Galeria.Dalie Stanisława cz.4
- alicjad31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Dalie Stanisława cz.4
Basiu ja też myślę ,że sezon daliowy rozpocznie się wcześniej ,a ja czekam w tym roku na paczuszkę 

Pozdrawiam Alicja
Przepiękne odmiany Dalii
Już trzymam kciuki , aby w przyszłym sezonie były dostępne
Na pierwszym miejscu jest odmiana England's Glory !!!! Rewelacja !!!!!
Już o niej marzę 
-----------------
pozdrawiam:)
Lucyna.

Na pierwszym miejscu jest odmiana England's Glory !!!! Rewelacja !!!!!

-----------------
pozdrawiam:)
Lucyna.
- LadyK
- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
H. Cotton candy jest niesamowita. Klimat się nam zmienia też myslę, że sezon się zacznie wcześniej. A słyszałam, że to lato ma być jeszcze bardziej upalne niż poprzednie. Niech sobie tam będzie gorące ale żeby nie było suszy bo to już tragedia.
Basiu pocieszyłaś bardzo, że niedługo można się spodziewać dostaw daliowych
Basiu pocieszyłaś bardzo, że niedługo można się spodziewać dostaw daliowych

Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
Parę miłych wspomnień dla spragnionych letnich wrażeń .... i jako dalszy ciąg pocieszania niecierpliwych...

Sezon już niedługo... a na razie wiosna za pasem - u mnie przebiśniegi i krokusy botaniczne kwitną na całego

Sezon już niedługo... a na razie wiosna za pasem - u mnie przebiśniegi i krokusy botaniczne kwitną na całego

Pozdrawiam
Barbara
Barbara
Basiu a ta druga dalia to co to za odmiana?
Kasiu,
to jest odmiana Faberge - nie jestem jednak pewna, czy Stanisław jeszcze ją ma.
to jest odmiana Faberge - nie jestem jednak pewna, czy Stanisław jeszcze ją ma.
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- Przemekt23
- Od: 13 gru 2013, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo ładne odmiany. Basiu to widać u Ciebie cieplej jak u mnie. Na razie kwitną mi tylko przebiśniegi.
. Już niedługo marzec i pierwsze paczuszki z sadzonkami 

Przemku,
ja mieszkam w Południowej Polsce...
Paczki pewnie zaczną być wysyłane w okolicy połowy marca. Ale długoterminowe prognozy pogody nie zapowiadają na razie ciepłych dni - chyba wiosna nadchodzi powoli... za to zapowiada się sporo deszczu, co Ciebie powinno ucieszyć... Jak przetrwały Twoje rośliny w ogrodzie? I karpy daliowe w przechowalni?
ja mieszkam w Południowej Polsce...
Paczki pewnie zaczną być wysyłane w okolicy połowy marca. Ale długoterminowe prognozy pogody nie zapowiadają na razie ciepłych dni - chyba wiosna nadchodzi powoli... za to zapowiada się sporo deszczu, co Ciebie powinno ucieszyć... Jak przetrwały Twoje rośliny w ogrodzie? I karpy daliowe w przechowalni?
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
Basiu jakie miłe wspomnienia .....
tęskno mi za takim widokiem
Odmianę Faberge w zeszłym roku jeszcze Stanisław miał , bo mi przysłał .
Pięknie uchwycona przez Ciebie Citron du Cap , zamówiłem - ale czy dostanę ?... może się uda

Odmianę Faberge w zeszłym roku jeszcze Stanisław miał , bo mi przysłał .
Pięknie uchwycona przez Ciebie Citron du Cap , zamówiłem - ale czy dostanę ?... może się uda

Adamie,
Citron du Cap to bardzo wdzięczna odmiana - piękna, zdrowa i dobrze się mnoży. Stanisław na pewno Ci wyśle. A jeśli nie - masz ją u mnie jak w banku.
Citron du Cap to bardzo wdzięczna odmiana - piękna, zdrowa i dobrze się mnoży. Stanisław na pewno Ci wyśle. A jeśli nie - masz ją u mnie jak w banku.
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
Piękne dalie
Doskonałe zdjęcia, które ukazały cały ich urok. Byle do wiosny..... 

Piękne te wszystkie dalie, aż mnie ręce swędzą żeby skrobnąć do p. Stanisława po następne okazy, ale przecież ten rok to będzie mój chrzest bojowy, jeśli chodzi o uprawę dalii, muszę więc zobaczyć czy zadanie mnie nie przerosło. Na razie oglądam wasze okazy, czytam i notuję co może mi się przydać do ich uprawy.
- Przemekt23
- Od: 13 gru 2013, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko nie przejmuj się z daliami nie ma tyle zachodu. Po za wkopywaniem i wykopywaniem ale to trening dwa razy w roku. Będą ci pięknie kwitły. Czasem jak się przedobrzy gorzej z tym wszystkim wychodzi. Dlatego na luzie na spokojnie i będzie cycuś malina 

Basiu dziękuję za propozycje , będę pamiętał ....ta odmiana bardzo mi się podobaBarbaraR pisze:Adamie,

kasia78 tu jest wątek sprzedażowy i oferta na 2016 rok .
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=126