No i Bellcia zostaje jeszcze do tego
Zielono mi... w głowie i na parapetach ;)
- zeberka4
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielono mi... w głowie i na parapetach ;)
To ja nie wiem czy zacząć od pochwalenia sabotka czy z kolei fiołki,a może skrętniki?
Cudownie i kolorowo, Justyno 
-
aga111
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 9 sie 2011, o 12:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale piękności Ci zakwitają.Ja trzymam kciuki za hojkę 
- Anjja

- Od: 4 sie 2010, o 20:14
Tym razem to ja musiałam nadrabiać zaległości u Ciebie
bardzo przyjemnie było bo spora dawkę fotek na raz dostałam
teraz muszę wrócić poczytać 
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Moje wątki
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Mniodkowa- posiadając różnorodną kolekcję, nie ma miesiąca w ciągu roku, by coś nie kwitło. Obecnie kwitnie u mnie kilkadziesiąt kwiatów. Kolejne pączki ciągle się pojawiają
Gloksynie dorosłe śpią w piwnicy, tylko młode roślinki uprawiam w trybie "ciągłym".
Mroofka- oby Ci się szybciutko przyjęły listeczki odmianowców. Aż tak długo nie Będziesz czekać a pierwsze kwiaty. Myślę, że wiosną, gdzieś w marcu Powinnaś mieć pierwsze pączki, fiołki szybko "chcą" kwitnąć.
Kociaro/Krysiu- Ty to Umiesz pięknie "ubrać" w słowa - komplementy. Dziękuję i zapraszam na kolejny pokaz...
WiktoriaW- też uwielbiam sabotki, mam ich kilkanaście sztuk i dopiero 3 kwitły u mnie. Czekam na kolejne kwitnienia, może na wiosnę...
Skrętniki sobie nadal kwitną, ale pojedyńczymi kwiatami. Jak przetrwają zimę, to będę sadzonkować niejednego skrętniczka.
Filigranowa- dziękuję w imieniu sabotka. Cieszę się, że hojki mnie polubiły. Może wiosną skuszę się na jeszcze jedną o różnokolorowych liściach...
Elciu- dziś będzie jego pierwsza fotka. na razie pędzik dopiero co wychodzi z cebuli. Ale już mnie cieszy...
Zeberko- dziękuję. Uwielbiam kolorowe parapety. Choć ostatnio zachwyciłam się białymi kwiatami.
Aga111-dziękuję. Ściskaj mocno kciuki za bellę, to pierwsza moja zima z hojami i mam nadzieję, że nie będę mieć strat.
Anjju- niewiele zdjęć, bo czasu mało na ich robienie. Ale raz w tygodniu staram się wrzucić nowe fotki.
Nie wiem, jak u Was, ale u mnie już czas porządków przedświątecznych się rozpoczął...Zaczęłam od...czyszczenia liści moim podopiecznym. Sporo tego było
Ale warto było, liście piękne, błyszczące, podstawki umyte, a doniczki przetarte z kurzu...
Można się pochwalić zatem...
Na moim parapecie, mogę uznać sezon hipeastrowy za rozpoczęty, bo czerwony olbrzym ma już wielkie pączki - długość ich przekracza już 15cm i wciąż rosną:

Tak wygląda cały - ma jeszcze drugi pęd kwiatowy, schowany z drugiej strony cebuli:

I kolejny hipek, to stara odmiana. Początkowo myślałam, że jest to cybister, ale po obejrzeniu zdjęć w necie, skłaniam się bardziej, że jest to aurriculum. Będzie mieć wąskie zielono-czerwone płatki. Jego pędy zawsze rosną bardzo wysoko, przeważnie około 60-70cm. Na cebuli mam dwa pędy, ciekawe, ile będzie kwiatów:

Kupiony niedawno Jewel, wypuścił pędzika z cebuli i zaczynają rosnąć liście. Będzie mieć drobne, białe pełne kwiatuszki:

Mam jeszcze pędzik na jednym, czerwonym hipku, ale jest za mały, by mu zrobić wyraźne zdjęcie...może za tydzień się uda.
Oprócz hipków, zakwitł po raz kolejny raz skrzydłkokwiat:

Kwitną storczyki, skrętniki i fiołki. Z odmianowych, ostatnio otworzył pierszego kwiatka "Swadebnyj bukiet" - sadzonka z wymiany z Sari/Beatką. Jestem nim zauroczona:

Gloksynie dorosłe śpią w piwnicy, tylko młode roślinki uprawiam w trybie "ciągłym".
Mroofka- oby Ci się szybciutko przyjęły listeczki odmianowców. Aż tak długo nie Będziesz czekać a pierwsze kwiaty. Myślę, że wiosną, gdzieś w marcu Powinnaś mieć pierwsze pączki, fiołki szybko "chcą" kwitnąć.
Kociaro/Krysiu- Ty to Umiesz pięknie "ubrać" w słowa - komplementy. Dziękuję i zapraszam na kolejny pokaz...
WiktoriaW- też uwielbiam sabotki, mam ich kilkanaście sztuk i dopiero 3 kwitły u mnie. Czekam na kolejne kwitnienia, może na wiosnę...
Skrętniki sobie nadal kwitną, ale pojedyńczymi kwiatami. Jak przetrwają zimę, to będę sadzonkować niejednego skrętniczka.
Filigranowa- dziękuję w imieniu sabotka. Cieszę się, że hojki mnie polubiły. Może wiosną skuszę się na jeszcze jedną o różnokolorowych liściach...
Elciu- dziś będzie jego pierwsza fotka. na razie pędzik dopiero co wychodzi z cebuli. Ale już mnie cieszy...
Zeberko- dziękuję. Uwielbiam kolorowe parapety. Choć ostatnio zachwyciłam się białymi kwiatami.
Aga111-dziękuję. Ściskaj mocno kciuki za bellę, to pierwsza moja zima z hojami i mam nadzieję, że nie będę mieć strat.
Anjju- niewiele zdjęć, bo czasu mało na ich robienie. Ale raz w tygodniu staram się wrzucić nowe fotki.
Nie wiem, jak u Was, ale u mnie już czas porządków przedświątecznych się rozpoczął...Zaczęłam od...czyszczenia liści moim podopiecznym. Sporo tego było
Można się pochwalić zatem...
Na moim parapecie, mogę uznać sezon hipeastrowy za rozpoczęty, bo czerwony olbrzym ma już wielkie pączki - długość ich przekracza już 15cm i wciąż rosną:

Tak wygląda cały - ma jeszcze drugi pęd kwiatowy, schowany z drugiej strony cebuli:

I kolejny hipek, to stara odmiana. Początkowo myślałam, że jest to cybister, ale po obejrzeniu zdjęć w necie, skłaniam się bardziej, że jest to aurriculum. Będzie mieć wąskie zielono-czerwone płatki. Jego pędy zawsze rosną bardzo wysoko, przeważnie około 60-70cm. Na cebuli mam dwa pędy, ciekawe, ile będzie kwiatów:

Kupiony niedawno Jewel, wypuścił pędzika z cebuli i zaczynają rosnąć liście. Będzie mieć drobne, białe pełne kwiatuszki:

Mam jeszcze pędzik na jednym, czerwonym hipku, ale jest za mały, by mu zrobić wyraźne zdjęcie...może za tydzień się uda.
Oprócz hipków, zakwitł po raz kolejny raz skrzydłkokwiat:

Kwitną storczyki, skrętniki i fiołki. Z odmianowych, ostatnio otworzył pierszego kwiatka "Swadebnyj bukiet" - sadzonka z wymiany z Sari/Beatką. Jestem nim zauroczona:

- mis20
- 1000p

- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Justynko pięknie zapączkowane Twoje hipcie
Ślicznie kwitnie skrzydłokwiat ale fiołeczek to bajeczny
Ślicznie kwitnie skrzydłokwiat ale fiołeczek to bajeczny
- kociara

- Od: 10 mar 2011, o 21:37
Piękne cebulowe u Ciebie , Justynko . Mimo , że ich nie mam , a może właśnie dlatego , z pasją biegam po wątkach , w których one egzystują .
Olbrzyma jestem bardzo ciekawa - mam nadzieję , że donosi , i że pokażesz go nam . Prawdziwie cudowny jest fiołeczek . Ma tak głęboką biel ,
jak chyba rzadko się zdarza . Wspaniałe gufrowane brzeżki dodają mu wdzięku - jest piękny .

Olbrzyma jestem bardzo ciekawa - mam nadzieję , że donosi , i że pokażesz go nam . Prawdziwie cudowny jest fiołeczek . Ma tak głęboką biel ,
jak chyba rzadko się zdarza . Wspaniałe gufrowane brzeżki dodają mu wdzięku - jest piękny .
Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
- APe

- Od: 21 wrz 2009, o 23:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Justynko-co za pracowite masz te rośliny,ciągle tylko kwitną i kwitną jak nie jedne to drugie i zawsze u Ciebie kolorowo 
- mniodkowa

- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
zazdroszczę Ci tej ochoty na porządki
u mnie jakoś się nie pojawiła
nawet na podlewanie ochoty nie mam 
no i żagielek masz taki bieluśki
no i żagielek masz taki bieluśki
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- skorpion811-51

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Justynko cudne kwiatuszki a naj fiołeczek biały o takim marzę, ale te cebule rozrabiają
czekam na kwiat z tego ogromnego pąka
czekam na kwiat z tego ogromnego pąka
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- socurek

- Od: 5 kwie 2009, o 02:10
Piękne kwitnienia się zapowiadają. Hipki są urzekające. Kiedyś oglądałam je na zdjęciach i sądziłam, że są śliczne... ale na żywo robią niesamowite wrażenie...
- Jatra

- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:
Hipki przepiękne już wyobrażam sobie ich piękne duże kwiaty , będziesz miała cudnie w domku jak rozwiną kwiaty.
Ogromne
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
To teraz juz tylko czekamy, aż nam te paki pokażą piękno, które skrywają w sobie.
Już się nie mogę doczekac. 
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- nuta23
- 1000p

- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Zapowiada się piękne kwitnienie Hipków u Ciebie, już
niecierpliwie na fotki rozwiniętych kwiatuszków.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
a teraz czekam na fotki rozwiniętych "hipkowych" kwiatów
Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
- mika181
- 500p

- Od: 7 wrz 2011, o 19:49
i naszła mnie chrapka na hiperastrum