U mnie taka ilość wątrobowców, to chyba wynik wilgotnej gleby. Nie miałem czasu od razu usunąć i rozrosło się to dziadostwo wszędzie
Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie
Ładną masz już wiosnę! I roślin przybywa. I kotów chyba też?
U mnie taka ilość wątrobowców, to chyba wynik wilgotnej gleby. Nie miałem czasu od razu usunąć i rozrosło się to dziadostwo wszędzie
- usa1276
- 1000p

- Od: 22 sty 2012, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Michale ja też mam takie drzewka szczepione przez mojego eM na jednej jabłonce trzy rodzaje
dobre i praktyczne 
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Michałku!...ach , jak się cieszę ....rabatka pod moim szyldem - bwoj- teraz już wiesz skąd taki dziwaczny mój nick ? Zdecydowanie muszę ją wzbogacać o nowe roślinki , zatem czekaj na kolejną dostawę
Pozdrawiam cieplutko!
Pozdrawiam cieplutko!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Cieszę się, ze wszystko doszło i cieszy Cię. Ja się urabiam przy różach, a z ziemniaków, to smakuje mi ... rosalinda/rozalinda. Różowa łupinka i żółte w środku. Smaczne, nie rozgotowują się.
- calka

- Od: 14 paź 2012, o 19:56
Hej zapracowany Michale. Zapewne ostatnie dni spędzałeś w ogrodzie wykorzystując sprzyjającą pogodę i stąd mniejsza aktywność na FO
Udanego niedzielnego odpoczynku. Pozdrawiam
Ewa
- Darmokot

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Dziękuję za odwiedziny mimo mojej nieobecności na FO
Calka Dokładnie tak jak napisałaś. Aktywności na FO chyba od 4 czy 5 dni z mojej strony nie było bo jak schodzę z dworu to padam na pysk
Na szczęści dziś pada to trochę odpocznę i nadrobię zaległości
Marzenko Rosalinda to pamiętam kiedyś był taki meksykaniec, chyba około 1998 roku
Niestety u mnie Rosalindy nie mieli, kupiłem Tajfun - późny różowy, Cyprian - bardzo wczesny żółty i Irga - wczesny żółty, chłop za wszelką cenę chciał mi sprzedać Triadę ale nie jest smaczna , smakuje jak piasek, od razu się rozsypuje.Goździk od Ciebie już rośnie, skorzonerę wysiałem wczoraj a jutro wysieję Drakiew.
Bogusiu Tak myślałem , że bwoj to jakaś kombinacja imienia i nazwiska
Roślinki od Ciebie poprzyjmowały się pięknie, mahonia co najmniej jedna na pewno przyjęta bo miała korzonki i nie uschły jej listki a cała reszta w świetnej kondycji. A ta roślinka co nie wiedzieliśmy nazwy to może dzielżan? Z listków podobne do młodych dzielżanów. W dalszym ciągu czekam na szkarłatkę...ale pierwiosnki fioletowe są więc za niedługo pojadą w Lubuskie
Ulu Coś nie mogę się za te drzewka zabrać , ciągle brakuje czasu, miałem dziś szczepić ale pada więc muszą poczekać na jutro, zrazy już liście wypuściły
Jacku Wzbraniam się rękami i nogami przed przybywającymi kotami, mimo tego one mnie lubią i przychodzą. Na szczęście moja piątka już się dogadała i zaakceptowała Tojotę
Wątrobowców Ci zazdroszczę, skoro lubią wilgoć to wsadziłbym sobie do rowu wodnego
Ewamaj To tak jak dziś u mnie, pada i nie da się szczepić...
Sylwia Wreszcie pada
Już się doczekać nie mogłem, po dzisiejszym deszczu to dopiero buchnie zielenią, choć i tak jak na taki długi oklres bezopadowy jest zielono
Chciałem się jeszcze pochwalić , że jeden z moich rozwarów żyje
Vega tak samo żyje choć już miałem ją wyrwać, może się przestraszyła i wypuściła pąka? Jedyna strata po tej zimie to jedna porzeczka padła, nie wiem czemu. Wychodzi na to, że Jak dotąd była to najlepsza zima dla roślin 
Calka Dokładnie tak jak napisałaś. Aktywności na FO chyba od 4 czy 5 dni z mojej strony nie było bo jak schodzę z dworu to padam na pysk
Marzenko Rosalinda to pamiętam kiedyś był taki meksykaniec, chyba około 1998 roku
Bogusiu Tak myślałem , że bwoj to jakaś kombinacja imienia i nazwiska
Ulu Coś nie mogę się za te drzewka zabrać , ciągle brakuje czasu, miałem dziś szczepić ale pada więc muszą poczekać na jutro, zrazy już liście wypuściły
Jacku Wzbraniam się rękami i nogami przed przybywającymi kotami, mimo tego one mnie lubią i przychodzą. Na szczęście moja piątka już się dogadała i zaakceptowała Tojotę
Ewamaj To tak jak dziś u mnie, pada i nie da się szczepić...
Sylwia Wreszcie pada
Chciałem się jeszcze pochwalić , że jeden z moich rozwarów żyje
- Darmokot

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Teraz pokażę co się zmieniło przez ostatni tydzień w ogrodzie
Zakwitł szafirek

Oraz pozostałe kwiatki

Biała sasanka to dar od Bogusi

W tym roku forsycje nadrabiają 2012 - wtedy żadna nie zakwitła, teraz aż w nadmiarze

Morela o różowych kwiatkach szykowała się jako pierwsze drzewo w sadzie do kwitnienia, jednak o jedną noc wyprzedziła ją morela biało kwitnąca

Kos śpiewający od rana do wieczora, skąd takie małe ptaszysko ma tyle siły, nawet raz nie zachrypnie

Moja największa robota zeszłego tygodnia - przekształcenie 3 arów zaperzonego pola w kartoflisko, to przez te ziemniaki nie byłem na forum i nie miałem na nic czasu ale teraz powinno się to już zmienić
Nasadziłem drzewek przez co wszystko trzeba było ręcznie robić bo nic tam nie wjedzie

Zezowaty Sępik

2 wierzby płaczące w ostatnich dniach pękały na pniach od strony południowej, nie wiem od czego, na pewno nie są to uszkodzenia mrozowe, wiatr ostatnio też nie był mocny...a może tak musi być? Miał tak już ktoś na wierzbie?

Wczoraj szukałem Diablika przez kilka godzin, okazało się, że wlazł na parapet okna ...tylko jak trójnogi kot wlezie na piętro? Te zwłoki zwisające z parapetu to właśnie Diablik

Postawiłem kratownicę nad akebią, winnikiem i cytryńcem (od Bogusi), która stała od jesieni w garażu

Oraz widoki na kwietniowy ogród

Tojotce niemotce wypadł mysior za płot i próbuje łapką go dostać, niestety z marnym skutkiem

Zakwitł szafirek

Oraz pozostałe kwiatki

Biała sasanka to dar od Bogusi

W tym roku forsycje nadrabiają 2012 - wtedy żadna nie zakwitła, teraz aż w nadmiarze

Morela o różowych kwiatkach szykowała się jako pierwsze drzewo w sadzie do kwitnienia, jednak o jedną noc wyprzedziła ją morela biało kwitnąca

Kos śpiewający od rana do wieczora, skąd takie małe ptaszysko ma tyle siły, nawet raz nie zachrypnie

Moja największa robota zeszłego tygodnia - przekształcenie 3 arów zaperzonego pola w kartoflisko, to przez te ziemniaki nie byłem na forum i nie miałem na nic czasu ale teraz powinno się to już zmienić

Zezowaty Sępik

2 wierzby płaczące w ostatnich dniach pękały na pniach od strony południowej, nie wiem od czego, na pewno nie są to uszkodzenia mrozowe, wiatr ostatnio też nie był mocny...a może tak musi być? Miał tak już ktoś na wierzbie?

Wczoraj szukałem Diablika przez kilka godzin, okazało się, że wlazł na parapet okna ...tylko jak trójnogi kot wlezie na piętro? Te zwłoki zwisające z parapetu to właśnie Diablik

Postawiłem kratownicę nad akebią, winnikiem i cytryńcem (od Bogusi), która stała od jesieni w garażu

Oraz widoki na kwietniowy ogród

Tojotce niemotce wypadł mysior za płot i próbuje łapką go dostać, niestety z marnym skutkiem

- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Sępika, Sępika jeszcze pokaż
Diablik wygląda na zmęczonego tą podniebną wędrówką. Kartofelków zazdroszczę, choć kosztowało Cię to wiele pracy. Ale młode kartofelki są warte takich wysiłków 
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Michale!...śliczna wiosna u Ciebie ...
Nie martw się...mahonii u mnie dostatek...jeśli nie przyjmie się , wyślę następne.
Roślinki od Ciebie też zaaklimatyzowały się...ładnie rosną , ciesząc moje oczy i duszę...
Czy tak dużo odmian ziemniaków posadziłeś ? sądzę po ilości znaczników.
Moje sadzone 15 kwietnia są już na wierzchu...
Pozdrawiam cieplutko!
Nie martw się...mahonii u mnie dostatek...jeśli nie przyjmie się , wyślę następne.
Roślinki od Ciebie też zaaklimatyzowały się...ładnie rosną , ciesząc moje oczy i duszę...
Czy tak dużo odmian ziemniaków posadziłeś ? sądzę po ilości znaczników.
Moje sadzone 15 kwietnia są już na wierzchu...
Pozdrawiam cieplutko!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
I u mnie też popadało przynajmniej nie trzeba będzie przez jakiś czas podlewać.
A wierzba nie wiem dlaczego Ci popękała
Śliczne saseneczki i ta malusia też.
Jakie odmiany ziemniaków posadziłeś?
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- bina12
- 1000p

- Od: 17 mar 2011, o 13:15
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Super ta morela wygląda! I inne wiosenne kwiaty też!
Wątrobowców nie zazdrość. Muszę łopatką zdzierać całe placki ziemi. A potem uzupełniać ziemię. Robota głupiego, bo one i tak wkrótce odrosną. A kopać nie wszędzie się da.
No, odperzyć 3 ary - robi wrażenie
Wątrobowców nie zazdrość. Muszę łopatką zdzierać całe placki ziemi. A potem uzupełniać ziemię. Robota głupiego, bo one i tak wkrótce odrosną. A kopać nie wszędzie się da.
No, odperzyć 3 ary - robi wrażenie
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Wątrobowce są paskudne i nienawidzę ich
Mam całe rabaty tym zarośnięte i okropnie mnie to złości, bo normalnie pielić się nie da. Chwila nieuwagi i się już pojawiają, wyłażą okropne kożuchy.
Witaj ! Wspaniale się czyta i ogląda Twój wątek. Dodatkową atrakcją dla mnie jest Twoja rodzina kotów, które uwielbiam. Dotarłam do 25 strony, trochę mi jeszcze zostało;-) Pozdrawiam. M
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Dziwisz się, Michale, jak Diablik wlazł na okno, a dopiero niedawno rozmawialiśmy o tym, że w sumie nic o kotach nie wiemy
. Biedna Tojotka, skazana na syzyfową robotę
.
Ale Twoje polno - sadowe wyczyny
.
Zasługujesz na
- Jagoda
PS. Co masz w tych komórkach z szarymi drzwiami
Może pokoje gościnne, czy dla pracujących gości 
Ale Twoje polno - sadowe wyczyny
Zasługujesz na
PS. Co masz w tych komórkach z szarymi drzwiami