Śniegu już na prawdę malutko w porównaniu do tego co było ostatnio .
Kocham ogród i wszystko z nim związane(początkująca)
- beacia0088
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kocham ogród i wszystko z nim związane(początkująca)
Kochana ja zamiast coś w domu robić to mimo,że jestem nieźle zakatarzona to sobie siedzę na huśtawce i się bujam,widać z resztą moją poduchę,która już tam sobie leży od paru dni.Uwielbiam to 
- anastazja B
- 1000p

- Od: 3 mar 2013, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie ,po ostatnich dwóch pięknych i słonecznych dniach , dzisiaj szaro. Pogoda się chyba zmienia.
Ale życzę jak najwięcej
i długiego przebywania w ogrodzie .
Ale życzę jak najwięcej
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
U mnie też
pięknie świeci ,ale nie wychodzę na dwór .Grypsko mnie dopadło .
Co tam masz poopatulane tą włókniną .
Co tam masz poopatulane tą włókniną .
- beacia0088

Dlatego kochana korzystam ile mogę ,bo dokładnie pogoda może się zmienić w każdej chwili bo to jeszcze wcześnie,ale trzeba się cieszyć z tego co jest. I tak jest dobrze.Człowiek lepiej się czuje nie tylko ciałem ale i duchem ,więcej energii jakoś i w ogóle:)
- Rozana
- 1000p

- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Oby nie było już zimy, a czasem w marcu lubi się odmienić. Oby nie.
- beacia0088

Ta grypa to chyba wszystkich dopada.
Jolu ja mam okryte krzewuszki,azalie ,rododendrony,hibiskusy,hebe,mahonie jedną ,tamaryszka,oliwnika bo mam go pierwszą zimę ,hortensje bo młodziutkie sadzonki,karagany dwie odmiany na pniu no i moje kochane magnolie.Aha i tulipanowca okrywam .Chyba wszystko albo i nie .A i clematisy okryłam ,ale nie wiem czy one u mnie przetrwają,zobaczymy.
-- 15 lut 2015, o 16:45 --
Marto oby nie,niech ta pogoda nie robi nam tego
Jolu ja mam okryte krzewuszki,azalie ,rododendrony,hibiskusy,hebe,mahonie jedną ,tamaryszka,oliwnika bo mam go pierwszą zimę ,hortensje bo młodziutkie sadzonki,karagany dwie odmiany na pniu no i moje kochane magnolie.Aha i tulipanowca okrywam .Chyba wszystko albo i nie .A i clematisy okryłam ,ale nie wiem czy one u mnie przetrwają,zobaczymy.
-- 15 lut 2015, o 16:45 --
Marto oby nie,niech ta pogoda nie robi nam tego
- anezob69
- 200p

- Od: 8 maja 2014, o 12:07
Betusia zaglądam do ciebie ale siedzę w czytelni
Jednakże dzisiaj zaskoczyła mnie pogoda u ciebie. Śnieg tak szybko zniknął. U mnie też słonko od kilku dni ale śnieg jakoś kiepsko topnieje. Ogród ciągle w śniegu jak kilka dni temu. Może dlatego, że w nocy ujemna temperatura. Dzisiaj też wygrzewałam się ale niestety w łóżku i troszkę na słonku za szybą
Tak pięknie grzało .. ale cóż jak choróbsko mnie dopadło. Jutro trzeba do pracy na cały dzień.... brrr
Jednakże dzisiaj zaskoczyła mnie pogoda u ciebie. Śnieg tak szybko zniknął. U mnie też słonko od kilku dni ale śnieg jakoś kiepsko topnieje. Ogród ciągle w śniegu jak kilka dni temu. Może dlatego, że w nocy ujemna temperatura. Dzisiaj też wygrzewałam się ale niestety w łóżku i troszkę na słonku za szybą
- beacia0088

anezob69 Bożenko
U mnie jest śnieg tam gdzie jest najwięcej cienia a tam gdzie słońce to już dobrze stopniał.Zimno jak nie wiem co dziś było a ja cały dzień poza domem,masa spraw do załatwienia.Jedną ,która była dla mnie najważniejsza to sterylka mojej Tośki,którą mam od sierpnia(z ulicy zgarnięta).Teraz dochodzimy do siebie

Ale myślę,że bardziej was zszokują fotki moich mieczyków w białych doniczkach i tulipany (od Ani )w brązowej doniczce

hortensji,mają pąki kwiatowe

hosta cesarzowa

porzeczka czerwono krwista

i reszta roślinek

Już wysłano mi parę roślin,niedługo część z nich będzie u mnie a część pod koniec marca i po połowie kwietnia.
U mnie jest śnieg tam gdzie jest najwięcej cienia a tam gdzie słońce to już dobrze stopniał.Zimno jak nie wiem co dziś było a ja cały dzień poza domem,masa spraw do załatwienia.Jedną ,która była dla mnie najważniejsza to sterylka mojej Tośki,którą mam od sierpnia(z ulicy zgarnięta).Teraz dochodzimy do siebie

Ale myślę,że bardziej was zszokują fotki moich mieczyków w białych doniczkach i tulipany (od Ani )w brązowej doniczce

hortensji,mają pąki kwiatowe

hosta cesarzowa

porzeczka czerwono krwista

i reszta roślinek

Już wysłano mi parę roślin,niedługo część z nich będzie u mnie a część pod koniec marca i po połowie kwietnia.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Beatko,to Twój ogród teraz w pokoju, czeka na przesadzenie,wszystko rośnie jak szalone ,sporo tego masz ,ja mam3 róże na pniu w donicach wniesione do nieogrzewanego garażu i też wypuszczają listki,podlewam 1 raz w miesiącu ,a teraz będę miała hartowanie ich ,bo te delikatne ,anemiczne listki może szybko zniszczyć nawet wiatr,pozdrawiam 
- beacia0088

- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
No tak,w ciepełku wszystko szybciej rozpoczyna wegetację
- Danio

- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Beatko, uczciłaś fotkami światowy dzień kota.
U mnie też piwniczne hortensje powypuszczały pąki. Jedna już od kilku dni stoi w salonie. Będę miała trochę przedwczesną wielkanocną dekorację
Druga przechodzi kwarantannę w nieużywanej łazience, bo miała przędziorka i jest po opryskach. Ta ma pączki mniejsze i myślę, że zakwitnie akurat na święta
Dorota
U mnie też piwniczne hortensje powypuszczały pąki. Jedna już od kilku dni stoi w salonie. Będę miała trochę przedwczesną wielkanocną dekorację
Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- beacia0088

dorcia7 Dorotko w ciepełku,ale przede wszystkim w widnym miejscu bo im tego brakowało .
W końcu nasiona ruszyły z czego się cieszę
Danio Dorotko no właśnie się dowiedziałam niedawno,że to dzisiaj jest ten dzień kotka .Moja troszkę cierpiąca,ale już lepiej.Moje roślinki musiałam przenieść do tego pokoju bo w piwnicy raczej by nie dotrwały do wiosny a tak to jest szansa ,że coś z nich jednak będzie.Trochę wcześniej będą miały kwiatki ,ale mi to nie przeszkadza a nawet cieszy bo nie mogę się już doczekać.
W końcu nasiona ruszyły z czego się cieszę
Danio Dorotko no właśnie się dowiedziałam niedawno,że to dzisiaj jest ten dzień kotka .Moja troszkę cierpiąca,ale już lepiej.Moje roślinki musiałam przenieść do tego pokoju bo w piwnicy raczej by nie dotrwały do wiosny a tak to jest szansa ,że coś z nich jednak będzie.Trochę wcześniej będą miały kwiatki ,ale mi to nie przeszkadza a nawet cieszy bo nie mogę się już doczekać.
- beacia0088

- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Modrzew jest?? ja jestem w kontakcie ,też kupię