Dzień dobry Wszystkim
Szczerze mówiąc, to nie taki znowu dobry, bo zimno i coś mokrego z nieba leci. A i wiatr. Nie tak porywisty, jak przed dwoma dniami, ale w oczy wieje.
Alicjo - dobrze że mi przypomniałaś o naszym klubie długowiecznych, bo
cuś łamać się się zaczęłam, a dokładnie liczyć minione lata.
Reniu - no dobra. Podpowiem Ci, słońce zachodziło za starym cmentarzem.
Skoro jesteś szczęśliwą posiadaczką pojemniczków i nasionek, to jeszcze tylko ziemia do pojemników i zasiewy możesz rozpocząć.
Różowe też piękne. Ja lubię każdy kolor, nawet żółty

, który nie przez wszystkich jest akceptowany.
Marysiu [Maska] - to co? Zima do Ciebie wraca?
W zasadzie u mnie też nieciekawa pogoda, ok.3*C, ale na razie nie pobieliło, choć z nieba spadają jakieś drobne krupy, nie deszcz.
Co do widoków o wschodzie czy zachodzie słońca, to tylko z wyższych pięter można je od czasu do czasu podziwiać.
Kasiu [vimen] - Marysia konkurs ogłosiła w sprawie tej rośliny, nawet coś o ewentualnej nagrodzie wspomniała.
Natomiast co do mojej koty, to ona jest bardzo stateczna ale tylko wtedy, gdy śpi.

Wystarczy chwila, by zniszczyła to, co jej się podoba zniszczyć, więc muszę chronić przed nią moje roślinki.
Iwonko [00..] - jasne, że fajnie jest czekać na coś, co wyrośnie, kiedy się nie wie, co się w danym miejscu wysiało.
Szczególnie na działce czy w ogrodzie, bo tam wiele roślin rozsiewa się po całym terenie. Niekiedy ptak bądź wiatr przynosi nasiona od sąsiadów i wtedy dopiero jest niespodzianka!
A ziemię mogę pokazać, oczywiście.
Mam taką:
Przy okazji sfotografowałam swoje begonie, które zmuszona byłam wcześniej niż zwykle wysadzić do doniczek.
Dzisiaj wyglądają już tak:
Wyłączyli mi dopływ wody...

Coś tam robią, a ja bez obiadu zostanę ...

Zresztą nie tylko ja. M również.
Miłego dnia Wam Wszystkim życzę i upragnionego