Moje Arboretum cz.3
- karolacha
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje Arboretum cz.3
Jadziu Ty jesteś Różana Panienka
róże to Twoja pasja, więc łatwo Ci zapamiętywać, ja to rozumiem
Masz rację, ja potrafię wśród krzewów i drzew kwitnących znać wyszukane nazwy , odmiany
A róż też się nauczę jak się będę nimi zajmowała 
- karolacha

- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ten ma cudny środek http://images68.fotosik.pl/1245/69117e2564fbdfaamed.jpg .Masz sporo odmian astrów
- karolacha

To jest granatowy-przepiękny Jadziu , na zdjęciach nie wszystkie kolory można tak oddać, ale są cudne:) W ub.r. zaczęłam kupować, w tym dokupiłam i posadziłam na jednej rabacie
Śliczne są a jak zrobią się duże kępy będzie bajka 
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Karolciu masz pokaźną kolekcję asterków
Kilka jest bardzo ładnych .
Pozdrawiam Alicja
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Nowe gatunki są coraz piękniejsze a Ty masz możliwości wybrać kolejne do już pokaźnej kolekcji.
Stasia nie ukryjesz ... przyjedzie Maja i pozna Go cała Polska ogrodowo zakręconych.

Stasia nie ukryjesz ... przyjedzie Maja i pozna Go cała Polska ogrodowo zakręconych.
- karolacha

Jeszcze czego Stasiu , mojego Stasia zamknę w szafie na czas przyjazdu Mai i tyle Go polska zobaczy ---Mój Ci On 
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Karola - kolory asterków rzeczywiście masz bajeczne -
A z różami i ich nazwami też miałam podobny problem - w szkółkach były tylko napisy czy rabatowe, czy parkowe, itp oraz fotka kwiatów. Dlatego musiałam skorzystać z wysyłkowego bo mi zależało na konkretnej róży. Teraz już mogę dokupywać wg kolorków na straganikach, bo te na których mi najbardziej zależało - mam.
I pewnie też będą NN.
I tak jak Alicja pisze - najważniejsze, że są piękne i dobrze wiedzieć, że są nie zawodne.
A z różami i ich nazwami też miałam podobny problem - w szkółkach były tylko napisy czy rabatowe, czy parkowe, itp oraz fotka kwiatów. Dlatego musiałam skorzystać z wysyłkowego bo mi zależało na konkretnej róży. Teraz już mogę dokupywać wg kolorków na straganikach, bo te na których mi najbardziej zależało - mam.
I tak jak Alicja pisze - najważniejsze, że są piękne i dobrze wiedzieć, że są nie zawodne.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Karolinko zgromadziłaś sporo asterków, u mnie niektóre szczególnie te wysokie już przekwitają, a chryzantemy jeszcze nie kwitną
Dziwny ten rok niby ciepły, a wcale kwitnienia nie przyspieszyły.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Karolka a co szkodzi pochwalić się Takim kochanym Stasiem, pokażesz go całej Polsce i już
, asterki masz piękne i tyle kolorów 
- karolacha

Iwonko pochwalić to ja się mogę, ale tu się odgrażają ,że mi go zgarną 
Tyle ich jest 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Tylko Stasia nikt nie pyta o zdanie 
- karolacha

Bea no masz rację , ja też zamówiłam te na których mi zależało w Rosarium a w między czasie dokupuję> Dzisiaj byliśmy W Leroy M. po karnisz , a kupiłam 8 róż
Wymienię bo to Was interesuje, może ktoś zna i coś o nich powie --Jadzia, Dorotka
Kristall,Alain,Goldilocks, Fashion.....rabatowe i wielkokwiatowe:Josephine Bruce ,Camelot ,Gloria Dei ,Kings Ransom
O tyle
Teraz nie wiem gdzie posadzę bo to w sumie 16 róz a ja mam miejsce na 5 na tej nowej rabacie
i po co mi było wyjeżdżać z domu ?
-- 11 paź 2015, o 18:00 --
Marysiu masz rację, niby gorące lato i wszystko było przyspieszone a chryzantemy jeszcze nie kwitną, no może niektóre, ale ja mam różówe to jeszcze malutkie pąki, czy chociaż zdążą? A astry duże też przekwitają a 2 krzaczki malutkie pąki, wątpię czy zakwitną, czy zdążą ? jakoś tak dziwnie
A Stasiu to mój najładniejszy kwiatek i na pewno będzie go widać u Mai, jeśli w ogóle zawita do mnie . Po takim suchym lecie , jeśli jeszcze będzie sucha zima nic nie zakwitnie, bo nie zawiąże pąków
Ale jasne ,że Go pokażę Iwonko tak tylko żartowałam
Wymienię bo to Was interesuje, może ktoś zna i coś o nich powie --Jadzia, Dorotka
Kristall,Alain,Goldilocks, Fashion.....rabatowe i wielkokwiatowe:Josephine Bruce ,Camelot ,Gloria Dei ,Kings Ransom
-- 11 paź 2015, o 18:00 --
Marysiu masz rację, niby gorące lato i wszystko było przyspieszone a chryzantemy jeszcze nie kwitną, no może niektóre, ale ja mam różówe to jeszcze malutkie pąki, czy chociaż zdążą? A astry duże też przekwitają a 2 krzaczki malutkie pąki, wątpię czy zakwitną, czy zdążą ? jakoś tak dziwnie
A Stasiu to mój najładniejszy kwiatek i na pewno będzie go widać u Mai, jeśli w ogóle zawita do mnie . Po takim suchym lecie , jeśli jeszcze będzie sucha zima nic nie zakwitnie, bo nie zawiąże pąków
Ale jasne ,że Go pokażę Iwonko tak tylko żartowałam