Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Post »

Też szybko teraz padam, właśnie podjadam juz kolacje i idę odpoczywać bo nogi w du.,, mi wchodzą ;:306
Och jakie cudowne kolorowe ujęcia ;:167
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Witajcie!
No to mamy piąteczek! A to dobra wiadomość dla ludzi pracy!
Dla mnie też, bo większą część dnia spędziłam na działeczce, co najbardziej lubię.

Zameldowali się nowi mieszkańcy gołębnika. Młodziutkie gołąbeczki, jeszcze w klatce, ale jest nadzieja, że nie będą uciekały, gdy zostaną wypuszczone na wolność.
Obrazek

Obrazek

Obrazek Zaczyna nachyłek barwierski.

Obrazek

Obrazek Także nachyłek różowy, który fantastycznie przezimował.

Obrazek

Marysiu [Maska] - mnie, chyba jak nas wszystkich, cieszy każda chwila spędzona wśród kwiatków i wysiłek wkładany w ich pielęgnowanie. :tan
Kleome siane jeszcze w domu. Siałam też na działce, ale tych nie ma. ;:185
Dziękuję, ;:196 zarówno noc i dzień były superowe.

Obrazek

Zuziu111 - a ja jednak chciałabym codziennie od rana do nocy, a także noce spędzać na działce. Może dlatego, że nie mogę... Nie wiem. ;:218
Odmianowych jeżówek nie miałam i mieć nie będę, bo czytam w różnych wątkach, że bywają z nimi problemy.
Dziękuję za pogodę, fajnie jest. ;:333 Tobie również takiej życzę. ;:196

Obrazek

Mariolko - dziękuję. ;:196
No właśnie, miejsca na krwawniki żal i ja już na wstępie części się pozbyłam, zostawiłam tylko trzy, a i z tymi się pożegnam.

Obrazek

Aniu [anabuko] - zachodzące słonko oglądam sobie siedząc przy komputerze, bo mam na wprost okno zachodnie właśnie.
Co do lata, to powiem tak: wiosnę kocham za to, że budzi roślinki do życia, lato uwielbiam za orgię barw, jesień toleruję, jeśli nie jest dżdżysta, a zimę... zimę też lubię pod jednym warunkiem, jeśli nie skąpi bielutkiego śniegu. ;:108

Obrazek

Danusiu [danuta z] - u mnie też ślimaków zatrzęsienie, ale nawet nie chce mi się sypać tych niebieskich. M chodzi ze szpikulcem i zbiera do wiaderka ze słoną wodą. Nie ma siły nic robić, to z nudów walczy ze ślimakami.
Te niebieskie to kłosowce. A ta biała róża to okrywowa, kwitnie non-stop i bardzo obficie. Mam jeszcze różową i czerwoną. One też tak kwitną. ;:333
Masz absolutną rację. Ogrodnik trochę traci, gdy na dłużej rozstaje się z ogrodem.

Obrazek

Ewuniu [ewarost] - pytasz o różę okrywową, ale nie znam jej odmiany. Mam jeszcze różową i czerwoną, też bezimienne. Wszystkie trzy kwitną długo i obficie. ;:215

Obrazek

Kasiu [Kasiula] - już mi raźniej, bo myślałam, że tylko ja od czasu do czasu padam na twarz, zupełnie nie wiem, z jakiego powodu. ;:306

Obrazek

Kochani, Wszystkim Wam życzę wspaniałego weekendu. ;:4

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobranoc. ;:cm ;:cm ;:cm
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko śliczne gołąbeczki, niech się dobrze chowają :)
Ja też na początku brałam wszystko, a teraz się z chęcią pozbędę niektórych kwiatów.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Lucynko nowe gołąbecki śliczne ;:215, ten chaber :?: chyba, bardzo mi sie podoba ;:333 , a moje eukomisy nie maja jeszcze pędów kwiatowych dlatego myślę, że mogą nie zakwitnąć ;:108
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko :wit . Nie ma jak piątunio ;:306 . Nowi lokatorzy przepiękni ;:215 . Oby zdrowo rosły i się chowały ;:108 . Nachyłek różowy przepiękny ;:oj . Masz sporo różnorodnych roślin, bardzo mi się to podoba ;:333 . Rozwar i te jego baloniki wyglądają ślicznie ;:108 . Lucynko kolorowo i wesoło tam u Ciebie na działeczce ;:333 . Pozdrawiam i spokojnego ,słonecznego weekendu Ci życzę :wit .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko trzymam kciuki za nowych mieszkańców gołębnika ;:215 żeby ich żadna łapa, ani szczęka nie dosięgnęła ;:215
Ja też ograniczyłam krwawniki, właściwie dobrze jakby były jednoroczne, bo wtedy maja ładny pokrój :D
U mnie pogoda deszczowa, ale u Ciebie pewnie słońce świeci! więc życzę i Tobie cudownego weekendu ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Ogród wiele pracy i siły pochłania więc nas męczy strasznie ;:333
Śliczne gołąbeczki, młodziaki wiec powinny ładnie się zadomowić
Piękne kolory w ogrodzie, jest co podziwiać i niech te wolne nam sprzyja w pogodzie ;:138
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Lucynko gratuluję nowych mieszkańców gołębnika! No i trzymam kciuki, żeby trzymały się domku! ;:215
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gołąbki fajnie pozują do zdjęć :) niech się dobrze chowają :!:
Kwiaty cieszą i każda chwila w ogrodzie czy na działce dodaje nam werwy i pozwala psychicznie odpocząć!
Ja wczoraj wyciachałam 1. z dwóch trzmielin, będzie więcej miejsca na coś co bardziej aktualnie mnie pociąga...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit Witam Wszystkich weekendowo! ;:4
Jeszcze czekam na gości. Wkrótce się pojawią, bo już są w drodze, a ponieważ pogoda dopisuje, będzie grillowanie na działeczce. :tan

Kasiu [100780] - dziękuję w imieniu eMowskiego ptactwa. ;:196
Domyślam się, że takich, którym niekoniecznie wszystkie rośliny przypadają do gustu, jest więcej.
Ostatecznie gusta są różne i różniste. ;:108

Obrazek

Iwonko [00..] - gołąbki nisko się kłaniają ;:180
Tak to jest chaber górski , ale nie znam odmiany, bo to prezent od osoby, która zupełnie nie interesuje się kwiaciarstwem.
Eukomisy dość szybko rozwijają kolby kwiatowe od momentu pokazania zaczątku pędu kwiatowego, więc jest nadzieja. W końcu lato tak naprawdę to niedawno się zaczęło. W każdym razie będę trzymała kciuki za Twoje eukomisy. ;:196

Obrazek

Ewelinko - witaj! ;:196
Serdeczne podzięki w imieniu pierzastych. ;:180
Mam tego dobra rzeczywiście dość dużo i stąd taki miszmasz, ale jesienią co nie co przerzedzę. Pozbędę się zbyt rozpychających się roślin, a niekoniecznie podbijających serce. ;:7
Dziękuję za słoneczko. ;:196 Świeci i grzeje.

Obrazek

Marysiu [Maska] - dziękuję, ;:196 kciuki się przydadzą mimo zmiany zamków i poprawy zabezpieczenia przed różnymi szkodnikami, dwunożnymi też. ;:333
W ogrodzie i na krwawniki miejsce się gdzieś w kącie znajdzie, na działce wielkości naparstka zajmują nieco zbyt dużo miejsca kosztem innych, ciekawszych roślinek. ;:108
Masz rację, świeci mi słoneczko i oby tak było do końca dnia. Dziękuję! ;:196

Obrazek

Kasiu [Kasiula] - o, tak! ;:306 Męczarni nie ma końca! ;:306
Właśnie młodziaczki szybciej akceptują nowe warunki, no i nie znajdują drogi ucieczki. Dzięki za pochwałę dla nich. ;:180
Oby te kolorki ogrodowe jak najdłużej pozwoliły nam cieszyć się ich obecnością, oczywiście dzięki sprzyjającej pogodzie. ;:303

Obrazek

Basiu [apus] - dziękuję, kochana, ;:196 w imieniu latających, eMa i moim własnym.
Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko gołąbeczki śliczne... fajnie, że M będzie mógł kontynuować swoje hobby ;:333 Ja mam w ogródku polny krwawnik ... i nijak nie mogę się go pozbyć... więc też nie sprowadzam innego ... jeden mi wystarczy ;:306 Ładnie ci kwitną funkie... moje jeszcze malutkie ;:173
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Dzień minął w bardzo dobrej atmosferze. Grillowanie udane. Goście wrócili do siebie, a ja do Was.

Mariolko - widziałam Twojego posta w południe, ale już goście pukali, więc odpowiedź zostawiłam na teraz. ;:168
Przede wszystkim dziękuję w imieniu skrzydlatych. ;:196
Oby jak najdłużej pogoda pozwoliła cieszyć się naszymi kwitnieniami, ;:303 bo ten rok jakiś dziwaczny pod tym względem. :oops:
Ja też nie mam litości dla roślin, które mi nie pasują. ;:306

Obrazek

Ewuniu [ewarost] - gołąbeczki niziutko kłaniają się w podzięce. ;:180 ;:180
Moje hosty już w znakomitej większości są dość wiekowe, to i kwiatów mają ilość proporcjonalną do wieku. :tan

Obrazek

Dzisiaj wypatrzyłam dojrzewające pomidorki. Na rabacie, w gruncie.

Obrazek

Obrazek

Oczywiście rabaty kwiatowe cieszą oczy coraz bardziej.
Liliowce.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Śliczne te liliowce , zwłaszcza ten na trzecim zdjęciu. Lucynko , wspaniale że macie nowe gołąbki, takie słodkie te maleństwa. Goście dopisali , pogoda też dobra -jutro odpoczniesz i pewnie znowu weźmiesz się do pracy ;:304
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Nowi mieszkańcy gołębnika widać, że są lekko wystraszeni. Ale to normalne w nowym miejscu ;:108 Najważniejsze, że już są :heja Przyzwyczają się do nowego miejsca i będą Wam umilać chwile na działce. Ładniutkie są ;:63
Z moich obserwacji wynika, że nasiona Kleome z jednej rośliny, sieją się w różnych kolorach. Jednego roku miałam tylko jedną różową, a w następnym cztery, w trzech kolorach. To jest tylko moje przypuszczenie, ale może akurat trafne?
Śliczną masz hortensję ;:63 I piękna rudbekia ;:oj Moje -Twoje jeszcze nie kwitną, jutro zobaczę, bo może też już się szykują, a ja żyję w nieświadomości? Pozdrawiam ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwciu - ;:cm
Jutro słodkie leniuchowanie z książką. ;:37 Oczywiście na działeczce. Pogoda ma dopisać. ;:3 ;:3
Natomiast od poniedziałku od nowa pielenie, ;:134 bo chwasty mocno się spieszą. ;:306

Obrazek

Iwonko1 - pierzaste przywykną i raczej szybko, bo to młodziaczki. ;:108
U mnie wszystkie kleome białe, a nasiona były różne. ;:131 Może to też od podłoża jest uzależnione.... ;:224 Ogólnie rzecz biorąc: ciekawostka taka. :D
Za wszystkie pochwały ;:cm ;:cm

Obrazek

Dobrej, spokojnej nocy. ;:4

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”