Mój zielony świat cz.3
- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój zielony świat cz.3
Pięknie i kolorowo.lato trwaj 

- Paulii
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Piękny Słonecznik obok tytoniu leśnego
Wydmuchrzyca i rozchodnik pięknie razem wyglądają
Dziewięćsił bezłodygowy bardzo ciekawe ma kwiatuszki

Rozplenica japońska pięknie kwitnie Żółciutki Mieczyk śliczny

Mów Mi po prostu Pauli jakoś nie lubię Paolu

Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bukszpanowy faktycznie jest eleganci sam w sobie i można aranżować go w zależności od okazji
Rajski jednak podobałby mi się na stój jako ozdoba grubej świecy 

- chinanit
- Od: 6 lip 2013, o 14:59
Aniu, u mnie też trawy teraz dają popis. Wydmuchrzycę posadziłam w donicy i dopiero wsadziłam do ogrodu. Boję się jej nadmiernego rozrastania. 

Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu takie masz cudne roślinki oby kwitły jak najdłużej,pozdrawiam 

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Kolor wydmuchrzycy piękny dlatego sprowadziłam ją do swego ogrodu i posadziłam nad stawem...
Małpiszon jeden wystraszył mnie ...
bo przebił się pod dnem dużej donicy ( pewnie przez otworki) i już mam 3 małe kępki ...
Mus wziąć się za kopanie ale nadal chcę ja mieć .
Piękne widoczki nam serwujesz a ten wianek u Ciebie tak mnie skusił ,że muszę sobie taki sprawić.
Bliżej jesieni może to dłużej powisi - czy robiłaś go na stelażu wiklinowym?
Małpiszon jeden wystraszył mnie ...

Mus wziąć się za kopanie ale nadal chcę ja mieć .
Piękne widoczki nam serwujesz a ten wianek u Ciebie tak mnie skusił ,że muszę sobie taki sprawić.
Bliżej jesieni może to dłużej powisi - czy robiłaś go na stelażu wiklinowym?
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Wydmuchrzyca ...hmm piękna trawa, musiałam ją mieć choć wiedziałam czym ona pachnie.. W dużym ogrodzie można ją mieć bo ona jednak ekspansywna jest i to bardzo...
Posadziłam w opasce z gumolitu wys.50 cm po 2 latach już się z niej zaczęła wydostawać.. Zleciłam synowi ją wykopać ale widzę pojedyncze trawki w turzycy ...Jestem z niej wyleczona!
Pięknie Aniu u Ciebie!

Posadziłam w opasce z gumolitu wys.50 cm po 2 latach już się z niej zaczęła wydostawać.. Zleciłam synowi ją wykopać ale widzę pojedyncze trawki w turzycy ...Jestem z niej wyleczona!

Pięknie Aniu u Ciebie!

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Aneczko, wyrzuć wydmuchrzycę póki czas. Wystrzegam się jej tak samo jak mozgi. Obie strasznie zaborcze.
Trawiaste widoki (pozbawione tych dwóch niegrzecznych trawek) dla mnie zawsze będą przepiękne. Dlatego tak kocham późne lato i jesień.
Czy znasz odmianę rozchodnika rosnącego koło rzeczonej wydmuchrzycy?
Trawiaste widoki (pozbawione tych dwóch niegrzecznych trawek) dla mnie zawsze będą przepiękne. Dlatego tak kocham późne lato i jesień.
Czy znasz odmianę rozchodnika rosnącego koło rzeczonej wydmuchrzycy?
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aniu,dzień dzisiaj znacznie ładniejszy od poprzednich ,więc coś popracuję w ogrodzie,a Ty co porabiasz ?wydmuchrzyca pięknie wygląda,ale nawet z całej doniczki wyjdzie małą dziurką ,ogród Twój pięknie wygląda z tymi trawami,miłego dnia życzę 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aniu,jeszcze tyle pieknych kolorków u ciebie.U mnie zimno,jakos nieprzyjemnie w domu,pewnie trzeba bedzie przepalac w kominku.Zgroza,przeciez to dopiero sierpień.
- bartosz les
- Od: 24 sie 2013, o 09:02
Aniu,rozpielnica super,u nas często mówią na nią kocie ogony
życzę miłego dnia 

- Viola K
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Aniu pięknie .. pysznogłówki duużo wysiałaś
ślicznie wygląda ...
Szałwię omączoną zapisuję do listy cudowna jest ..
Drzewek masz dużo ciekawych mówię o tych szczepionych .. fajne są ,buka czerwonego mam ze 3 lata .. bardzo wolno rośnie
praktycznie stoi w miejscu ..
Pozdrawiam serdecznie i udanego ,słonecznego weekendu życzę .

Szałwię omączoną zapisuję do listy cudowna jest ..
Drzewek masz dużo ciekawych mówię o tych szczepionych .. fajne są ,buka czerwonego mam ze 3 lata .. bardzo wolno rośnie
praktycznie stoi w miejscu ..

Pozdrawiam serdecznie i udanego ,słonecznego weekendu życzę .

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Patusiu kolorów już coraz mniej ale na szczęście soczystej zieleni nie brakuje i ona mnie także zachwyca.
Pauli dziękuję w imieniu moich roślinek
Aguniu taki stroik zapewne byłby piękny, kombinuj....a może z głogu, robiłam z niego wianek na drzwi wyglądał rewelacyjnie
Marysiu moja wydmuchrzyca jest posadzona w dużym 20 l. wiadrze, a brzegi wiadra wystają kilka centymetrów ponad ziemią niema prawa wyleźć.
Renatko witaj
oby tak było jak piszesz bo do jesieni mi nie spieszno. Również serdecznie pozdrawiam
Krysiu choć wiele osób na nią psioczy, ja się jej nie pozbędę bo zachwyca mnie właśnie jej kolor, poza tym posadziłam ją w wiadrze 20l. a ranty wiadra wystają ponad ziemią, od trzech lat się sprawdza. Jeśli chodzi o wianki to ja idę na łatwiznę i taniość
z drutu robię owal, który owijam gazetami kilka warstw, formuję rękoma taki ala stelaż i owijam szeroką taśma klejącą. Polecam Krysiu bardzo prosty a przede wszystkim tani sposób.
Maryniu moja ma już 3 lata i na razie nie wydostała się z 20 l. wiadra i mam nadzieję, że przez kilka kolejnych będzie grzeczna. Za bardzo mi się podoba bym z niej zrezygnowała. Dziękuję w imieniu moich roślinek Marysiu
cieszę się, że Ci się u mnie podoba.
Wandziu wydmuchrzyca jest u mnie posadzona w dużym wiadrze i jak na razie ten sposób się sprawdza,, bardzo mi się podoba ta niegrzeczna trawka i póki nie broi będzie nadal zdobić moje trawiaste rondo. Odmiany rozchodnika niestety nie znam
Martuniu u mnie od kilku dni pogoda rewelacyjna, działam w ogrodzie ile wlezie a wieczorem padam na pyszczek ale kocham to i żal mi tego mijającego lata. Miejmy nadzieją, że jesień będzie ciepła i kolorowa.
Małgosiu i u mnie wieczory zimne i już kilka razy rozpalałam w kominku to przykre, że jesieni tak się spieszy
Bartku piękne są te kocie ogony i zdobią do późnej jesieni.
Violu szałwia omączona jest jednoroczna i nasiona będę zbierać....dostaniesz zimą lub na wiosnę bo na razie jeszcze kwitnie. Również bardzo serdecznie pozdrawiam i za chwilę napiszę na pw.

Pauli dziękuję w imieniu moich roślinek

Aguniu taki stroik zapewne byłby piękny, kombinuj....a może z głogu, robiłam z niego wianek na drzwi wyglądał rewelacyjnie

Marysiu moja wydmuchrzyca jest posadzona w dużym 20 l. wiadrze, a brzegi wiadra wystają kilka centymetrów ponad ziemią niema prawa wyleźć.
Renatko witaj

Krysiu choć wiele osób na nią psioczy, ja się jej nie pozbędę bo zachwyca mnie właśnie jej kolor, poza tym posadziłam ją w wiadrze 20l. a ranty wiadra wystają ponad ziemią, od trzech lat się sprawdza. Jeśli chodzi o wianki to ja idę na łatwiznę i taniość

Maryniu moja ma już 3 lata i na razie nie wydostała się z 20 l. wiadra i mam nadzieję, że przez kilka kolejnych będzie grzeczna. Za bardzo mi się podoba bym z niej zrezygnowała. Dziękuję w imieniu moich roślinek Marysiu

Wandziu wydmuchrzyca jest u mnie posadzona w dużym wiadrze i jak na razie ten sposób się sprawdza,, bardzo mi się podoba ta niegrzeczna trawka i póki nie broi będzie nadal zdobić moje trawiaste rondo. Odmiany rozchodnika niestety nie znam

Martuniu u mnie od kilku dni pogoda rewelacyjna, działam w ogrodzie ile wlezie a wieczorem padam na pyszczek ale kocham to i żal mi tego mijającego lata. Miejmy nadzieją, że jesień będzie ciepła i kolorowa.
Małgosiu i u mnie wieczory zimne i już kilka razy rozpalałam w kominku to przykre, że jesieni tak się spieszy

Bartku piękne są te kocie ogony i zdobią do późnej jesieni.
Violu szałwia omączona jest jednoroczna i nasiona będę zbierać....dostaniesz zimą lub na wiosnę bo na razie jeszcze kwitnie. Również bardzo serdecznie pozdrawiam i za chwilę napiszę na pw.

- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Te zdjęcia przefajne
takie bogate w rośliny i różne gatunki traw

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witaj Aniu.
Jak zawsze super fotki ogrodowe nam pokazujesz. Kącik z trawami
. Powojnik pięknie pachnie.
Już czuje jego zapach.
Nowa rabatka już dokończona?

Jak zawsze super fotki ogrodowe nam pokazujesz. Kącik z trawami

Nowa rabatka już dokończona?