Wandy ogródek pod dębami
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wandy ogródek pod dębami
Wrócę do tej sałatki... mandarynki rozumiem,że z puszki? Akurat mąż ma przywieżć 5 kilową z Holandii, pychota to się przyda.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Wandziu cudnie wyglądają kolorowe kwitnące storczyki na tle śniegu za oknem. Takie przeciwieństwo, że aż każe zatrzymać wzrok na dłużej
Twój domek już w świątecznej krasie, czeka na wigilię. A jak pieczenie piernika
Ja już wczoraj zrobiłam wielką blachę i już co niektóre łasuchy ładnie się uśmiechają ....ale ja twarda jestem, nie daję zacząć....ale zobaczymy jak długo 
Twój domek już w świątecznej krasie, czeka na wigilię. A jak pieczenie piernika
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dołączam do grona podziwiających piękne, ręcznie robione ozdoby
Choinka takich cudeńkach byłaby niepowtarzalnie piękna
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Wandziu...kurcze blade...u Ciebie w domku już świąteczna atmosfera. Za oknem biały puch, a w domku wśród świątecznych ozdób i zapachu piernika, krząta się śpiewająca kolędy gospodyni...dość tego obijania się, wracam do kuchni 
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
GENIU - witam, czytałam u ciebie, że masz się już lepiej. Całe szczęście, że jakoś do świąt wydobrzałaś, chociaż wyobrażam sobie, że na razie nic ci się nie chce robić. No ale jeszcze trochę czasu przecież zostało
100krotko, cieszę się, że ci się podoba mój wystrój. Kolor zielony to jeden z moich ulubionych. Nie tylko w ogrodzie
ale także w domu. A przyssawki to naprawdę dobre rozwiązanie dla wielu wiszących ozdób.
DALU, rzeczywiście trochę was z Wrocławia jest, ale ja oprócz ciebie to chyba z nikim się wirtualnie nie spotykam, za to mam szczęście do lubliniaków. Natomiast reprezentacja warszawska jest raczej słaba, nad czym trochę ubolewam.
A co do pasji, to o grzebaniu w ziemi nawet nie wspominam, bo to jest sprawą oczywistą dla nas wszystkich na tym forum. To idealny aktywny odpoczynek... Mówię aktywny, ponieważ nawet gdy wyjdę do ogrodu z filiżanką kawy, to nie mogę usiedzieć na jednym miejscu, tylko chodzę z tą kawą i oglądam rabatki ku uciesze moich sąsiadów.
MONIA, witam i także cię pozdrawiam. Ja lubię wypróbowywać nowe przepisy, bo stare już mi się znudziły.
BEATO T. Dziękuję za odwiedziny! Do towarzystwa Czesława i jego mniejszych kolegów już się przyzwyczailiśmy i staram się dobierać rośliny, którym ich bliskość nie przeszkadza.
Ozdoby szydełkowe to także twoja pasja. Wiem. Oglądałam i podziwiałam na Picassie. Cieszę się, że znalazłam bratnią duszę
MAŁGOCHA, ja uzywam mandarybek świeżych, ale z puszki też mogą być. Tym bardziej, że przecież musisz te 5 kilogramów do czegoś zużyć!
AGNESS, ja już też mam piernik. Schowałam i tak jak ty nikomu na razie nie dam ani okrucha. Dzisiaj będę robić chałwowiec na biszkopcie, a jutro sernik. I dlatego muszę trzymać się z dala od komputera.
100krotko, cieszę się, że ci się podoba mój wystrój. Kolor zielony to jeden z moich ulubionych. Nie tylko w ogrodzie
DALU, rzeczywiście trochę was z Wrocławia jest, ale ja oprócz ciebie to chyba z nikim się wirtualnie nie spotykam, za to mam szczęście do lubliniaków. Natomiast reprezentacja warszawska jest raczej słaba, nad czym trochę ubolewam.
A co do pasji, to o grzebaniu w ziemi nawet nie wspominam, bo to jest sprawą oczywistą dla nas wszystkich na tym forum. To idealny aktywny odpoczynek... Mówię aktywny, ponieważ nawet gdy wyjdę do ogrodu z filiżanką kawy, to nie mogę usiedzieć na jednym miejscu, tylko chodzę z tą kawą i oglądam rabatki ku uciesze moich sąsiadów.
MONIA, witam i także cię pozdrawiam. Ja lubię wypróbowywać nowe przepisy, bo stare już mi się znudziły.
BEATO T. Dziękuję za odwiedziny! Do towarzystwa Czesława i jego mniejszych kolegów już się przyzwyczailiśmy i staram się dobierać rośliny, którym ich bliskość nie przeszkadza.
Ozdoby szydełkowe to także twoja pasja. Wiem. Oglądałam i podziwiałam na Picassie. Cieszę się, że znalazłam bratnią duszę
MAŁGOCHA, ja uzywam mandarybek świeżych, ale z puszki też mogą być. Tym bardziej, że przecież musisz te 5 kilogramów do czegoś zużyć!
AGNESS, ja już też mam piernik. Schowałam i tak jak ty nikomu na razie nie dam ani okrucha. Dzisiaj będę robić chałwowiec na biszkopcie, a jutro sernik. I dlatego muszę trzymać się z dala od komputera.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

AGANET, witam i życzę miłych przygotowań do świąt.
IWONKO, widzę, że sprawę ujęłaś całościowo i wyciągnęłaś prawidłowy wniosek. Do kuchni, marsz! Do garów! Ale przy gotowaniu i pieczeniu także sobie pośpiewaj
Dzisiaj będzie u mnie na biało, bo akurat w tych przedświątecznych dniach tak jakoś mi to pasuje, a poza tym dziś przecież pierwszy dzień kalendarzowej zimy. Jednak od nowego roku zapowiadam znów wiosnę.
Oto kwitnące mi w tej chwili na biało domowe kwiaty.

IWONKO, widzę, że sprawę ujęłaś całościowo i wyciągnęłaś prawidłowy wniosek. Do kuchni, marsz! Do garów! Ale przy gotowaniu i pieczeniu także sobie pośpiewaj
Dzisiaj będzie u mnie na biało, bo akurat w tych przedświątecznych dniach tak jakoś mi to pasuje, a poza tym dziś przecież pierwszy dzień kalendarzowej zimy. Jednak od nowego roku zapowiadam znów wiosnę.
Oto kwitnące mi w tej chwili na biało domowe kwiaty.

Widzę, że ktoś tu jest mocno przetwórstwem rybnym zaabsorbowanywanda7 pisze:ja uzywam mandarybek świeżych, ale z puszki też mogą być.
- MalinaG
- 1000p

- Od: 30 sie 2008, o 09:51
Witaj Wando! Ależ tu u ciebie nastrojowo, świątecznie....Przepięknie ozdobiłaś swój domeczek i najważniejsze,że to wszystko dzieło twoich rączek.Pooglądać te cudeńka u ciebie to wielka przyjemność
Ooo,jeszcze przepis na sałatkę znalazłam
A ten obrazek skojarzył mi się z tobą....

A ten obrazek skojarzył mi się z tobą....

Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
Jestem oczarowana twoimi szydełkowo-szklanymi bombkami. Co za kunszt, poezja, cacko! Gdybyś chciała sprzedać takich kilka, to ja bym chętnie kupiła (już na przyszły rok
)
Życzę Ci dużo radości w Święta i dobrego, szczęśliwego nowego roku
Życzę Ci dużo radości w Święta i dobrego, szczęśliwego nowego roku
- gosia07

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Wandziu pokazywali w tv choinkę ubraną tylko w bialutkie ozdoby podobne do twoich była naprawdę śliczna od razu pomyślałam o Tobie 
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

Gosiu, strasznie się cieszę, że podczas świąt zechciałaś poświęcić mojej osobie tę jedną myśl 
No dobra ale w końcu wiadomo czyja to w tv była choinka? bo mam przeczucie że właśnie którejś z forumowiczek. Bo tylko u nas widziałam tak piękne ozdoby.
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
..tak tak ja też pomyślałam o Tobie jak w Tv pokazali choinkę na biało z szydełkowymi
cudeńkami...
... wbiłaś nam oczy w te cudeńka...
..no i białe kwiatki...
cudeńkami...
... wbiłaś nam oczy w te cudeńka...
..no i białe kwiatki...
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

Witam moi drodzy poświątecznie
Wigilia upłynęła u mnie wśród szczebiotów, pisków i śmiechów. Był syn oraz dwie córki z rodzinami. Kiedy już moje wnuczki skarbuszki - czarna i biała - dały nam przy stole porządnie w kość, zabrałam je do swojego pokoju, żeby poczytać książeczkę i dać młodym okazję do spokojnej pogaduchy, a sobie chwilę jako takiego wytchnienia.
Wtedy wreszcie zapanowała na jakiś czas błoga cisza.

A gdy goście już się rozeszli, mogłam sobie spokojnie obejrzeć otrzymane prezenty. Z asortymentu ogrodniczego dostałam dwa. Drzewko bonsai oraz łopatę. Jak postępować z bonsai - nie mam pojęcia. Czy trzeba je przywiązywać, drutować i takie tam? Jeśli chodzi o łopatę, to tu już jest całkiem inna sprawa, prawda? Jej wielki plus, poza tym, że jest leciutka, to ten, że nie ma drewnianego trzonka, który stale by mi się łamał i musiałabym czekać, aż M znajdzie chwilę, aby wstawić drugi.
Tylko nie bardzo wiem, do czego służy ząbkowana krawędź? Może mi podpowiecie.

A gdy goście już się rozeszli, mogłam sobie spokojnie obejrzeć otrzymane prezenty. Z asortymentu ogrodniczego dostałam dwa. Drzewko bonsai oraz łopatę. Jak postępować z bonsai - nie mam pojęcia. Czy trzeba je przywiązywać, drutować i takie tam? Jeśli chodzi o łopatę, to tu już jest całkiem inna sprawa, prawda? Jej wielki plus, poza tym, że jest leciutka, to ten, że nie ma drewnianego trzonka, który stale by mi się łamał i musiałabym czekać, aż M znajdzie chwilę, aby wstawić drugi.
Tylko nie bardzo wiem, do czego służy ząbkowana krawędź? Może mi podpowiecie.

- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Wandziu, gratuluję słodziutkich skarbuszków wnuczątek.
i ogrodnicze prezenty też extra ale tak jak Ty nie wiem do czego
mogą służyć zęby u łopaty?
mogą służyć zęby u łopaty?
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"