Jagoda kamczacka cz. 2
- patryk10015
- 500p

- Od: 1 maja 2015, o 20:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jagoda kamczacka cz. 2
Bedzię owocować tylko plon po prostu będzie znacznie mniejszy

- aledra7
- 1000p

- Od: 21 paź 2008, o 14:17
Dowiedziałam się w jednej ze szkółek, że dobry zapylaczem dla Uśpiecha będzie np Wojtek, Ruben, Atut, Morena. Może komuś ta informacja też pomoże 
- seedkris
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 lut 2009, o 11:56
Jak tam z owadami zapylającymi? U mnie na jagodach widzę murarki i trzmiele. Pszczoły miodnej nie widziałem.
Pozdrawiam z Podlasia seedkris
-
Tomala3d
- 500p

- Od: 7 lip 2015, o 15:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie już od wielu dni trzmiele zapylają jagody kamczackie. Pszczołę widziałem raz ale to może przez wiatr który dość mocno wieje od poniedziałku. (Piszę to w piątek
) W zeszłym roku znajomy opowiadał że przezimowała mu tylko 1/16 pszczół które posiadał.
- seedkris

- Od: 1 lut 2009, o 11:56
Chodzi mi o to, czy pszczoła miodna w ogóle interesuje się tym pożytkiem? Czy jest sens wprowadzania na plantację pszczół miodnych. Murarki chętnie odwiedzają te kwiaty.
Pozdrawiam z Podlasia seedkris
- NOWY 83

- Od: 11 lis 2014, o 20:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W Biedronce jest jagoda kamczacka duet i atut jadł ktoś planuję zakup ale ciekaw jestem waszych opinij 
Nie bardzo, trzmiele owszem, pszczołę miodną nie. Tzn. jeśli jest naprawdę ciepło i obite są kwieciem to oblecą, ale jak jest chłodniej, od czasu do czasu mżawka, jak wieje... to pszczoła oleje kamczackie.seedkris pisze:Chodzi mi o to, czy pszczoła miodna w ogóle interesuje się tym pożytkiem? Czy jest sens wprowadzania na plantację pszczół miodnych. Murarki chętnie odwiedzają te kwiaty.
Hej, byłem dzisiaj Leroy Merlin i Auchan w pierwszym sprzedają j.k. Siniczkę, Czelabinkę i jakąś NN, sadzonki typu biedronkowego. Natomiast w drugim na ogrodzie zewnętrznym: Indygo Gem i Bakcarskaja w cenie 10zł, sadzonki ładne 1 metrowe z kwiatami i zalążkami owoców.
- ewa2019
- 1000p

- Od: 6 sty 2012, o 21:42
Jaką ziemię potrzebuje jagoda kamczacka? słyszałam o kwaśnej- u mnie rośnie w zwykłej ziemi od 2 lat-ma się chyba dobrze.
Pozdrawiam Ewa
- patryk10015
- 500p

Jeśli chodzi o odczyn gleby to najlepiej tolerują o pH w przedziale 5,5-6,5 ale można sadzić w ziemie i o przedziale 5-8 pH tyle że pewnie wzrost i owocowanie będzie inne 
-
for tinctures
- 50p

- Od: 26 paź 2012, o 08:50
Obojętnej, w stronę lekko kwaśnej... 
- patryk10015
- 500p

Jak się nic nie wydarzy to powinny być a to ona tak samotnie tam rośnie czy masz wokół jakieś zapylacze do niej?
Mam dwie Atut i Duet ale obie mają tylko po kilka kwiatków ta druga ma nawet mniej może to dlatego, że zeszłego lata ucierpiały przez słońce, listki miały poparzone 
- patryk10015
- 500p

Może, u mnie na atut i duet mniejszych krzewach mam odrobinę więcej kwiatków, ale wiosną tam tego roku atut i duet dopiero sadziłem. A nawoziłeś krzewy czymś w tym roku?