Ponieważ też go nabyłam, chętnie dowiem się jak zimuje ( to on jest bylinowy, nie zimozielony?)
Mój ogród- mariasen cz.4
-
vita
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 sie 2009, o 20:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród- mariasen cz.4
Czy Twoje pytanie Marto dotyczy zdjęć powyżej? Nijak nie mogę dopatrzeć się tam derenia kanadyjskiego...
Ponieważ też go nabyłam, chętnie dowiem się jak zimuje ( to on jest bylinowy, nie zimozielony?)

- mariasen

- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marto, na tych zdjęciach nie ma derenia kanadyjskiego ale mam go w ogrodzie, nie zabezpieczam na zimę i daje sobie radę. 
- mariasen

Wiktorio, on nie jest w pełni zimozielony.
Chodzi mi o drugie zdjęcie! Taki małe coś z czerwonymi owocami? kwiatami? obok cyprysika, przed trawą, co to jest?
Oj, już wiem, to gaulteria pewnie, ale dzięki za uspokajające informacje o dereniu 
Ja jestem ciekaw jak wygląda moja forthegilla, ogólnie rzecz biorąc to piękna roślina - moja ma zawiązane masę pąków na przyszły rok, powinna być cudna na wiosnę!
- mariasen

Marto, masz racje to golteria. Też zimuje chociaż jedna nie wyglądała po zimie zbyt ciekawie.
Piterku, kwitnąca fothergilla wygląda pięknie ale bardzo ją lubię jesienią jak ma takie przebarwione liście.
Piterku, kwitnąca fothergilla wygląda pięknie ale bardzo ją lubię jesienią jak ma takie przebarwione liście.
- maria5
- 1000p

- Od: 18 wrz 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maju pięknie u ciebie i jednak już jesiennie ,piękna jest irga szkoda że nie rośnie na pniu byłby piękny parasol na hosty.Miłego dnia

-
x_P-42
Maria ma rację. Irga świetnie wygląda - to jeden z tych niepozornych krzewów, które przeobrażają się kilka razy do roku.
Moje irgi rosną na słonecznych miejscach i mają już płomiennoczerwone liście. Od północnej strony są natomiast zielone i jej czerwone owoce dają świetny efekt kolorystyczny na tle głęboko zielonych listków:)
Moje irgi rosną na słonecznych miejscach i mają już płomiennoczerwone liście. Od północnej strony są natomiast zielone i jej czerwone owoce dają świetny efekt kolorystyczny na tle głęboko zielonych listków:)
- mariasen

Agnieszko, Polu, bardzo lubię irgi, mam ich dosyć dużo, a ta jest wyjątkowo ładna. Variegatę mam szczepioną na pniu, zaczyna się ładnie rozrastać ale w tym roku nie kwitła i nie ma owoców. Mam tez kilka karłowych, piękna jest tymiankolistna. W poniedziałek porobię im zdjęcia.

A jak się Maju sprawuje Twoja najnowsiejsza irga (chyba, że w międzyczasie jeszcze coś Ci przybyło) - moja pięknie rośnie! Ale znowu nie pamiętam odmiany

- mariasen

Jolu, ta pogoda mnie dobija, wczoraj tylko na chwilę wyszłam do ogrodu ale jak zobaczyłam te mokre pomarznięte liście...
Zdjecia już wstawiam.
Piterku, mam jedną nową irgę, tricolor, ale już niewiele widać.

Ta od Ciebie ma nadal listki i wygląda pieknie

szkoda, że ta szczepiona w tym roku nie kwitła i nie ma owoców

to jakieś karłowe

tymiankolistna

forsycja kumson

trzmielina, miała mieć jesienią piękne czerwone liście ale nic z tego

Piterku, mam jedną nową irgę, tricolor, ale już niewiele widać.

Ta od Ciebie ma nadal listki i wygląda pieknie

szkoda, że ta szczepiona w tym roku nie kwitła i nie ma owoców

to jakieś karłowe

tymiankolistna

forsycja kumson

trzmielina, miała mieć jesienią piękne czerwone liście ale nic z tego

Jeszcze mam Majeczko taką nową odmianę - bardziej pionowo rosnącą, o drobniutkich listkach (lekko niebieskawych) i pomarańczowo-różowych drobnych owocach, których na krzewie jest cała masa. Nie wiem czy zrobiłem jej fotkę - poszukam. jeśli uda się ją jeszcze nabyć to mogę Ci wysłać 
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Witaj, Majko
Piękne te Twoje irgi
Nie mam żadnej i chyba muszę to nadrobić
Miłego dnia
Miłego dnia