Pozdrawiam cieplutko.
Od przybytku głowa nie boli..... cz.2
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Od przybytku głowa nie boli..... cz.2
Ja wrzucam zdjęcia przy pomocy Fotosika. Też całkowicie za darmo.
Pozdrawiam cieplutko.
Pozdrawiam cieplutko.
- Aza
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 lut 2008, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu chciałam zobaczyć co u Ciebie, ale niestety nie widać.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- pela11

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysieńko , toż to u Ciebie zaraz będą kwitły tulipaniki .Różyczki też będą nówki .No to się już dzieje u Ciebie . 
- Mariolcia1962
- 1000p

- Od: 25 wrz 2013, o 18:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Krysiu proszę wstaw zdjęcie trawy pampasowej w wiadrze
, tak dla porównania ,
moja w donicy i chyba już za małej
.
Wiosenka już zajrzała do Ciebie
.
moja w donicy i chyba już za małej
Wiosenka już zajrzała do Ciebie
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Pozdrawiam Mariola
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Krysiu wiosna u Ciebie w pełni
a dlaczego hosty były w doniczce? róże pójdą do ziemi? Ja też wczoraj wytargałam dalie z piwniczki, z oczkami kiepsko i parę poszło do doniczek. Niestety w prognozie są minusy w nocy więc doniczki wróciły pod dach 
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Krysiu , hosty z piwnicy są wydelikacone , na przymrozek ich nie zostawiaj..
Moje wszystkie donice zimowały pod chmurką . W wielu widać kły .
Moje wszystkie donice zimowały pod chmurką . W wielu widać kły .
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
OLUSIA te hosty były wniesione do garażu, stały na stole roboczym eM i się przemieściły
w niewidoczne miejsce. Przy porządkach wielkanocnych zostały odkryte, na razie wystawiłam je pod chmurkę ale gdyby coś w powietrzu zawisło to sie nimi zaopiekuję.
MARYSIU-MASKO z hostami wyszło jak wyszło, ale myślę ze w razie przymrozków mam pod reką i schowam, ale ja swoje karpy tez wytargałam z garażu i tak jak u Ciebie nie oczkują a tak mi się wydawało ze to juz czas na budzenie się do życia.
Muszę dokładnie je przejrzeć bo one są w takim stanie jak z wykopków, być może po rozdzieleniu znajdę oczka.
MARIOLCIA zaraz ruszam do ogrodu aparat zabiorę i trawę pokażę, ale moja to wegetowała w tym wiadrze. Rosla przy tarasie posadzona przypadkowo ale jak w ubiegłym roku robili taras to musialam ją wysadzić, wepchnęłam do wiadra i tak zostala do chwili obecnej ale widzę suche trawsko ale i zielone coś sie pokazuje, postanowiłam w tym roku wsadzić ją do gruntu.
PELA tulipanki juz zaczynają kwitnąć, różyczki dzisiaj trafią do ziemi a zaszaleję na pewno w niedzielę bo się wybieram na giełdę ogrodniczą
OLGA zapraszam fotosik otworzył swoje wrota i widac co u mnie

pozdrawiam u mnie dziś

MARYSIU-MASKO z hostami wyszło jak wyszło, ale myślę ze w razie przymrozków mam pod reką i schowam, ale ja swoje karpy tez wytargałam z garażu i tak jak u Ciebie nie oczkują a tak mi się wydawało ze to juz czas na budzenie się do życia.
Muszę dokładnie je przejrzeć bo one są w takim stanie jak z wykopków, być może po rozdzieleniu znajdę oczka.
MARIOLCIA zaraz ruszam do ogrodu aparat zabiorę i trawę pokażę, ale moja to wegetowała w tym wiadrze. Rosla przy tarasie posadzona przypadkowo ale jak w ubiegłym roku robili taras to musialam ją wysadzić, wepchnęłam do wiadra i tak zostala do chwili obecnej ale widzę suche trawsko ale i zielone coś sie pokazuje, postanowiłam w tym roku wsadzić ją do gruntu.
PELA tulipanki juz zaczynają kwitnąć, różyczki dzisiaj trafią do ziemi a zaszaleję na pewno w niedzielę bo się wybieram na giełdę ogrodniczą
OLGA zapraszam fotosik otworzył swoje wrota i widac co u mnie
pozdrawiam u mnie dziś
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
-
leszczyna

MARIOLCIA wróciłam po zmaganiach ogrodowych do domku i w trawie coś sie tam zieleni w jakim jest stanie zobaczę jak ją wytacham z wiaderka

Kilka róż obcięłam ale nie mam sumienia kroić je na krótko i na razie zostawiłam taką wysokość

Przezimował HYZOP ale nie bardzo wiedziałam co z nim miałam zrobić jesienią, obcięłam a on ten teraz wyglada jak podskubana gęś
ale na pocieszenie robiąc porządek wokół niego dostrzegłam kilka małych Hyzopków

Już się cieszę na moją rabatę przed domem, są tam posadzone hortensje, rododendrony, hosty i widoczne tulipany

Kilka róż obcięłam ale nie mam sumienia kroić je na krótko i na razie zostawiłam taką wysokość

Przezimował HYZOP ale nie bardzo wiedziałam co z nim miałam zrobić jesienią, obcięłam a on ten teraz wyglada jak podskubana gęś

Już się cieszę na moją rabatę przed domem, są tam posadzone hortensje, rododendrony, hosty i widoczne tulipany

- lanceta

- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Krysiu,u Ciebie wiosna pełną parą ! Jutro z rodziną robimy "akcję" na działce.O daliach pamiętam 
-
leszczyna

LODZIA oj chyba wiosna już zagląda do wszystkich ogródków.
Koło domu jako tako ale dzisiaj jadąc z pracy wstąpiłam no ROD ojjjj troszku się przeraziłam co mnie czeka
Miło że pamiętasz, napiszę na pw.
pozdrawiam
Koło domu jako tako ale dzisiaj jadąc z pracy wstąpiłam no ROD ojjjj troszku się przeraziłam co mnie czeka
Miło że pamiętasz, napiszę na pw.
pozdrawiam
- duju

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Krysiu, ile i jakie masz tam hortensje i rododendrony?
Szukam inspiracji ,,zasłonięcia'' się od boku, od sąsiada i kawałka ulicy. Mam tam szerokość 2 m i nie bardzo chcę to ,,zagęszczać''. Kwitną mi dwa tulipany czerwony i żółty. Dziś powyrywałam trochę chwastów, ziemia mokra, bo cały ranek i całą noc padało.
Szukam inspiracji ,,zasłonięcia'' się od boku, od sąsiada i kawałka ulicy. Mam tam szerokość 2 m i nie bardzo chcę to ,,zagęszczać''. Kwitną mi dwa tulipany czerwony i żółty. Dziś powyrywałam trochę chwastów, ziemia mokra, bo cały ranek i całą noc padało.
Pozdrawiam - Justyna
-
leszczyna

JUSTYNKO ta rabatka ciągnie się na całej długości domu tj. około 12 m. chyba.
Mam posadzonych 5 rododendronów i 9 hortensji bukietowych, teraz nie powiem jakie bo muszę podejrzeć na etykietki przypięte do krzaczków. Z tyłu hortensji wsadziłam ostrózki ogrodowe, miałam własne sadzonki bo one łatwo się rozmnażają i je powsadzałam, choć one lubią słoneczko a tam za wiele nie będzie bo wysokie tuje dają cień. Przed Rh i hortensjami posadzone są hosty w tym roku juz chyba rabata bedzie mnie cieszyła.
Justynko na dwóch metrach to już możesz posadzić, hortensje bukietowe urosną duże ale potrzebują chyba sporo czasu a może jakieś krzewy.

Mam posadzonych 5 rododendronów i 9 hortensji bukietowych, teraz nie powiem jakie bo muszę podejrzeć na etykietki przypięte do krzaczków. Z tyłu hortensji wsadziłam ostrózki ogrodowe, miałam własne sadzonki bo one łatwo się rozmnażają i je powsadzałam, choć one lubią słoneczko a tam za wiele nie będzie bo wysokie tuje dają cień. Przed Rh i hortensjami posadzone są hosty w tym roku juz chyba rabata bedzie mnie cieszyła.
Justynko na dwóch metrach to już możesz posadzić, hortensje bukietowe urosną duże ale potrzebują chyba sporo czasu a może jakieś krzewy.
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Moje tulipany też mają ładne pąki jak będzie taka słoneczna pogoda to może jutro już się rozwiną .. Ja swoje trawy tez już przycięłam ..
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Ale porządek! Patrzeć nie mogę!
A co to za trawa? Jenny! Te tulipany już Ci kwitną! 
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Mariolcia1962
- 1000p

- Od: 25 wrz 2013, o 18:43
Krysiu przytniesz ją całkiem ?
Kuknij na moją w wątku trawa pampasowa jak możesz , nie wiem c z nią dalej robić
.
Kuknij na moją w wątku trawa pampasowa jak możesz , nie wiem c z nią dalej robić
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Pozdrawiam Mariola