Ogródek Robaczka cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 10

Post »

Nooo, jesteś :wit I już w ogrodzie śmigałaś ;:224
Ja już miałam zamykać sezon, ale ciągle coś :lol: No, nawet dziś przesadzałam różę, o której zarzekałam się never,ever, forever ;:306 A dziś rano wstałam, doznałam olśnienia i już jest PO. Wszystko zresztą przez Ciebie, bo napisałaś, że jesienne sadzenie najlepsze ;:209 No i czekam jeszcze na Falstaffa - prezent od przyjaciółki ;:167
Poza tym podsunęłam już donice z różami i z lilakiem pod ścianę domu, postawiłam na i obłożyłam styropianem. Reszta ocieplenia dopiero po przymrozkach.

Ale praca w ogrodzie, to już naprawdę ostatki, a w domu pełną parą ruszyła produkcja adwentowych i świątecznych wianków i choinek. No i figurek z masy solnej do szopki. Tak więc u mnie w ogrodzie jeszcze gdzieniegdzie róże kwitną, a w domu skrzy się baśniowo :-)

Matko kochana, o jakim śniegu piszecie? Tia, najpierw nas zasypie, zachlapie, a święta i tak na plusie będą, buuu.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Hejka Robaczek ;:196

Ja dzisiaj mam luuuuzik ;:224 Rózyczki jak ty ...sadziłam wczoraj...jeszcze musze wkopac donice z Pashmina i Leośkiem, Lidlową z donicy przesadzic do gruntu i The Fairy...i koniec , nic nie robię....chyba ;:130
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Doris, super, ze się uwinęłaś, teraz korzystaj z uroków weekendu ;:170
Julietto , nieźle się napracowałaś! Ja pozbierałam dzisiaj trochę liści, ale ta nieustająca mżawka nie zachęca do prac ogrodowych ;:185 Powiązane mam już trawy, cześć pnących róż przygięłam, pienne też. Tylko Pilgrima nie ruszamy, bo cały czas kwitnie jak opętany ;:306 Muszę tez wymyślić skuteczną podporę na glicynię, prowadzoną na drzewo, bo drewniane pały działają mi na nerwa ;:209
A Ty szalejesz domowo! Proszę, proszę ...nie wiedziałam, że masz tyle ukrytych talentów ;:oj
Sweety, miałaś nic nie sadzić, a posadziłaś 12 - to dokładnie tak jak ja :lol:
Śnieg u nas pewne nie poleży, nawet jak spadnie. Nie rozpaczam jednak, mentalnie jeszcze nie jestem gotowa na zimę :wink:
Asia, jestem :wit Mam nadzieję, ze w nadchodzącym tygodniu uda nam się spotkać ;:196
Ewa, ja już przesadziłam wszystko, teraz planuję co pozmieniam wiosną ;:170 Udanego dnia w ogrodzie!
Grażynko, bardzo jestem jej ciekawa, zapowiada się swietnie! Jakie inne róże do Ciebie przyszły?
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Robaczku, nie przejmuj się - u każdego jakieś zawirowania, a i czas przyspieszył pod koniec roku... wiosną dostaniemy nowej energii i weny, a zimę jakoś wspólnie przeżyjemy :)
Buziaki!
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Kasiu pokaz mi prosze dla osłody dzisiajszego dnia twoją glicynię , o której wspomniałaś...chodziło mi po głowie wiosna to drzewko...może co pokombinuję ;:224
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś ;:196 Będzie dobrze! Myślę o Tobie ciepło i trzymam kciuki za wiadome sprawy ;:215
Doris, dla Ciebie wszystko :D

Glicyniowe drzewo:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

podczas wiatru słodki, miodowy zapach wyczuwalny jest w całym ogrodzie!

Obrazek

Obrazek

Najdłuższe kwiaty mają 50 cm długości:

Obrazek

A tu tegoroczny nabytek, teraz obrasta wiatę:

Obrazek

Pszczółki ją uwielbiają :D

Obrazek

Obrazek

Muszę wymyślić stalową podporę:

ObrazekObrazek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Kasiu cudownie masz prowadzoną tą glicynię aż Ci zazdroszczę bo moja zawojowała jabłonkę ;:108 Kwitła pięknie ale kwiaty musiałam wąchać z drabiny ;:7
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p

Post »

Piękne te glicynie ;:oj Oczywiście teraz żałuję, że oddałam swoją ;:223 No, ale tym razem poszukam takiej w formie drzewka i kwitnącą. O!
Będziesz kopczywkować róże? Usuwasz liście spod krzaczków? Pytam, bo u mnie jeszcze roże z kompletem zielonych liści i nawet jak już będą minusowe temperatury, to one i tak tak szybko nie opadną. I jak tu ziemią zasypywać? Obrywać?
Dziewczyny, jak to u Was jest?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Julietto, a nie mówiłam :lol:
Pozbierałam trochę opadłych liści, ale mnóstwo tego jeszcze leży, a wiele jest niedostępnych więc musi zostać.
Kopczykować będę tylko delikatesy, reszta musi sobie radzić sama. U mnie też mnóstwo zielonych liści, nie obrywam, bo raczej zdrowe miałam róże w tym roku. Wiosną opryskam wszystko na krzakach i pod nimi miedzianem i promanalem, powinno być ok.
Te które będę kopcować oczyszczę z opadłych liści pod krzakiem, ale to co jest na krzewie - zostaje.
Wiosną i tak będzie cięcie więc luzik, a na historycznych i pnących oberwę resztki wiosną. Robiłam tak w tym roku i było okejos.

Eluniu, możesz ciąć glicynie radykalnie, dobrze to znosi :uszy
*moje wątki*
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Kasiu glicynia cudna , nie przemarza Ci zimą ?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gieniu, w ubiegłym roku owinęłam koronę agro jak temp. spadła poniżej -15, żeby mróz nie uszkodził pąków kwiatowych, zawiązanych jesienią. W przeciwnym razie nie okrywam. Mam ją dopiero 3 lata, kupiłam duży okaz. W pierwszym roku kwiaty przemarzły mimo okrycia, ale w tym było ok :uszy
*moje wątki*
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Kasiu , pewnie nie zawsze będzie Ci kwitła , ale i tak warto ją mieć bo jest na prawdę śliczna .
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p

Post »

:lol: ano,mówiłaś, mówiłaś ;:145
Ja do tej pory incydentalnie kopcowałam i do tego łyse krzaczki, a w tym roku muszę zadbać o nowe, cenne dla mnie nabytki, inne też będą musiały sobie radzić. Okryję też hortensje i młodziutką magnolię, i to tyle. ;:209
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

A u mnie glicynia przemarza ;:145
Cały dzień spędziłam w ogrodzie-czuję, że plecy mi odpadają, ale jestem z siebie zadowolona. Przesadziłam kilka róż, kilka zakopcowałam (zostało jakieś 130 ;:306), trochę zeschlaków usunęłam i potrzebuję jeszcze dwóch tygodni takiej dobrej pogody jak dzisiejsza, żeby zdążyć ze wszystkimi porządkami ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Kasiu, glicynia prowadzona na drzewko prześliczna ! I tak obficie Ci kwitła - wspaniały pomysł ! :heja

Już widziałam kiedyś podobne zdjęcia i nie byłam do końca przekonana, ale Twoja to strzał w dziesiątkę.
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”