Kwiatki się cieszą, że się podobają
Mój wiejski świat
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój wiejski świat
Julciu ludzie mieli przymusowe urlopy i tak je wykorzystali
Ty chyba sadziłaś żurawinę w borówkach? Nie wiadomo jaka kwaśność gleby. Poza tym kazali dać warstwę piasku, chodzi o słońce 
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj, kochana, - biała pelargonia też mnie urzekła. Jaka delikatna...
Szarłat tuli różę - śliczne połączenie.
Szarłat tuli różę - śliczne połączenie.
- delosperma

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Ale cudny ten goździk pod "miną".
Czy on jednoroczny????
U mnie milin też zaczyna.
U mnie milin też zaczyna.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- Maska

- Kontakt:
Witam w kolejny mokry i duszny dzień, woda wszędzie i wilgotność spora, w domu nie czuć że okno otwarte
a jak się czują rośliny?
Bea na ucho Ci powiem, że kradziona. Na przekór przysłowiu, że kradzione nie tuczy, rozmnażam ja od 6 lat i rozdaję więc utuczyłam kilka osób. Pelargonie przywiozła moja pracownica z Węgier (też ukradła) a przywoziła skrzynki z balkonu na zimę do pracy i pelargonii nie dawała chętnie więc sama wzięłam
Takie przypadkowe kompozycje najbardziej lubię, zresztą u mnie wszystko skomponowane przypadkowo
Marysiu goździk jednoroczny muszę sprawdzić spis roślin, bo powinny być dwa jeden z torebki jeden a AWN i nie wiem który kwitnie? Może uda się zebrać nasionka
już zresztą zaczęłam zbierać tylko stół w jadalni (czyt. suszarnia) na razie we władaniu pielgrzymów
Dobrego dnia!
Bea na ucho Ci powiem, że kradziona. Na przekór przysłowiu, że kradzione nie tuczy, rozmnażam ja od 6 lat i rozdaję więc utuczyłam kilka osób. Pelargonie przywiozła moja pracownica z Węgier (też ukradła) a przywoziła skrzynki z balkonu na zimę do pracy i pelargonii nie dawała chętnie więc sama wzięłam
Takie przypadkowe kompozycje najbardziej lubię, zresztą u mnie wszystko skomponowane przypadkowo
Marysiu goździk jednoroczny muszę sprawdzić spis roślin, bo powinny być dwa jeden z torebki jeden a AWN i nie wiem który kwitnie? Może uda się zebrać nasionka
Dobrego dnia!
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witaj Marysiu kochana
, masz pielgrzymów u siebie to i pewnie zajęć więcej, pogoda faktycznie nie sprzyja nam a i roślinom pewnie nie bardzo, duszno i wilgoć duża, u nas całą noc sporo padało, teraz też coś wisi w powietrzu 
- Maska

- Kontakt:
Iwonko moja Droga
nie mam zajęć dużo, bo chłopcy przyjeżdżają późną nocą a wychodzą po 8, ledwo zdążą się wyspać. Rano jedynie udrażniam pokój dzienny żeby dało się funkcjonować, a ich rzeczy to powierzchnia prawie całej jadalni
Są coraz bardziej zmęczeni i słychać ich było jedynie w pierwszy wieczór teraz czuć tylko w powietrzu woń czterech mocnych dezodorantów bo to 4 chłopa
Dziwne to lato! chyba najwięcej będzie dyn, bo rosną w oczach
Czyli leje nam równo!
Dziwne to lato! chyba najwięcej będzie dyn, bo rosną w oczach
- Margo_margo

- Od: 27 lip 2014, o 13:08
Wreszcie dotarłam Marysiu do Ciebie.
Podglądnęłam zdjęcia z Twojego ogrodu i nieco poczytałam ale nadrobić zaległości nie sposób
Nie wiedziałam o istnieniu Fruczaka do zeszłego sezonu, kiedy to pokazałaś go w swoim ogrodzie. Okazuje się, że i u mnie te piękne motyle mieszkają. Ostatnio przyłapałam je na lawendzie
Twój ogród tętni kolorami i zmienia się co rusz. Wiesz, że bardzo lubię Twoje pełne rabaty i ogrom roślin ?
Pewnie, że wiesz
Podziwiam Cię, że zdecydowałaś się przyjąć pielgrzymów ale prawdą jest, że śpiewy w "noclegowniach" były pierwszego wieczora. U moich rodziców na osiedlu są Francuzi (dwie szkoły i przedszkole zajęte) i pierwsza noc była gwarna. Teraz cichutko wracają wieczorami i patrzą tylko, żeby położyć się spać. To bardzo intensywny czas (fizycznie i emocjonalnie) dla młodzieży. Trochę zazdroszczę im tej radości, entuzjazmu i energii ale cóż- młodość!
Pozdrawiam ciepło Ciebie i wszystkich odwiedzających Twój ogród
PS
Czy pod zdjęciem tytoniu jest onętek?
- wsiania
- 500p

- Od: 27 sty 2012, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu, byłam u Ciebie wczoraj wieczorem, ale nie miałam już siły pisać. Do zdjęć wzdycham nieprzerwanie, bo pięknie pokazujesz swoje roślinki i zwierzaki. No i wiem w końcu, jak się nazywa roślinka, która mi wyrosła z zeszłorocznych siewek od Ciebie - chodzi o ten fioletowo kwitnący kłosowiec
Kombinowałam skąd mogę go mieć, aż zobaczyłam u Ciebie, a w tych miejscach wsadzałam kępki siewek. Cieszę się, że przetrwały, bo zeszły rok nie był dla nich łatwy. Buziaki 
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. 
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Marysiu gościsz pielgrzymów to z pewnością będziesz mieć jedna kreskę więcej w niebie
To ważne przeżycie dla młodzieży i nie tylko, a Ojciec święty --widać już zmęczenie na jego twarzy .http://images78.fotosik.pl/779/edea4a7a35d703f8.jpg cudny floks mak również
- Maska

- Kontakt:
Była wielka ulewa jakby było mało wody w ogrodzie
Teraz wszystko nasączone wodą i z tego deszczu rośliny już się tak łatwo nie podniosą
Małgosiu a wiesz, że to są motyle nocy czy ćmy
Oczywiście, wiem że wielu osobom takie kipiące rabaty podobają się, ale wiem że nie każdy skomponuje sobie taki ogród, bo czasem co innego nam się podoba, a urządzamy po swojemu i ja tak robię
Tak Małgosiu to jest onętek chyba muszelkowy
Teraz młodzi mają najpiękniejszy czas bo z papieżem, który dla nich specjalnie przyleciał w Krakowa, a i między nimi zawiązuję się coraz większe więzy, poznają się...czują się wspólnotą
Pozdrawiam Cię Małgosiu serdecznie i do miłego!
Aneczko miałaś jeszcze siłę serfować, bo ja czasem czuję że zasypiam w połowie ruchu ręką
O tak ubiegłe lato było suche i pamiętam maleństwa, które przywiozłam , zaryzykowałyśmy i coś się ostało
Twoje włości są rozległe i trudno je będzie zapełnić, zresztą po co twórz swój wspaniały ogród. Po latach widzę wspaniały dom w kwiatach i stare zabudowania w malwach i floksach
Ściskam serdecznie
Jadziu kreskę to ja pewnie mam, bo nie zawsze jestem pokorna
więc taka maluśka nie zrównoważy tych poważnych
Ja myślę że na twarzy Ojca Świętego rysuje się troska, bo religia nakazuje jedno a życie pisze swoje scenariusze. Teraz jest to szczególna próba dla chrześcijan
To floks z targu bez nazwy ale zwyciężył z jeżówką. Wszyscy mają jeżówki to ja też chciałam ale w końcu serce kazało kupić floksa 
Teraz świeci słońce i duchota niezła, zrobiłam parę zdjęć

To jest jakaś werbena olbrzymia z nasion i na 8 kupionych nasion mam jedną roślinę. Dlatego czekam jaka będzie?

Czy to takie same dwie róże?

tempo przyrostu dyń jest ogromne

kwiat pora!

floksy po deszczu!

uciekinier permanentny

i taka sobie historyjka, która powstała zamiast plewienia w ogrodzie

Małgosiu a wiesz, że to są motyle nocy czy ćmy
Teraz młodzi mają najpiękniejszy czas bo z papieżem, który dla nich specjalnie przyleciał w Krakowa, a i między nimi zawiązuję się coraz większe więzy, poznają się...czują się wspólnotą
Pozdrawiam Cię Małgosiu serdecznie i do miłego!
Aneczko miałaś jeszcze siłę serfować, bo ja czasem czuję że zasypiam w połowie ruchu ręką
Jadziu kreskę to ja pewnie mam, bo nie zawsze jestem pokorna
Teraz świeci słońce i duchota niezła, zrobiłam parę zdjęć

To jest jakaś werbena olbrzymia z nasion i na 8 kupionych nasion mam jedną roślinę. Dlatego czekam jaka będzie?

Czy to takie same dwie róże?

tempo przyrostu dyń jest ogromne

kwiat pora!

floksy po deszczu!

uciekinier permanentny

i taka sobie historyjka, która powstała zamiast plewienia w ogrodzie

- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Marysiu - historyjkę kurczaczkową wymyśliłaś świetną.
Węgierska pelargonia, no no.
Szczęściarze Ci pielgrzymi co są u Ciebie
U mnie dzisiaj też mocno padało i mocno wtedy wiało, ale nadal jest bardzo duszno.
Co do Twoich przypadkowych kompozycji to są super przemyślane

Węgierska pelargonia, no no.
Szczęściarze Ci pielgrzymi co są u Ciebie
U mnie dzisiaj też mocno padało i mocno wtedy wiało, ale nadal jest bardzo duszno.
Co do Twoich przypadkowych kompozycji to są super przemyślane
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Marysiu werbena wygląda jak moja patagonka nawet liście ma takie same
Oj nie będzie źle znajdą drogę do mamy i do jedzonka. U mnie tylko trochę pokropiło i pogrzmociło, lecz teraz znów się chmurzy,więc wolałam przyjść do domu.
Niestety życie czasem pisze różne scenariusze ,które nie zawsze rozumiemyJadziu kreskę to ja pewnie mam, bo nie zawsze jestem pokornawięc taka maluśka nie zrównoważy tych poważnych
Ja myślę że na twarzy Ojca Świętego rysuje się troska, bo religia nakazuje jedno a życie pisze swoje scenariusze. Teraz jest to szczególna próba dla chrześcijan
- silvarerum
- 1000p

- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dynie przyrastają w takim tempie jak Twój wątek Marysiu
Obfita ta Twoja tarasowa przekąska, biała pelaśka niezwykłej urody, liliowiec Catherine Woodbury skradł moje serce, paskowany floks bardzo fajny. Zestaw landrynkowej lilii z Mozartem bardzo malowniczy, lubię tego typu różyczki - mam podobną Alden Biesen, może też jej podsadzę jakąś lilię albo i liliowca do towarzystwa.
Obfita ta Twoja tarasowa przekąska, biała pelaśka niezwykłej urody, liliowiec Catherine Woodbury skradł moje serce, paskowany floks bardzo fajny. Zestaw landrynkowej lilii z Mozartem bardzo malowniczy, lubię tego typu różyczki - mam podobną Alden Biesen, może też jej podsadzę jakąś lilię albo i liliowca do towarzystwa.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Fajne te maluchy, słodkie
, wiesz u nas już nie padało, ale duszno strasznie jest, ja już po, dobrze, że pojechałam, bo już się wrastać zaczęły, lekarz mówi, że goi się na mnie jak na psiaku
perukowiec fajnie po deszczu wygląda 
- ewarost

- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Marysiu kurczaczkowa opowiastka
Fotki boskie
Nawet w deszczu floksy i malwa to moi faworyci ... Zawsze to jeden + u Pana (za serce i gościnę)... nigdy nie wiesz ile ich potrzeba
Pozdrawiam cieplutko 
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa