Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 17
Wespół wzespół daliście sobie radę z obsadzeniem skrzyń w bardzo efektowny sposób
Aż nabrałam ochoty na nowe doniczkowce
Ale ta myśl tylko przemknęła-mam miliony bylin 
Ewa, nie ma to jak dobrze się rozumieć z M.
Muszę koniecznie do Ciebie zajrzeć, bo nie wiem czy już wszystko posadziłaś... ale pewnikiem nie, skoro masz milion bylin ;-))
Muszę koniecznie do Ciebie zajrzeć, bo nie wiem czy już wszystko posadziłaś... ale pewnikiem nie, skoro masz milion bylin ;-))
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Aga skusiłaś się na olka
, a te fioletowe margerytki to stokrotka afrykańska jak już ktoś tam wspomniał, też mam zaplanowane!
Ale co najważniejsze jak Pan M. przeprowadza czyszczenie mebli? Moje wyglądają jak ten po prawej, ten po lewej już zaolejowany czy czym potraktowany?
Ale co najważniejsze jak Pan M. przeprowadza czyszczenie mebli? Moje wyglądają jak ten po prawej, ten po lewej już zaolejowany czy czym potraktowany?
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguś efekt końcowy świetny a rozmowy małżeńskie bardzo wesołe 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak ja marzę o takiej pogawędce z moim Księżycem
Jednak wole nie zaczynać tego tematu, bo od razu będzie, a po co w ogóle sadzić?
Jednak wole nie zaczynać tego tematu, bo od razu będzie, a po co w ogóle sadzić?
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aga, to trochę tak jak z hortensjami i innymi kwitnącymi chabaziami, które Twój M nazywał ....no właśnie, jak on nazywał wszystko, co kwitnie?
Grunt, że efekt zadowala oboje
Grunt, że efekt zadowala oboje
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aguś świetna donicowo-skrzyniowa opowieść
Te skrzynie są cudne.... takie mi się marzą...... ale chyba nic z tego w tym sezonie
wyszło zbyt dużo innych wydatków 
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Bylin jeszcze nie widać, ale pilnowanie rabat zabiera mi cały czas. Doniczkowce czasem cierpią
A i porządków nadal nie zakończyłam, jeszcze trochę, a będę we wrześniu kończyć 
Aga piękne nasadzenia
. Podobają mi się szczególnie donice przed wejściem, jak je zdobyłaś i gdzie jeśli możesz zdradzić 
Dzień dobry Ago!
ALez macie tempo! Skrzynie drewniane świetne, a kompozycje Trafione.. Obym ja nauczyła sie kiedyś tak dobierać rośliny
A mebelki jak nowe! warto dbać o to co sie ma ;) pozdrawiam!
ALez macie tempo! Skrzynie drewniane świetne, a kompozycje Trafione.. Obym ja nauczyła sie kiedyś tak dobierać rośliny
A mebelki jak nowe! warto dbać o to co sie ma ;) pozdrawiam!
Narval
W ogrodzie w mieście
W ogrodzie w mieście
Szlifierka oscylacyjna i papier ścierny 60. Następnie poprawka papierem 120 i ostatecznie już ręcznie papierem 180. Później już tylko olejowanie. Na zdjęciu jest surowe po oszlifowaniu pierwszym papierem.magenta pisze: Ale co najważniejsze jak Pan M. przeprowadza czyszczenie mebli? Moje wyglądają jak ten po prawej, ten po lewej już zaolejowany czy czym potraktowany?
- bonia244
- 1000p

- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Kontakt:
Aga już mam u siebie zdechlaczka ale jeszcze nie możemy dojść do konsensusu gdzie go posadzimy
będzie i tak pewnie na moim ale niech sobie M trochę pogada 
EDIT: w takiej jestem euforii że ie pochwaliłam Twoich ślicznych nasadzeń donicowych
a wymiana zdań z PanemM rozbawiła mnie do łez 
EDIT: w takiej jestem euforii że ie pochwaliłam Twoich ślicznych nasadzeń donicowych
Bożenko, strasznie się cieszę! i życzę wybrania najlepszej miejscówki dla zdechlaczka!
Kochani, ja dziś tylko ogólnie, wybaczcie... Byłam dziś u fryzjera, na ślubie u ciotecznego brata, zamówiliśmy farby na zbliżający się remont domu, dodatkową tapetę (koncepcja znowu się zmieniła ;-)), a teraz właśnie wróciliśmy z ogrodu, o zmroku już olejowałam stół
Na dowód słów PanaM o technice renowacji mebli drewnianych pokazuję jak wygląda nasza praca:

...od lewej krzesło mające 6 lat, w środku po szlifowaniu, od prawej po jednokrotnym olejowaniu...

...i malowanie stołu...
jutro dalsza część szlifowania i olejowania... generalnie meble po odnowieniu wyglądają, że mucha nie siada - jak nowe. To jest właśnie piękno naturalnego drewna
Kochani, ja dziś tylko ogólnie, wybaczcie... Byłam dziś u fryzjera, na ślubie u ciotecznego brata, zamówiliśmy farby na zbliżający się remont domu, dodatkową tapetę (koncepcja znowu się zmieniła ;-)), a teraz właśnie wróciliśmy z ogrodu, o zmroku już olejowałam stół
Na dowód słów PanaM o technice renowacji mebli drewnianych pokazuję jak wygląda nasza praca:

...od lewej krzesło mające 6 lat, w środku po szlifowaniu, od prawej po jednokrotnym olejowaniu...

...i malowanie stołu...
jutro dalsza część szlifowania i olejowania... generalnie meble po odnowieniu wyglądają, że mucha nie siada - jak nowe. To jest właśnie piękno naturalnego drewna
Robaczku, to co kwitnie to są bratki, to oczywisterobaczek_Poznan pisze:Aga, to trochę tak jak z hortensjami i innymi kwitnącymi chabaziami, które Twój M nazywał ....no właśnie, jak on nazywał wszystko, co kwitnie?![]()
Widzisz sama co się dzieje gdy wykraczamy poza moją systematykę roślin nieiglastych
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Nic dodać, nic ująć. Piękniemeble po odnowieniu wyglądają, że mucha nie siada - jak nowe. To jest właśnie piękno naturalnego drewna