierać tylko stół w jadalni (czyt. suszarnia) na razie we władaniu pielgrzymów ;:306

Dobrego dnia!
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu kochana ;:196 , masz pielgrzymów u siebie to i pewnie zajęć więcej, pogoda faktycznie nie sprzyja nam a i roślinom pewnie nie bardzo, duszno i wilgoć duża, u nas całą noc sporo padało, teraz też coś wisi w powietrzu ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko moja Droga ;:196 nie mam zajęć dużo, bo chłopcy przyjeżdżają późną nocą a wychodzą po 8, ledwo zdążą się wyspać. Rano jedynie udrażniam pokój dzienny żeby dało się funkcjonować, a ich rzeczy to powierzchnia prawie całej jadalni ;:306 Są coraz bardziej zmęczeni i słychać ich było jedynie w pierwszy wieczór teraz czuć tylko w powietrzu woń czterech mocnych dezodorantów bo to 4 chłopa ;:306
Dziwne to lato! chyba najwięcej będzie dyn, bo rosną w oczach ;:306 Czyli leje nam równo!
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

:wit
Wreszcie dotarłam Marysiu do Ciebie.
Podglądnęłam zdjęcia z Twojego ogrodu i nieco poczytałam ale nadrobić zaległości nie sposób :oops:
Nie wiedziałam o istnieniu Fruczaka do zeszłego sezonu, kiedy to pokazałaś go w swoim ogrodzie. Okazuje się, że i u mnie te piękne motyle mieszkają. Ostatnio przyłapałam je na lawendzie ;:138
Twój ogród tętni kolorami i zmienia się co rusz. Wiesz, że bardzo lubię Twoje pełne rabaty i ogrom roślin ?
Pewnie, że wiesz ;:306
Podziwiam Cię, że zdecydowałaś się przyjąć pielgrzymów ale prawdą jest, że śpiewy w "noclegowniach" były pierwszego wieczora. U moich rodziców na osiedlu są Francuzi (dwie szkoły i przedszkole zajęte) i pierwsza noc była gwarna. Teraz cichutko wracają wieczorami i patrzą tylko, żeby położyć się spać. To bardzo intensywny czas (fizycznie i emocjonalnie) dla młodzieży. Trochę zazdroszczę im tej radości, entuzjazmu i energii ale cóż- młodość!

Pozdrawiam ciepło Ciebie i wszystkich odwiedzających Twój ogród ;:4

PS
Czy pod zdjęciem tytoniu jest onętek?
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, byłam u Ciebie wczoraj wieczorem, ale nie miałam już siły pisać. Do zdjęć wzdycham nieprzerwanie, bo pięknie pokazujesz swoje roślinki i zwierzaki. No i wiem w końcu, jak się nazywa roślinka, która mi wyrosła z zeszłorocznych siewek od Ciebie - chodzi o ten fioletowo kwitnący kłosowiec :) Kombinowałam skąd mogę go mieć, aż zobaczyłam u Ciebie, a w tych miejscach wsadzałam kępki siewek. Cieszę się, że przetrwały, bo zeszły rok nie był dla nich łatwy. Buziaki ;:196
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu gościsz pielgrzymów to z pewnością będziesz mieć jedna kreskę więcej w niebie ;:333 To ważne przeżycie dla młodzieży i nie tylko, a Ojciec święty --widać już zmęczenie na jego twarzy .http://images78.fotosik.pl/779/edea4a7a35d703f8.jpg cudny floks mak również
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Była wielka ulewa jakby było mało wody w ogrodzie :wink: Teraz wszystko nasączone wodą i z tego deszczu rośliny już się tak łatwo nie podniosą ;:185

Małgosiu a wiesz, że to są motyle nocy czy ćmy :D Oczywiście, wiem że wielu osobom takie kipiące rabaty podobają się, ale wiem że nie każdy skomponuje sobie taki ogród, bo czasem co innego nam się podoba, a urządzamy po swojemu i ja tak robię :D Tak Małgosiu to jest onętek chyba muszelkowy :uszy
Teraz młodzi mają najpiękniejszy czas bo z papieżem, który dla nich specjalnie przyleciał w Krakowa, a i między nimi zawiązuję się coraz większe więzy, poznają się...czują się wspólnotą ;:215
Pozdrawiam Cię Małgosiu serdecznie i do miłego! ;:196

Aneczko miałaś jeszcze siłę serfować, bo ja czasem czuję że zasypiam w połowie ruchu ręką ;:306 O tak ubiegłe lato było suche i pamiętam maleństwa, które przywiozłam , zaryzykowałyśmy i coś się ostało :D Twoje włości są rozległe i trudno je będzie zapełnić, zresztą po co twórz swój wspaniały ogród. Po latach widzę wspaniały dom w kwiatach i stare zabudowania w malwach i floksach ;:215 Ściskam serdecznie ;:196

Jadziu kreskę to ja pewnie mam, bo nie zawsze jestem pokorna :;230 więc taka maluśka nie zrównoważy tych poważnych :;230 Ja myślę że na twarzy Ojca Świętego rysuje się troska, bo religia nakazuje jedno a życie pisze swoje scenariusze. Teraz jest to szczególna próba dla chrześcijan ;:218 To floks z targu bez nazwy ale zwyciężył z jeżówką. Wszyscy mają jeżówki to ja też chciałam ale w końcu serce kazało kupić floksa ;:306

Teraz świeci słońce i duchota niezła, zrobiłam parę zdjęć

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To jest jakaś werbena olbrzymia z nasion i na 8 kupionych nasion mam jedną roślinę. Dlatego czekam jaka będzie?

Obrazek

Czy to takie same dwie róże?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tempo przyrostu dyń jest ogromne ;:202

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kwiat pora!
Obrazek

Obrazek
floksy po deszczu!
Obrazek

uciekinier permanentny ;:306

Obrazek

i taka sobie historyjka, która powstała zamiast plewienia w ogrodzie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Marysiu - historyjkę kurczaczkową wymyśliłaś świetną. ;:303
Węgierska pelargonia, no no.
Szczęściarze Ci pielgrzymi co są u Ciebie ;:215
U mnie dzisiaj też mocno padało i mocno wtedy wiało, ale nadal jest bardzo duszno.
Co do Twoich przypadkowych kompozycji to są super przemyślane ;:306 ;:215
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu werbena wygląda jak moja patagonka nawet liście ma takie same ;:224 Oj nie będzie źle znajdą drogę do mamy i do jedzonka. U mnie tylko trochę pokropiło i pogrzmociło, lecz teraz znów się chmurzy,więc wolałam przyjść do domu.
Jadziu kreskę to ja pewnie mam, bo nie zawsze jestem pokorna :;230 więc taka maluśka nie zrównoważy tych poważnych :;230 Ja myślę że na twarzy Ojca Świętego rysuje się troska, bo religia nakazuje jedno a życie pisze swoje scenariusze. Teraz jest to szczególna próba dla chrześcijan
Niestety życie czasem pisze różne scenariusze ,które nie zawsze rozumiemy
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dynie przyrastają w takim tempie jak Twój wątek Marysiu :wink:

Obfita ta Twoja tarasowa przekąska, biała pelaśka niezwykłej urody, liliowiec Catherine Woodbury skradł moje serce, paskowany floks bardzo fajny. Zestaw landrynkowej lilii z Mozartem bardzo malowniczy, lubię tego typu różyczki - mam podobną Alden Biesen, może też jej podsadzę jakąś lilię albo i liliowca do towarzystwa.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Fajne te maluchy, słodkie ;:167 , wiesz u nas już nie padało, ale duszno strasznie jest, ja już po, dobrze, że pojechałam, bo już się wrastać zaczęły, lekarz mówi, że goi się na mnie jak na psiaku ;:306 perukowiec fajnie po deszczu wygląda ;:215
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu kurczaczkowa opowiastka ;:138 Fotki boskie ;:333 Nawet w deszczu floksy i malwa to moi faworyci ... Zawsze to jeden + u Pana (za serce i gościnę)... nigdy nie wiesz ile ich potrzeba :) Pozdrawiam cieplutko ;:3
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”