Kolejny rok......
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kolejny rok......
A za mną chodzi Silver dolar
ale myślałam, że ona bielsza. 
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Aniu Anabelka spokojnie da radę toż to prawie chwast
Elu spokojnie jeszcze kilka zmieścisz
- zawsze możesz na drzewko prowadzić
Bogusiu zebralam dopiero nasionka z jednego kwiatuszka, mam nadzieję ,że reszta tez wyda nasionka
Lady-rmam ją od Mariusza z Plantmaru także pomylona raczej nie jest
Elu spokojnie jeszcze kilka zmieścisz
Bogusiu zebralam dopiero nasionka z jednego kwiatuszka, mam nadzieję ,że reszta tez wyda nasionka
Lady-rmam ją od Mariusza z Plantmaru także pomylona raczej nie jest
Pozdrawiam. Ewa
- aage
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewuniu dziękuję za informację. Czekam na PW
Myślałam aby jedną hortensję przesadzić wiosną ale jak czytam teraz idealny na to moment, pomyślę.
Myślałam aby jedną hortensję przesadzić wiosną ale jak czytam teraz idealny na to moment, pomyślę.
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
To ja też się przyczepię... jeśli można. A kiedy będziesz je wysiewała, teraz czy wiosną ?bwoj54 pisze:Ewuniu! jak zwykle pięknie!Rudbekia cudo, gdybyś miała nadwyżkę nasionek to chętna jestem za wynagrodzeniem![]()
U mnie też mają swoje ścieżki podziemne (ciagle odnawiane, bo je zasypuję)- niestety przechodzą pod roślinami i przez środek rabat, na co niestety nie mogę pozwolić. Ostatnio taj mi zrył rabatę z tulipanami, że będzie tam misz-masz kolorystyczny.mewa pisze: I u mnie krety są - mają swoje ścieżki i ich nie zasypuje -robią dużo dobrego gdyż u mnie pędraków trochę jest.
Zauważyłam ,ze tam gdzie mam włókninę pędraki nie przedostają sie do ziemi więc zapewne nimi zajmuje się jeżykbo widac że żeruje na korze
![]()
a te co pod ziemią znajdują się są pożywieniem kreta
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Od tych pięknych hortensji trudno oczy oderwać
Sundae Fraise jest cudna,jak miałabym więcej miejsca to juz szukałabym ja gdzie kupić, a tak po podziowiam tylko u ciebie
Sundae Fraise jest cudna,jak miałabym więcej miejsca to juz szukałabym ja gdzie kupić, a tak po podziowiam tylko u ciebie
Aguś ja wolę jesienne przesadzanie ze względu na wilgotność . Ty masz ogród pod domem wiec podlać możesz w każdej chwili - ja się troskę boje, bo ostatnio wiosny są bardzo upalne
Ewuś częsc wysieje niebawem i zaniosę do zsypu a resztę na wiosnę - mam jednak nadzieję ,że mamusia przetrzyma zimę skoro u Eli dala radę
U mnie kret póki co ma jedną ścieżkę - wzdłuż starego ogrodzenia
, dużo kopców nie robi, za to sąsiad dwa lata pryskał dzialkę Dursbanem na pędraki i co roku ma ogromna ilosć kopców - mina bezcenna tym bardziej ,że On z tych najmądrzejszych
. U nas nie da się nie miec pędrakow - za dużo sosenek ,a w czercu zatrzęsienie chrząszczy nad sosnami
miszmasz tyż pikny
Aniu Sanday Fraise to fajna odmiana zgrabny krzew tworzy i jest gęsta, nie pokłada się - to mniejsza siostrzyczka Vanilki , choć w tym roku nie ciekawie się wybarwiła
, ale i tak ją lubię
Zakupilam malutką Diamantino i to przez Anię
-jutro przyjdzie

Ewuś częsc wysieje niebawem i zaniosę do zsypu a resztę na wiosnę - mam jednak nadzieję ,że mamusia przetrzyma zimę skoro u Eli dala radę
U mnie kret póki co ma jedną ścieżkę - wzdłuż starego ogrodzenia
miszmasz tyż pikny
Aniu Sanday Fraise to fajna odmiana zgrabny krzew tworzy i jest gęsta, nie pokłada się - to mniejsza siostrzyczka Vanilki , choć w tym roku nie ciekawie się wybarwiła
Zakupilam malutką Diamantino i to przez Anię

Pozdrawiam. Ewa
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
No to dobrze,że chociaz jej siostrzyczkę mam - Vanilkę
a ta ostania to co to za piekność ???
a ta ostania to co to za piekność ???
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Oj Ewciu sorki kochana nie pomyslałam, że możesz ja chcieć -pisałam że to będzie moja ostatnia hortusia wprowadzona do ogrodu trzeba było szturchnąć mnie ,że też masz na nią ochotę . 
Pozdrawiam. Ewa
- reniuniek

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Ewciu, czy fotka Sanday Fraise jest aktualna?
Też ją mam i nie jest tak pięknym zwartym krzakiem i kwiaty ma już całkiem różowe i nawet już zasuszone
Też ją mam i nie jest tak pięknym zwartym krzakiem i kwiaty ma już całkiem różowe i nawet już zasuszone
Reniu Aktualna fotka na poprzedniej stronie - moje też już przebarwione- tym zdjęciem chciałam przekonać Anie do wprowadzenia jej do ogrodu 
Pozdrawiam. Ewa
- reniuniek

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Aha
Mnie taką fotką byś na 100% przekonała
Mnie taką fotką byś na 100% przekonała
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ciągle masz piękny ogród, a hortensje chociaż przekwitają to mają inne , też ładne kolory. No i róże-ślicznie ! ale zwierzątko jest najlepsze. W życiu nie widziałam w naturalnych warunkach kuny czy łasicy, dziwne ,że tak się dała sfotografować, na początku myślałam ,że to Twoje zwierzątko hodowlane
Ja mam jeże od lat i dziury na podwórku ,ale nie wiem czyje? kretów nie wspomnę...
pozdrawiam Karola 
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Ewka super
jak tylko przyjdzie pokaż to cudeńko.