To zostało tylko jedno nie nazwane, może to jakaś crasulla?
Moje zielone nieszczęścia - anoli
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ależ oczywiście! Tylko to może potrwać, bo dopiero zaczyna puszczać korzonki. Ale zaklepuję dla Ciebie i dam znać jak tylko się ruszy
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- anoli

Na pocieszenie po mimozach cissus nr 3 puścił nowy pędzik 
I jeszcze olek po cięciu na wyczucie...był w cieple, teraz idzie do jasnego, żeby słoneczka nałapać. A jak myślicie: latem na balkon? Wierzchołek jakoś nie chce się przyjąć

I jeszcze olek po cięciu na wyczucie...był w cieple, teraz idzie do jasnego, żeby słoneczka nałapać. A jak myślicie: latem na balkon? Wierzchołek jakoś nie chce się przyjąć

- anoli

Benek m. coraz głośniej woła o pomoc. Więc i ja o nią proszę. Liscie są matowe, papierowe w dotyku. Zdjęcia wyszły średnio, jeśli nic nie dadzą postaram się zrobić nowe. Najgorsze, że podsychają wierzchołki wzrostu. Muszę roślina uratować, bo m. już w życiu nic zielonego nie kupi

- anoli

W pierwszej chwili myślałam, że mówisz o beniaminku i miałam ochotę krzyknąć "nie"
8)
A sprężysty i owszem, przynajmniej będzie wolniej przyrastał
8)
Kto pomoże benkowi, proszę. To i mnie uratuje od zakazu roślinnego
A sprężysty i owszem, przynajmniej będzie wolniej przyrastał
Kto pomoże benkowi, proszę. To i mnie uratuje od zakazu roślinnego
- anoli

Przeciągów brak, stoi przy nim mini-zielony fikus i jest całkiem całkiem, nawet się nie sypie. Gołymokiem nie widzę "obcych". POdlewam gdy ziemia lekko na wierzchu przeschnie, spryskuję 2x dziennie. I już go nie lubię. Zaklepuję Ci Basiu sprężynkę 
- basga

- Od: 12 sie 2007, o 21:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzięki...
Te ciapate beniaminki są delikatniejsze i wrażliwsze od zielonych...wcale Ci się nie dziwię,że przestajesz go lubić,ja miałam tak samo z beniaminkiem Nataszą i wierzbolistnym,nawet chyba ich nie pokazywałam bo...nie ma czego.Zresztą ten zwykły zielony też nie jest w dobrej kondycji,gubi listki choć nie mam go długo ale to człowieka zniechęca.
Za to ten nowy, z dużymi biało-zielonymi liśćmi wypuszcza młodego listka.
Te ciapate beniaminki są delikatniejsze i wrażliwsze od zielonych...wcale Ci się nie dziwię,że przestajesz go lubić,ja miałam tak samo z beniaminkiem Nataszą i wierzbolistnym,nawet chyba ich nie pokazywałam bo...nie ma czego.Zresztą ten zwykły zielony też nie jest w dobrej kondycji,gubi listki choć nie mam go długo ale to człowieka zniechęca.
Za to ten nowy, z dużymi biało-zielonymi liśćmi wypuszcza młodego listka.
- anczarn

- Od: 13 sie 2007, o 21:26
- Kontakt:
PomyślimyBasia k pisze:Aniu no to się uśmiecham ;:91 a co w zamian chceszanna czarnota pisze:Basiu ja mam kilka listków właśnie się ukorzeniająBasia k pisze:Faktycznie a taki podobny na zdjęciu do kamykaanoli jak on się rozrośnie mogę wyżebrać listek