Mój wiejski ogród.
- irminka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2010, o 19:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój wiejski ogród.
Kasiu, ja kocham leniuchować, nic nie robić, ale jednocześnie cenię estetykę wokół. I muszę te dwie rzeczy całe życie jakoś godzić, to wcale nie jest łatwe
Wybieram mleko bez miodu. Masko i Lidziu, dzięki za wsparcie, zaraz spróbuję 
- roots23
- 500p

- Od: 23 sie 2010, o 16:01
Widzę, że już ostro z pracą ruszyłaś, ja jeszcze nie, bo za mokro mam-codziennie u mnie pada
na razie czekam na poprawę pogody. I też się zabiorę 
Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata 
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Irminko, ja tak przemarzłam we wtorek, ale nie przy pracy, tylko jak szłam z przystanku do domu. Wlazłam od razu pod koc, a herbatkę zrobiłam sobie z miodem i tartym świeżym imbirem. Poleżałam ze dwie godziny i dopiero pod wieczór wyszłam do ogrodu. A miałam całkiem inne plany...
Iza, będę zwiedzać Twój wątek dziś wieczorem
Dziewczyny, kupiłam sobie dziś rano w Casto dwa krzaczki derenia jadalnego - tralalala!
Iza, będę zwiedzać Twój wątek dziś wieczorem
Dziewczyny, kupiłam sobie dziś rano w Casto dwa krzaczki derenia jadalnego - tralalala!
- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Widzę, że wszędzie porządki, tylko ja nie mogę się do nich zabrać, bo jak nie ja chora to synek, a z nim bym musiała do ogrodu wyjść.
Śliczne przebiśniegi
- coś mi mówi, że cebulki przebiśniegów, które kupiłam jesienią były felerne, bo żaden nie wyszedł buuuu
Muszę do Casto zajrzeć koniecznie sprawdzić co mają
.
Śliczne przebiśniegi
Muszę do Casto zajrzeć koniecznie sprawdzić co mają
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Irminko też mam wiklinową kulę, a raczej niewielką kulkę. Kupiła mi ją córka w zeszłym roku na targowisku. Muszę pomyśleć gdzie ją zawiesić.
- irminka

Izo, odwiedzałam Twój ogród i nie wpisałam się, bo pewnie były tłumy, a potem sobie przypomniałam Twoje aranżacje ogrodowe z wiklinowymi kulami i przekazałam MaGorzatce info, ale już poza forum. Wiklina może nie jest zbyt trwała, ale jest zawsze w dobrym stylu, ponad modą. W tym roku jestem umówiona na duże targi ogrodnicze na Kaszuby, tam ponoć jest dużo ciekawych wyrobów wiklinowych, więc może i ja coś znajdę 
Francesco, podglądam Twoje wysiewy. Też czekam na Koraliki. Próbuję Kleome, ale nie wiem, czy ten kwiatek pasuje do wiejskich nasadzeń, najwyżej chętnym rozdam
Lidko, ja bym chciała dostawać prezenty wyłącznie OGRODOWE, te sprawiają mi najwięcej radości. Taka kula wiklinowa to świetny upominek od bliskiej osoby:)

Francesco, podglądam Twoje wysiewy. Też czekam na Koraliki. Próbuję Kleome, ale nie wiem, czy ten kwiatek pasuje do wiejskich nasadzeń, najwyżej chętnym rozdam
Lidko, ja bym chciała dostawać prezenty wyłącznie OGRODOWE, te sprawiają mi najwięcej radości. Taka kula wiklinowa to świetny upominek od bliskiej osoby:)

-
MaGorzatka
Proszę mi się tu szybko wyspowiadać, co to są "duże targi ogrodnicze na Kaszubach"?
- irminka

Gosiu, na końcu języka mam tę nazwę, ale przypomnę ją sobie i napiszę
- irminka

Gosiu, to Lubuń koło Kościerzyny. Polecali mi te targi znajomi, którzy co roku właśnie tam jeżdżą. Ponoć ciekawa oferta, wielu wystawców i świetna organizacja na dobrze wybranym miejscu.
Dzisiaj u nas ponuro, więc rozpaliłam w ogrodzie ognisko (nie za duże) i przesiąkłam dymem, co jest bardzo przyjemnie i przypomniało mi, jak w dzieciństwie piekliśmy kartoszki na polach i jakie to było ekscytujące, a potem smaczne
Dzisiaj u nas ponuro, więc rozpaliłam w ogrodzie ognisko (nie za duże) i przesiąkłam dymem, co jest bardzo przyjemnie i przypomniało mi, jak w dzieciństwie piekliśmy kartoszki na polach i jakie to było ekscytujące, a potem smaczne
-
MaGorzatka
Ja w sobotę mam nadzieje trochę popalić 
A kiedy te targi w Lubuniu? W Strzelinie chyba dopiero w połowie kwietnia...
A kiedy te targi w Lubuniu? W Strzelinie chyba dopiero w połowie kwietnia...
- irminka

21 i 22 kwietnia. Pomyliłam , to LUBAŃ, nie Lubuń. A do Strzelina jeżdżę tylko na pierwsze targi, bo jest dużo bylin, a na drugich głównie kwiaty na balkony i tarasy
- irminka

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Kwiatuszki śliczne ale mnie ten rudzielec i ten bury wyglądający w rogu zauroczył