Ogródek AGNESS cz.7
- Olusia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz.7
Mam tu tyle ogródków z różami
Chodzę i podziwiam ale one nie pachną 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Eluniu,posadzę, posadzę - muszę, bo jest naprawdę cudny
Abym tylko trafiła
_oleander_ pachną,
tylko trzeba sobie mocno to wyobrazić.....albo zapalić kominek zapachowy z różanym zapachem

Trzeba się spieszyć ze wspomnieniami, bo już za chwilę wspaniałe wiosenne kwiatuszki będziemy podziwiać w ogrodach
Floks kanadyjski

Floksy wiechowate

Floksy szydlaste

Mam nadzieję, że nikogo nie rozbolą zęby od zestawów żółto-różowych
_oleander_ pachną,
Trzeba się spieszyć ze wspomnieniami, bo już za chwilę wspaniałe wiosenne kwiatuszki będziemy podziwiać w ogrodach
Floks kanadyjski

Floksy wiechowate

Floksy szydlaste

Mam nadzieję, że nikogo nie rozbolą zęby od zestawów żółto-różowych
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Agness nareszcie wiem jak się nazywa ten niebieski floks z pierwszego zdjęcia, mam go już bardzo długo i po wyglądzie wiedziałam że to jakiś floks ale nic poza tym.
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Floks kanadyjski kwitnie wczesną wiosną i pachnie obłędnieeeeeeeeeeeee .
Zestawy żółto- różowe wcale mnie nie rażą ,ani nie powodują bólów zęba .
Zestawy żółto- różowe wcale mnie nie rażą ,ani nie powodują bólów zęba .
Z wiechowatych na początek kupiłam właśnie 3 sztuki, kanadyjski długo był moim marzeniem- aż zdobyłam 3 lata temu. Bardzo go uwielbiam, zawsze kojarzy mi się z letnią chmurką
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
A ja kanadyjskiego "wyżebrałam" w zeszłym roku od działkowej sąsiadki
Floksy szydlaste uwielbiam wręcz i staram się przy każdej nadarzającej się okazji powiększać kolekcję.
Floksy szydlaste uwielbiam wręcz i staram się przy każdej nadarzającej się okazji powiększać kolekcję.
- AGNESS

Jolu cieszę się, ze Twój floks zyskał nazwę
Jolu no widzisz, jak taka zakochana w pachnących roślinach,a floksa nawet nie powąchałam
ale niech no przyjdzie wiosna, to będę pełzać po ogródku z nosem w kwiatuszkach....dowiedziałam się też , że ranniki pięknie pachną
Martuś ja floksów też miałam 3 kolorki, a w zeszłym roku dostałam jeszcze kilka kolorków od naszej Izuni, mam nadzieję, ze już latem pokażą kwiatuszki
Izuś też bardzo lubię floksy szydlaste, bajecznie wyglądają duże kępy w czasie kwitnienia. Ja niestety nie mam miejsca i mam tylko 2 kolorki, te co pokazałam, i kępki musiałam baaardzo zmniejszyć
Aniu, zgadza się to smagliczka
Kolor żółty i różowy niby gryzą się , ale ja powiem szczerze że wśród kwiatów, to wcale mi nie przeszkadzają takie zestawiania. Wprost przeciwnie, ostatnio zakochałam się w różach, które mają w sobie kolorki różowe, żółte i pomarańczowe- cudo

Jolu no widzisz, jak taka zakochana w pachnących roślinach,a floksa nawet nie powąchałam
Martuś ja floksów też miałam 3 kolorki, a w zeszłym roku dostałam jeszcze kilka kolorków od naszej Izuni, mam nadzieję, ze już latem pokażą kwiatuszki
Izuś też bardzo lubię floksy szydlaste, bajecznie wyglądają duże kępy w czasie kwitnienia. Ja niestety nie mam miejsca i mam tylko 2 kolorki, te co pokazałam, i kępki musiałam baaardzo zmniejszyć
Aniu, zgadza się to smagliczka
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś piękne u Ciebie lato ,gama kolorów super,piwonie aż wyobrażam sobie ich zapach.bardzo je lubię,mam też stare odmiany od mamy
A i dżemik w lutym zapachniał na całym forum

A i dżemik w lutym zapachniał na całym forum
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
..Agusiu
jak to dobrze że pokazałaś jak wygląda floks kanadyjski...
...w jesieni posadziłam sadzonki nie wiedząc jak wygladają -dostałam od forumki...
mam nadzieję że się przyjął...
..a kolorek rózowo-zółty w ogródku jest cudowny...
...w jesieni posadziłam sadzonki nie wiedząc jak wygladają -dostałam od forumki...
mam nadzieję że się przyjął...
..a kolorek rózowo-zółty w ogródku jest cudowny...
Agusiu wiele o floksach dowiedziałam się u ciebie a przede wszystkim, że jest tak wiele odmian i do tego jeszcze pachną. Piękne te floksowe wspomnienia, chiciałoby się żeby już kwitły.
- AGNESS

Bożenko faktycznie piwonie pachną cudnie, szkoda tylko, że tak krótko kwitną ....ale dzięki temu, że różne odmiany kwitną w różnym czasie, możemy się niemi dłużej cieszyć
Misiu floksy kanadyjskie są śliczne, na pewno wspaniale Ci przezimują i wiosnę powitają chmurą kwiecia
Irenko, musimy jeszcze chwilkę poczekać i już niedługo będziemy się cieszyły tymi ślicznymi kolorkami i zapachami
Andrzejku moje liliowce to jeszcze takie maleństwa, ze pewnie nawet byś ich nie zauważył
A wiosna zbliża sie do nas wielkimi krokami, wprawdzie patrząc przez okno nikt by tego nie pomyślał, ale to ostatnie podrygi zimy , która na koniec chce pokazać jaka to na silna i groźna

Misiu floksy kanadyjskie są śliczne, na pewno wspaniale Ci przezimują i wiosnę powitają chmurą kwiecia
Irenko, musimy jeszcze chwilkę poczekać i już niedługo będziemy się cieszyły tymi ślicznymi kolorkami i zapachami
Andrzejku moje liliowce to jeszcze takie maleństwa, ze pewnie nawet byś ich nie zauważył
- ZENOBIUSZ

- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Agnieszko oby Twoje przepowiednie się sprawdziły.
Życzę miłego i
dnia.
Życzę miłego i
Pozdrawiam Zenek
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko. Musisz koniecznie powąchać floksa kanadyjskiego, to inny zapach niż u wiechowatych, ale słodki
.
Szydlastych nigdy nie wąchałam, może nie pachną, albo zbyt nisko rosną.
Szydlastych nigdy nie wąchałam, może nie pachną, albo zbyt nisko rosną.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety