Zmarniały mi dwa powojniki Atragene, a myślałam, że są niezniszczalne
W cieniu starego orzecha
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: W cieniu starego orzecha
Moje liliowce podobnie-trochę za młode, żeby zachwycać ilością kwiatów, ale są piękne
Julia kwitnie niezawodnie.
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ida podaj adres na pw to wyślę Ci te nasionka orlika bo trzeba je już posiać. 
Oj, jakie piękne liliowce, jakie piękne lilie! I powojniki wspaniałe. Podziwiam Twoje rośliny z całego serca.
- nirali

- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Iduś dokładnie jest tak jak piszesz...badylsko rośnie i ani susza ani inna kapryśna pogoda im nie przeszkadza
Co do liliowców to potrafią zauroczyć swoimi kwiatami ale zdecydowanie zbyt krótko!
Co do liliowców to potrafią zauroczyć swoimi kwiatami ale zdecydowanie zbyt krótko!
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak Iduś, chwastom nic nie przeszkadza a nam i ślicznym roślinkom ciężko przeżyć w taki upał. Ale i tak ładnie się rozrasta wszystko i kwitnie. Liliowców trochę nazbierałaś, szkoda że one tak szybko przekwitają. 
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Liliowce piękne , szybko przekwitają ale jak się rozrosną w wielkie kępy to kwitną nawet i dwa tygodnie ,, Ciekawe jak się siedzi pod twoim orzechem , dobrze że orzechy nie spadają na głowę tak jak owoce mojej lipki , tylko moje są malutkie i nie nabija guza jak orzech .. Powojniki śliczne ,moje w tym roku coś marnie kwitną ..
- Rozanka

- Od: 9 lut 2009, o 13:19
Iduś, szkoda, że tak rzadko bywasz.
Widoczki z ogrodu piękne, a lilie najwspanialsze.
Widoczki z ogrodu piękne, a lilie najwspanialsze.
Po śladach Andrzeja i ja do Ciebie w końcu dotarłam, a tu od sierpnia żadnego wpisu
.
- lemka77

- Od: 30 cze 2009, o 14:52
ach jak ten cas szybko leci. Dopiero był lipiec a tu już grudzień
Byłam dzisiaj na działce- smutno już, prawie nic nie kwitnie- jeszcze tylko stokrotki dzielnie się trzymają.
Prace z równaniem działki prawie zakończone, tzn teren wyrównany, ale jeszcze został do zrobienia podjazd no i takie tam ogólne porządki po tym bałaganie. Ale już jest ładnie, tylko na tej nawiezionej ziemi jest sporo kamyczków, które pewnie jeszcze kilka lat będziemy wybierać. No ale w tym miejscu ma być sad i trochę ozdobnego ogrodu więc nie powinna jakość ziemi w tym przeszkadzać.
Tak było w trakcie prac

a tak po zakończeniu- już bez gór ziemi

Już się nie mogę doczekać wosny i dalszych prac. Mamy trochę pomysłów i chciałabym jak najszybciej je realizować....
Byłam dzisiaj na działce- smutno już, prawie nic nie kwitnie- jeszcze tylko stokrotki dzielnie się trzymają.
Prace z równaniem działki prawie zakończone, tzn teren wyrównany, ale jeszcze został do zrobienia podjazd no i takie tam ogólne porządki po tym bałaganie. Ale już jest ładnie, tylko na tej nawiezionej ziemi jest sporo kamyczków, które pewnie jeszcze kilka lat będziemy wybierać. No ale w tym miejscu ma być sad i trochę ozdobnego ogrodu więc nie powinna jakość ziemi w tym przeszkadzać.
Tak było w trakcie prac
a tak po zakończeniu- już bez gór ziemi
Już się nie mogę doczekać wosny i dalszych prac. Mamy trochę pomysłów i chciałabym jak najszybciej je realizować....
Pozdrawiam Ida
-
edulkot

Iduś jak miło widzieć Cię po tak długiej przerwie
Widać że ciężko pracowaliście ale teren równiutki jak stół, fajnie będzie się na takim sadzić nowe chabazie.
Widać że ciężko pracowaliście ale teren równiutki jak stół, fajnie będzie się na takim sadzić nowe chabazie.
- lemka77

Majeczko a gdzie Twój wątek? Nie mogę znaleźć? Jak tam rożyczki- dużo zamówiłaś tej jesieni? Ja trochę przyszalałam, miałam nadzieję, że wyrobimy się wcześniej z tym równaniem terenu a tu klops i róże muszę zadołować do wiosny.
Pozdrawiam Ida
-
edulkot

Iduś z różami tak poszalałam że ostatnie sadziłam w czwartek. A jak robiłam wczoraj zestawienie wszystkich moich róż to wyszło mi że przez moje ręce tej jesieni przeszło 109 róż , sama siebie zaskoczyłam takim wynikiem. Część róż przesadzałam, część wysadzałam z donic a bardzo dużo było nowych , na starej liście mam ich 76 ale 3 nie dojechały a dokupiłam dużo więcej niż 3. Jestem w takcie porządków na listach i w kompie, w zdjęciach i dlatego teraz nie mam nowego wątku ale jak się uporam z tym bałaganem to zaraz otwieram. Strasznie smutno mi bez tego wątku
jednak jestem uzależniona od forum. 
- patkaza

- Od: 22 cze 2010, o 23:13
ślicznie wygląda ten duecik https://lh3.googleusercontent.com/-AvWQ ... CF6215.JPG
pozdrawiam
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- lemka77

Majeczko czekam na Twój wątek, teraz gdy idzie zima chętnie wspominamy letnie widoki z ogrodów. Jest czas na zaplanowanie nowych rabat. Ja też poszalałam z różami tym razem Sip i Petrovic - chcę sobie zrobić taki różany placyk - kolorowy różany dywan.
Aga- hejka- oj znalazłaś fajną fotkę- ta ostróżka przepięknie kwitła, mam nadzieję, że w przyszłym roku równie pięknie zakwitnie.
A pracy przed nami mnóstwo, ale mam nadzieję że podołamy- jokoś po mału się to wszystko zagospodaruje.
Aaaa no i nie pisałam, że zakochałam się w mieczykach- nawet nie wiedziałam że jest tyle pięknych odmian- tu na Forum dokonałam tego odkrycia i wpadłam po uszy
Pokażę kilka moich tegorocznych a kupiłam u forumowej Anitki w tym roku prawdziwe cudeńka, które będę oglądać kwitnące już w następnym roku.

A takich pięknych cebul się dochowałam w tym roku

Aga- hejka- oj znalazłaś fajną fotkę- ta ostróżka przepięknie kwitła, mam nadzieję, że w przyszłym roku równie pięknie zakwitnie.
A pracy przed nami mnóstwo, ale mam nadzieję że podołamy- jokoś po mału się to wszystko zagospodaruje.
Aaaa no i nie pisałam, że zakochałam się w mieczykach- nawet nie wiedziałam że jest tyle pięknych odmian- tu na Forum dokonałam tego odkrycia i wpadłam po uszy
A takich pięknych cebul się dochowałam w tym roku
Pozdrawiam Ida
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55