Mój skrawek ziemi - Gabriela - /cz. 1.r 2008/
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak dosyć zaawansowana, tylko teraz ciepełka brakuje.chatte pisze:Gabi! Ze tak powiem: wow! Masz bardzo zaawansowaną wiosnę! Jak to widzę, to już bym leciała do ogródka, zeby coś posiać, albo chociaz ziemie pograbić, czy cośSuper!
U mnie choć słoneczko świeciło też było chłodno.Miiriam pisze:Przepięknie u Ciebie.. a u mnie dziś śnieg, deszcz, wiatr i bardzo zimno. Na działce fotografowałam .. śnieg
Jolu, na tych zdjęciach to kokoryczka i miłek wiosenny. Za kilka dni powinno zakwitnąć i jedno i drugie.
Cieszę się że Twój komputer już działa
korzo_m pisze:Gabrysiu, rośnie u Ciebie jak na drożdżach. Dobrze,że zobaczyłam siewki tunbergii, zapomniałam posiać .Jutro jadę po ziemię i sieję ,pomidorki też po świętach będę pikować.
Rzodkiewkę za 3 tygodnie będziesz już chrupała.
Dorotko to po tym wczorajszym deszczu tak podrosło. Ja pomidorki już popikowałam, jeszcze została papryka i kwiaty.
A rzodkiewkę to już bym z chęcią schrupała.
dorcia pisze:Gabrysiu, popatrzyłam na tę wiosnę w Twoim ogródku i zastanawiam się, kiedy będzie tak zielono u mnie na Podlasiu.![]()
Na razie w moim ogródku kwitną krokusy i wrzosiec, a ja tak tęsknię za kwiatami. Piękne te Twoje rabatki. Dorota :P
I do Ciebie dojdzie wiosna, a wtedy u nas już będą przekwitnięte niektóre kwiaty.
Dziękuję za wizytę.
- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja jak patrzę na rzodkiewki w folii, to robi mi się słabo na myśl o moim bałaganie jaki mam w szklarni. A tu zapowiadają na jutro śnieg i wiatr - brrrrr.
Gabi pięknie już u Ciebie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Bożenko ( już wiem jak masz na imię) kokoryczka to roślinka wieloletnia, ma malutkie bulwki i świetnie się rozsiewa.bona pisze:Gabrysiu ciągle Cie zarzucam pytaniami,ale ja dopiero się uczę o roślinkach i ogrodach wiec się nie gniewaj.Czy kokoryczka to roslina wieloletnia?na jaki kolor kwitnie?
Kwiaty ma niebiesko-fioletowe.Jakiś czas po kwitnieniu liście zasychają.
Postaram się nazbierać nasionka dla Ciebie :P
Wiosna
Gabrysiu, Twoj ogrod to już prawdziwa wiosna, Gratulacje za całokształt - przestudiowałam cały Twój wątek i jestem pod ogromnym wrażeniem Twojej pracowitości i wiedzy, o miłości do roślinek nie wspomnę!
- andriu53
- 1000p

- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gabi jesteś cudowna , nawet nie wiesz ile mi sprawiłaś radości . Jestem bardzo szczęśliwa , bo spełniłaś moje marzenie . na razie kwiatuszki wsadziłam do skrzyneczki , bo ma być w środę w nocy duży mróz i boję się , żeby mi nie zmarzły . Tylko nie wiem jak się nazywa ten inny kwiatuszek .
PS. Wczoraj bardzo bolała mnie głowa , bo sobie ją obiłam i nie mogłam Ci napisać , że dostałam paczuszkę
PS. Wczoraj bardzo bolała mnie głowa , bo sobie ją obiłam i nie mogłam Ci napisać , że dostałam paczuszkę

Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków