Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29
Marysiu jak miło jak słonko świeci, u nas też dziś ślicznie, aż chce się na dworze posiedzieć 

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No to masz Marysiu zagwozdkę czyli ziemiórki
walczę z nimi od zeszłego roku gdy nieopacznie nie przepaliłam marketowej ziemi w piecyku.
Chemia też nie pomogła a przeniosło się dziadostwo na wszystkie kwiaty w domu. poczekam aż wyrośnie wrotycz i tym jeszcze spróbuję bo siarka z zapałek , ludwik na nic się zdały. Św Fiakriusz dzielnie pilnuje ogrodu
Czekam u Ciebie na fotki z łanu żonkili to będzie dopiero wiosenny widok 

Chemia też nie pomogła a przeniosło się dziadostwo na wszystkie kwiaty w domu. poczekam aż wyrośnie wrotycz i tym jeszcze spróbuję bo siarka z zapałek , ludwik na nic się zdały. Św Fiakriusz dzielnie pilnuje ogrodu

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Marysiu. U mnie też świeciło od rana słoneczko. Ciekawa jestem czy coś robiłaś zewnątrz ?? Rano był u mnie też przymrozek lekki a w dzień dość chłodno. Jednak po południu trochę skorzystałam z pogody. Pozdrawiam
.

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Witaj, Marysiu!
Wszyscy się chwalą, to ja też. Przez calutki dzionek miałam cudne słoneczko!!!
Wprawdzie nie byłam na działce, ale przygotowałam balkon pod foliaki i teraz jeszcze bardziej niecierpliwie czekam na cieplejsze noce, by wynieść młode roślinki z parapetów.
Wiem, że to jeszcze potrwa, ale co mi szkodzi pomarzyć.
Ty pewnie pracowałaś w ogrodzie, wykorzystując ciepłe słoneczko.
Miłego wieczoru, Maryś.

Wszyscy się chwalą, to ja też. Przez calutki dzionek miałam cudne słoneczko!!!

Wprawdzie nie byłam na działce, ale przygotowałam balkon pod foliaki i teraz jeszcze bardziej niecierpliwie czekam na cieplejsze noce, by wynieść młode roślinki z parapetów.
Wiem, że to jeszcze potrwa, ale co mi szkodzi pomarzyć.

Ty pewnie pracowałaś w ogrodzie, wykorzystując ciepłe słoneczko.
Miłego wieczoru, Maryś.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Eliza52
- Od: 7 wrz 2014, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu o tym że zdjęcie przepiękne
to sama wiesz, ale przez co Ty to zdjęcie robiłaś. To bazie? czy powojnik? wygląda jakby było za kratami albo w jakichś zasiekach
, ale ja mam gupie skojarzenia 

Pozdrawiam Ela
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Na domowe Ziemiórki tylko żółte tablice bo nic ich skutecznie nie likwiduje .Też próbowałam wszystkiego dlatego nie sieję w domu .Nawet gdy mocniej podleję kwiatki zaraz sie pokazują przysiadając na ekranie monitora lecz to juz ich ostatnia droga
.Cudny wschód

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam wieczorem !
Dzień był słoneczny i starałam się wykorzystać popołudnie na prace w ogrodzie, bo wcześniej musieliśmy do Krakowa po środki p/ziemiórkowe. Odnowiłam dawne znajomości w sklepie ogrodniczym (dawno nie kupowałam chemii) i zakupiłam dwa wory ziemi, która kiedyś mnie nie zawodziła. Po zlustrowaniu placu wzrok przykuły śliczne brateczki, które oczywiście już rosną przed domem
Wróciliśmy akurat na obiad więc po nakarmieniu wszystkich na dwóch i czterech nogach wybyłam do ogrodu. Przesadziłam 3 hortensje, dumam jeszcze nas przesadzaniem, ale zobaczę jak czas pozwoli
Nie siałam już dzisiaj nowych roślin które najprawdopodobniej w większości stracę, jedynie dokupiłam karczochy i zamoczyłam, a jutro od rana będę siać.
Zeniu życzenia się spełniły, bo temperatura kilkanaście stopni powyżej zera pozwoliła na działalność ogródkową
Ciepło i słonecznie było do wieczora, bo pozwoliło mi wreszcie poszaleć bez nakrycia głowy
I Tobie życzę dobrych warunków pogodowych do pójścia na działkę
Ewuniu 7 słoneczko daję kopa do działania
Nie zastanawiaj się tylko krop czymś bo ja niepotrzebnie straciłam sporo czasu i siewek, ale nie wiedziałam że to ziemiórki dopiero Renatka podpowiedziała 
Życzę miłego wieczoru a jutro dobrego dnia
Marysiu już niektóre mają pączki, ale do pełni szczęścia jeszcze brakuje pewnie miesiąca. Może się wybierzesz do Będkowic
Śnieg jeszcze nie stopniał co zaraz będzie na zdjęciach
Danusiu masz rację na FO zapanowała ogólna wesołość
Iwonko można posiedzieć i coś zrobić! a jak tam serek ? udał się?
Ewuniu w czasem coś mi fruwało po pokoju ale larwy są najgorsze
bo te fruwające tylko nas denerwują a te w ziemi niszczą rośliny
Fiakriusz musi dostać w tym roku porządne miejsce, tylko ciągle nie mogę się zdecydować czy murek czy drewno? Do łanów jeszcze, jeszcze
Ewelinko u mnie też było -4 ale do popołudnia wszystko odmarzło i nawet było za mokro, ale musiałam wykorzystać ładną pogodę, bo nie wiadomo co nam jutro przyniesie
Jak ogród jest przy domu to każde wyjście wciąga
Pozdrawiam cieplutko
Lucynko cały dzień spędziłam w ruchu, bo i w Krakowie i potem w ogrodzie, do zachodu słońca krążyłam
Pracy jest jeszcze bardzo dużo i w domu i w ogrodzie. A powinnam po zimie wysprzątać altanę gdzie znoszę słoiki przez zimę a trzeba je poukładać i posegregować. Wyniosłam parę dni temu siewki kalarepki do tunelu, przetrwały dzisiejsze -4 i wyglądają wreszcie krzepko
Milutkiego wieczoru
Elu mam taki dość długi obiektyw i to są zarośla w którymś ogrodzie , nie u mnie i nie u sąsiada. Wygląda na bazie
Masz rację takie uwięzione słońce
Jadziu tablice to może kiedyś ja mam problem z larwami, a te tablic nie widzą zajęte chrupaniem korzonków. Zaraz będzie zachód
I będą wreszcie zdjęcia z ogrodu....Lucynka będzie zadowolona
Najpierw nabytki

I niedawno kupiony pierwiosnek o niebieskofioletowych kwiatkach

A teraz co kwitnie i co garnie się do życia

Dzisiejszy błękit!

i zachodzące słońce

Dziękuję za odwiedziny i miłego wieczoru
Dzień był słoneczny i starałam się wykorzystać popołudnie na prace w ogrodzie, bo wcześniej musieliśmy do Krakowa po środki p/ziemiórkowe. Odnowiłam dawne znajomości w sklepie ogrodniczym (dawno nie kupowałam chemii) i zakupiłam dwa wory ziemi, która kiedyś mnie nie zawodziła. Po zlustrowaniu placu wzrok przykuły śliczne brateczki, które oczywiście już rosną przed domem

Nie siałam już dzisiaj nowych roślin które najprawdopodobniej w większości stracę, jedynie dokupiłam karczochy i zamoczyłam, a jutro od rana będę siać.
Zeniu życzenia się spełniły, bo temperatura kilkanaście stopni powyżej zera pozwoliła na działalność ogródkową

Ewuniu 7 słoneczko daję kopa do działania

Życzę miłego wieczoru a jutro dobrego dnia

Marysiu już niektóre mają pączki, ale do pełni szczęścia jeszcze brakuje pewnie miesiąca. Może się wybierzesz do Będkowic

Danusiu masz rację na FO zapanowała ogólna wesołość

Iwonko można posiedzieć i coś zrobić! a jak tam serek ? udał się?
Ewuniu w czasem coś mi fruwało po pokoju ale larwy są najgorsze

Ewelinko u mnie też było -4 ale do popołudnia wszystko odmarzło i nawet było za mokro, ale musiałam wykorzystać ładną pogodę, bo nie wiadomo co nam jutro przyniesie

Lucynko cały dzień spędziłam w ruchu, bo i w Krakowie i potem w ogrodzie, do zachodu słońca krążyłam

Milutkiego wieczoru

Elu mam taki dość długi obiektyw i to są zarośla w którymś ogrodzie , nie u mnie i nie u sąsiada. Wygląda na bazie

Jadziu tablice to może kiedyś ja mam problem z larwami, a te tablic nie widzą zajęte chrupaniem korzonków. Zaraz będzie zachód

I będą wreszcie zdjęcia z ogrodu....Lucynka będzie zadowolona

Najpierw nabytki

I niedawno kupiony pierwiosnek o niebieskofioletowych kwiatkach

A teraz co kwitnie i co garnie się do życia

Dzisiejszy błękit!

i zachodzące słońce

Dziękuję za odwiedziny i miłego wieczoru

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
No, kochana ... Położyłaś mnie na łopatki.
Obie!
Mimo śniegu tu i tam jeszcze zalegającego, masz bardziej kolorową i znacznie bogatszą już szatę wiosenną, niż ja.
A myślałam, że ....
Miłego wieczoru i dobrej nocy, Marysiu.

Mimo śniegu tu i tam jeszcze zalegającego, masz bardziej kolorową i znacznie bogatszą już szatę wiosenną, niż ja.

A myślałam, że ....

Miłego wieczoru i dobrej nocy, Marysiu.

Pozdrawiam. Lucyna
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Zachód również cudny
a nie wiedziałam Marysiu,że masz problem z larwami .Na nie to zapytaj Krysię Christinkrysię kiedyś pisała jaki preparat zastosować i nawet go miałam lecz to już wieki temu.Nawet nie pamiętam czy to on pomógł czy tablice je wykończyły

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Marysiu! Derenia (jadalnego?) poznałam, a na zdjęciu powyżej?
Moje karczoch nadal wschodzą, w tej chwili osiągnęły 80%, bo wysiałam 10 nasionek i mam osiem (prawie) siewek. Śmieję się, że prawie, bo liczę nawet białą kropeczkę, która wyłania się z ziemi.
Mam nadzieję, że Twoje nowe karczoch szybciutko wyrosną
Jeśliby była szansa, że przetrwają drogę, to mogę się podzielić swoimi.
Moje karczoch nadal wschodzą, w tej chwili osiągnęły 80%, bo wysiałam 10 nasionek i mam osiem (prawie) siewek. Śmieję się, że prawie, bo liczę nawet białą kropeczkę, która wyłania się z ziemi.
Mam nadzieję, że Twoje nowe karczoch szybciutko wyrosną

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

Ale już wiosennie u Ciebie.
Bardzo ładny zachód słońca. 

Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
Helen Mirren
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Bratki słodkie i cudne wiosenne widoczki, na takie właśnie czekałam.
U mnie rano wszystko pod śniegiem, więc nie było czego na działce szukać. Muszę poczekać kilka dni, żeby ziemia trochę obeschła.
U mnie rano wszystko pod śniegiem, więc nie było czego na działce szukać. Muszę poczekać kilka dni, żeby ziemia trochę obeschła.
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Marysiu. Bratki urocze i sama muszę w końcu sobie kupić. Pozostałe rośliny wiosenne równie piękne
. Błękit nieba strasznie dodaje energii do działania
. U mnie znów w nocy będzie minus bo już jest zero
. No pięknie a ja już na wiosnę liczyłam
. Pozdrawiam i jutro także słoneczka życzę
.

- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Marysiu - już dwa razy podchodziłam do bratków w tym roku ale na razie nie podeszłam. A zawsze już o tej porze je miałam.
Cieszę się, że masz je już przed swoim domkiem, skąpane w słoneczku. Piękne są.
Cieszę się, że masz je już przed swoim domkiem, skąpane w słoneczku. Piękne są.
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Marysiu piękne bratki
Wiosnę też masz już śliczną
mimo zalegającego jeszcze śniegu .
Przepiękne zdjęcia robisz
aż serce się raduje .
U mnie też dzisiaj słoneczko świeciło ale ja nie byłam na działce - umyłam jedno okno
Spokojnej nocy i ciepełka na jutro życzę

Przepiękne zdjęcia robisz

U mnie też dzisiaj słoneczko świeciło ale ja nie byłam na działce - umyłam jedno okno

Spokojnej nocy i ciepełka na jutro życzę