Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2
Do szkółek różanych mam za daleko. Pozostaje mi sprzedaż wysyłkowa, z której korzystam w miarę posiadanych funduszy
Muzykanci są na liście do nabycia.
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aga, masz piękne te dwie ulubienice. Mnie wzięło na Bremer Stadtmusikamten. Ona jest bardzo ładna
.
Czy mwidziałaś ją u Anetki _ninetta_ , ona pokazała cały krzak. To jest ten sam kwiat co Twoja?
Te kwiaty są duże? Napisz proszę coś o niej, warto ja mieć?
Czy mwidziałaś ją u Anetki _ninetta_ , ona pokazała cały krzak. To jest ten sam kwiat co Twoja?
Te kwiaty są duże? Napisz proszę coś o niej, warto ja mieć?
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Aguś, bardzo dziękuję za piękne zdjęcia
Twoje ulubienice godne zachwytu- zwłaszcza Bremer..., chociaż róż z lekka majtkowy, w tym wydaniu powala!!
nieobecność wytłumaczyłam w swoim wątku... i na razie zamieściłam kilka zdjęć z Lizbony.
Cudownego weekendu Ci życzę

nieobecność wytłumaczyłam w swoim wątku... i na razie zamieściłam kilka zdjęć z Lizbony.
Cudownego weekendu Ci życzę
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sliczni Muzykanci ale to juz mowilam, Bonica tez niczego sobie - roz ma piekny.
dziękuję wszystkim za odwiedziny
weekend - choć nie brakuje chwil z deszczem - póki co bardzo ładny i gdyby nie plaga komarów, można by z przyjemnością spędzić go w ogrodzie... mimo krwiopijców, udało nam się skosić, poprzycinać krzewy, zasadzić kilka roślin... z pieleniem jest największy kłopot, bo w rabatach są ich ogromne chmary :/
dziękuję też za miłe słowa pod adresem róż... kwitną cudnie, mimo że to takie młode jeszcze egzemplarze.... ewidentnie choruje China Girl i z nią mam największy problem... reszta różyc rośnie jak na drożdżach, w tym moi ulubieni Muzykanci... jeśli ktoś się jeszcze waha, to namawiam - to cudna róża, choć w majtkowym kolorze, nie choruje i kwitnie nieprzerwanie ;) Majeczko, sprawdzę zaraz tę pokazaną przez ninettę
moja ma ok 50cm wysokości i kilkanaście pąków...
tu kilka ujęć sprzed chwili:

czekam na jej pierwszy kwiat

dziękuję też za miłe słowa pod adresem róż... kwitną cudnie, mimo że to takie młode jeszcze egzemplarze.... ewidentnie choruje China Girl i z nią mam największy problem... reszta różyc rośnie jak na drożdżach, w tym moi ulubieni Muzykanci... jeśli ktoś się jeszcze waha, to namawiam - to cudna róża, choć w majtkowym kolorze, nie choruje i kwitnie nieprzerwanie ;) Majeczko, sprawdzę zaraz tę pokazaną przez ninettę
tu kilka ujęć sprzed chwili:

czekam na jej pierwszy kwiat

jeszcze kilka ogólnych ujęć:

- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Piękne, spokojne widoki
I porządek, ktorego u mnie brakuje. Przed południem słoneczko, potem deszcz, a następnie deszcz 
Agnieszko,
Piękne są Twoje ogólne ujęcia ogrodowe. Twój ogród pięknie się na nich prezentuje.
Piękne są Twoje ogólne ujęcia ogrodowe. Twój ogród pięknie się na nich prezentuje.
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Bremer ...ma piekne kwiaty, a Nostalgia na mojej liscie kolejnych zakupow jest rowniez. No i widoczki podlacze sie pod slowa czytelniczki bardzo vspokajające. 
- _ninetta_
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 01:19
Aga, cudne widoczki!
Bremer piękna ale u mnie jakby trochę inna...
Bremer piękna ale u mnie jakby trochę inna...
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
Aga dla mnie drugie zdjęcie-poezja-świetnie skomponowane rośliny
.
Napisz proszę co tam rośnie.
I pytanko-nie za późno na wertykulację?Może nie doczytałam ale nie robi się tego tylko wiosną?
Niedouczona jakaś jestem
.
Napisz proszę co tam rośnie.
I pytanko-nie za późno na wertykulację?Może nie doczytałam ale nie robi się tego tylko wiosną?
Niedouczona jakaś jestem
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie weekend upływa pod znakiem słońca. Baaa...w ogóle nie pamiętam, kiedy ostatnio padało.
Rośliny pospuszczały łepki, więc musiałam podlać ogród.
Agusiu ile czasu zajmuje Wam koszenie trawnika? Tyle razy go widziałam, a zawsze zaskakuje mnie jego wielkość, no i oczywiście kondycja
Rośliny pospuszczały łepki, więc musiałam podlać ogród.
Agusiu ile czasu zajmuje Wam koszenie trawnika? Tyle razy go widziałam, a zawsze zaskakuje mnie jego wielkość, no i oczywiście kondycja
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Masz porządeczek jak w mieszkaniu.Czy obok świerku srebrnego rośnie serbski?
- ewka63
- 500p

- Od: 17 kwie 2011, o 09:25
- Kontakt:
Pięknie jak zawsze, hortensja - wiesz już Ago jaka? Nadal stawiam na grandiflorę
Te lekko zwieszone kwiaty i przebarwiający róż 
Róże jednak trzeba kupować z rozmysłem ( czego mi brakowało), pięknie Ci kwitną i nie chorują
U mnie w nocy i rano lało porządnie, dosyć ma deszczu
Róże jednak trzeba kupować z rozmysłem ( czego mi brakowało), pięknie Ci kwitną i nie chorują
U mnie w nocy i rano lało porządnie, dosyć ma deszczu
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Małgosiu, dziękuję... takie wrażenie uporządkowania robi ogród ze świeżo skoszoną trawą... w rabatach niestety mam dużo zielska
tak, świerk srebrny rośnie w otoczeniu serbskiego Omorika....
Iwonko, super, że pogoda u Ciebie dopisuje... wczoraj u nas też było ładnie i liczę, że dzisiaj też się wypogodzi... koszenie trawnika zajmuje nam około 1,5-2 godzin plus przycinanie obrzeży nożycami do trawy - kolejne pół godziny. Nie zawsze nam się chce robić to ostatnie ;)
dobrego dnia
Agnieszko, to mi dałaś wyzwanie ;) wokół oczka rośnie bardzo dużo roślin... wymienię je pokrótce, jeśli pozwolisz:
jałowce płożące, kolumnowe, wierzby mandżurskie, kosodrzewina, jukka, miskanty, mozga, żurawki, ogromne już brzozy, derenie Spaetti, kalina japońska, tawuły, hosty, jukka, irysy, żurawki, zielony perukowiec, pęcherznica Diabolo, orliki, kaczeńce, lilie, irgi, tamaryszek, gunnera. To chyba wszystko ;)
co do wertykulacji, zauważyłam trochę filcu miejscami i chcę go usunąć... przeprowadzenie tego zabiegu późnym latem też jest możliwe.
Anetko, dzięki za odwiedziny! może moi Muzykanci trochę się różnią od Twoich, bo młodzi jeszcze bardzo? kupiłam tę różycę w R., nie ma pomyłki.
Magdo, jestem ciekawa bardzo rozkwitnięcia Nostalgie! a Muzykantów szczerze polecam
Marcinie, dziękuję - cieszę się, że moje widoczki mogą się podobać...
Ewuniu, dziękuję... u mnie dziś duszno i pochmurno... a na brak porządku u siebie nie narzekaj, bo ze zdjęć wynika że masz jak w pudełeczku
Ewcia, na 100% nie wiem jakie mam te dwie hortensje, ale też stawiam na Grandiflorę... obejrzałam w sieci mnóstwo zdjęć, i te pasują najbardziej... a co do umiejętnego kupowania róż, ja poruszam się trochę po omacku, kierując się tym co wyczytam na forum i w mądrych książkach... przy tak mokrym sezonie, nawet róże z ADR chorują... dobrego dnia!
tak, świerk srebrny rośnie w otoczeniu serbskiego Omorika....
Iwonko, super, że pogoda u Ciebie dopisuje... wczoraj u nas też było ładnie i liczę, że dzisiaj też się wypogodzi... koszenie trawnika zajmuje nam około 1,5-2 godzin plus przycinanie obrzeży nożycami do trawy - kolejne pół godziny. Nie zawsze nam się chce robić to ostatnie ;)
dobrego dnia
Agnieszko, to mi dałaś wyzwanie ;) wokół oczka rośnie bardzo dużo roślin... wymienię je pokrótce, jeśli pozwolisz:
jałowce płożące, kolumnowe, wierzby mandżurskie, kosodrzewina, jukka, miskanty, mozga, żurawki, ogromne już brzozy, derenie Spaetti, kalina japońska, tawuły, hosty, jukka, irysy, żurawki, zielony perukowiec, pęcherznica Diabolo, orliki, kaczeńce, lilie, irgi, tamaryszek, gunnera. To chyba wszystko ;)
co do wertykulacji, zauważyłam trochę filcu miejscami i chcę go usunąć... przeprowadzenie tego zabiegu późnym latem też jest możliwe.
Anetko, dzięki za odwiedziny! może moi Muzykanci trochę się różnią od Twoich, bo młodzi jeszcze bardzo? kupiłam tę różycę w R., nie ma pomyłki.
Magdo, jestem ciekawa bardzo rozkwitnięcia Nostalgie! a Muzykantów szczerze polecam
Marcinie, dziękuję - cieszę się, że moje widoczki mogą się podobać...
Ewuniu, dziękuję... u mnie dziś duszno i pochmurno... a na brak porządku u siebie nie narzekaj, bo ze zdjęć wynika że masz jak w pudełeczku
Ewcia, na 100% nie wiem jakie mam te dwie hortensje, ale też stawiam na Grandiflorę... obejrzałam w sieci mnóstwo zdjęć, i te pasują najbardziej... a co do umiejętnego kupowania róż, ja poruszam się trochę po omacku, kierując się tym co wyczytam na forum i w mądrych książkach... przy tak mokrym sezonie, nawet róże z ADR chorują... dobrego dnia!