Witam wszystkich w Nowym Roku 2021.Mam nadzieję, że będzie lepszy i sprzyjający
Po ostatnim śniegu dwudniowym przyszło w połowie grudnia lekkie ocieplenie.Róża Charlene de Monaco czekała , aby mnie zachwycić swoją urodą w zimowym czasie. I udało się jej
Z końcem roku przekazałam naszą działkę innym właścicielom.To była bardzo trudna decyzja.

Minusy i plusy położyłam na szali.Więcej minusów przeważyło. Choroba taty, dyskopatia stwierdzona mojej mamy.Dojazd niby kilkanaście km, to nie jest dużo, ale jak się pracuje na etacie to weekendy zostają na przydomowy ogródek, koszenie, podlewanie.
Trochę roślin wykopałam, jednak większość zostało.Wielkie krzaczory róż historycznych musiały zostać.Magnolie ,różaneczniki i wiele innych.
Trochę się tego kupiło przez kilkanaście lat.Na wiosnę wykopię jeszcze Jalitah, Hot Chocolate i jedną Edenkę.
Może kiedyś jak będę na emeryturze i zdrowie dopisze kupię sobie małą działeczkę na uprawę warzyw i owoców. Kto wie?
Kasiu dwa dni temu znowu spadł biały puszek i to dosyć sporo
Nie lubię śniegu z pozycji kierowcy.U nas jest słaby dojazd, droga nie wybetonowana. Dziura na dziurze.Auto cierpi i wpada w kałuże ech?
Róże bardzo długo nie dawały za wygraną i tworzyły pąki .
Bożenko mój konik zaczął się właśnie od róż.Przez kilkanaście lat przygody z działką nakupowałam ich trochę.Była jedna zima, kiedy połowę róż mi wymarzło na amen, ale dokupiłam sobie nowe i zostały te najwytrwalsze.
Dodatki na działkę tak to uwielbiałam.Stare gadżety, donice, krzesła
Na działce wszystko pasuje, lubię wiejski styl, ale nowoczesność także.
Dlatego koło domu mam ocynkowaną wanienkę, a w niej rosną zioła.
Soniu chwilę nacieszyłam się śniegiem wizualnie, ale w praktyce oj nie przepadam za nim.
Soniu dziękuję za życzenia, również Tobie życzę zdrówka
Gosiu na pewno i u Ciebie spadnie śnieżek
Dzięki za poradę, vit D3 suplementuję już jakiś czas.Do tego Acerola jedna tabletka dziennie i czarnuszka.
Alicjo z plecami już lepiej, dziękuję za życzenia, mam nadzieję, że Twój ból już ustąpił
Krysiu teraz już mam mniej róż, tylko przydomowe, ale troszkę ich będzie, no na pewno nie sto , ale ze 30 szt może upchnę

Najwyżej z trawnika zrezygnuję
Dziękuję za życzenia i pozdrawiam serdecznie:)
Wandziu dziękuję za życzenia:) Mam zamiar zamówić kilka dalii z zagranicy
Już przeglądam oczywiście strony i może ze dwie nowe róże posadzę do donic.
Aniu- anabuko dziękuję za życzenia, o tak zdrówko najważniejsze
Życzę wszystkim, aby ten klucz srebrzysty otworzył ludzkie serca i myśli, klucz do zdrowia i szczęścia