Zakątek na Debowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zakątek na Debowym

Post »

Obrazek
Obrazek

Letnio-jesienne róże, chociaż łapią trochę plamek to i tak cieszą swoimi kwitnieniami
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu róże jeszcze tak ładnie ci kwitną. ;:oj Lubię zaglądać, bo zawsze ładnie pokazujesz rośliny w ogrodzie. Zdjęcie zawilców wyjątkowo piękne. ;:180 Czy Wipcord zmienia kolor jesienią. :?:
Awatar użytkownika
mirekjm
200p
200p
Od: 20 gru 2011, o 16:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu,cieszę się,że tak miło piszesz o mojej działce.
Twoja działka też jest piękna i bardzo Cię podziwiam za ogrom włożonej pracy,wiem ile to kosztuje pracy.Wiesz uwielbiam hortensje,floksy i lilie,mam na ich punkcie bzika :). A co do pysznogłówek to mam dwa kolory,czerwony i bordowy.Też są ładne,kwitną całe lato.
Ten rok był wyjątkowy,wszystko rosło jak na drożdżach, tylko trzeba było lać wodę.
Będę kiedyś w okolicach Chełma to wpadnę na kawę :)
pozdrawiam:Mirek
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 14&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu u Ciebie nie tylko można się napajać kolorami ale i jakością zdjęć...Wrzosy nam przypominają że niebawem będzie mniej kolorowo. ;:222 Teraz to masz paletę barw, pięknie ;:215
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No to Ania nadrabia zdjęciami, a zdjęcia cudne, znaczy roślinki cudne, tyle kolorów ;:138
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witacie, w ładny a jeszcze i letni niby i jesienny dzioneczek ;:196
Myślałam,że kilka dni i już zapomnę.A tu figa,Ból coś mnie nie chce opuścić.Odczuwalny bardziej gdy bardzie głową poruszam.
A jak nie poruszać, jak człowiek żyje i jeszcze myśli o nowym ogrodzie i nie tylko :)
Ale kołnierz stabilizuje moje ruchy i chyba dobrze, taki przypominasz- sfolguj jeszcze ;:222

beacia0088-Beatko Ależ proszę ;:196

karolacha-Karolinko ;Beaby-Beatko Dziękuję bardzo za miłe słowa.U was tez jest pięknie :D

bwoj54-Bogusiu Ja też tak myślę,ża Pan Bóg nad nami obojgiem czuwała.I dobrze, że tylko tak to się skończyło.Mam za co mu dziękować ;:108 ;:108

Rozana-Martuś To Thuja plicata Whipcord.Ja ją nazywam - dredzik. Piękna prawda ??

cyma2704-Soniu; mirekjm-Mirku Róże odżyły ( nie tylko one ) po upałach.I kwitną i cieszą moje oczy ;:108 ;:108
Oj miło mi ,że tak mnie chwalisz.Ale to prawda, sama wiesz,że trzeba się najpierw napracować, aby było ładnie i co podziwiać.a później dalej pracować,żeby to utrzymać .ale to przecież kochamy, prawda??
Wipcord nie zmienia kolor jesienią.Jest taka raczej jaka jest :wink:
Ja też uwielbiam hortensje, lilie.Floksów mam tylko 4 , czy 5 kolorki :cry: Ale dużo host i liliowców mam .I powojników ponad 20.Tylko jeszcze mode :) Ot , taki bzik ;:7
Mirku- Ja tez zauważyłam dużo wspólnych rzeczy u nas.Jak będziesz w pobliżu, to oczywiście zapraszam na kawę :D
Kasiulko17 Dzięki kochana ;:196
To prawda,wrzosy bardzo przypominają nam o zbliżającej się jesieni. Szkoda,A potem ta plucha, ciemnmości, zimnica i dłuuga zima ;:222

iwona0042-Iwonko No tak pracą w ogrodzie nie mogę nadrobić , to zdjątkami trochę nadrobię ;:173

Obrazek

Mam tylko jedną budleję.taki kolorek, krzaczorek ma ooo chyba ze 2, 5 wysoko.Górne kwiatuszki do podziwiania dla motylków
,Albo muszę przygiąć gałązkę, żeby kwiatuszka zobaczyć.Ale na bokach kwiaty też są ;:173
Obrazek
Obrazek
Carnaby
Obrazek
To moje nowe powojniki
Obrazek
Clematis Błękitny Anioł
Obrazek
I warszawska Nike
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
moje brzoskwinie - pyszne , soczyste i słodkie - miodzio :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Aniu!
Musisz być cierpliwa. Nie nadwerężaj już i tak nadwerężonych mięśni. Ogród poczeka a przed nami długa słoneczna jesień (mam nadzieję) :D
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Wipcord bardzo urodziwy ;:63 róże kwitnące też nie od parady ;:333 ,może zdążymy się jeszcze nacieszyć powtórnymi kwitnieniami.. :D
Oszczędzaj się Aniu! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Witajcie w pierwszy dzień jesieni.Szkoda lata, prawda??
Lubię jesień ale taką piękna,złotą,polską ciepłą :) I mam nadzieję,że taka będzie ;:173

Anna55-Anuś; marpa-Maryniu
Uważam, uważam, bo inaczej się nie da.ale wiecie jak to jest, serce chciałoby już do ogrodu, a rozum - stop, nie wolno.Trudno poczekam. Dobrze,że moje chłopaki, cos mi wkopią, posadzą i tak to się pomału zmienia już :)
Tak rośliny odżyły, ja tez mam nadzieję,że róże jeszcze nas nacieszą swoimi powtórnymi kwitnieniami :wink:

Obrazek

róża Elmshorn - praktycznie kwitnie cały czas ..Pierwszy sezon u mnie.I jestem z niej bardzo zadowolona ;:167
Obrazek
Obrazek
To jest kwiat pelargonii,podobny tutaj do różyczki, prawda??
Obrazek

Hortensja bukietowa Limelight - U mnie rośnie na słońcu więc się przebarwia bardziej
Obrazek
hortensja bukietowa Kyushu na pierwszym planie za nią limka
Obrazek
Obrazek
Vanilka
Obrazek
anabelka
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Tu zawsze tłoczno :D
Obrazek

Obrazek[/b]
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu fajnie,że masz pomoc dzieci ;:333 Powoli wrócisz do zdrowia,na szczęście to końcówka lata.Przez zimę się wykurujesz i już widzę jak wiosną będziesz działać...
Pierwsze zdjęcie róży tzn pąka przepiękne...czy to Abraham Darby?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,coś się zagubiłam a tu czytam,że mieliście wypadek ,tak mi przykro,życie pisze różne scenariusze i jeden moment wszystko odmienia,całe szczęście w tym nieszczęściu,że nic poważnego się nie stało,ale i tak trzeba swoje odcierpieć ,,życzę szybkiego powrotu do zdrowia ,myślę ,że już z każdym dniem będzie lepiej,ogród Twój cudowny,masz teraz więcej czasu przyglądać mu się ,bo często to człowiek tylko lata po nim,i dobrze,że rodzina pomaga w tym co najpilniejsze,a reszta poczeka,kwiatów masz w nim krocie ,jest piękny i bardzo kolorowy z motylkami na czele ,pozdrawiam i zdrówka życzę ;:168
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Zaraz jadę do lekarza, do kontroli , nie wiem ile mi to zajmie. Wybaczcie Potem odpowiem ;:108

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Zimowity
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Hortensja Adria posadzona między Limelight a Kyushu .
na drugi rok będzie miała więcej kwitów.W tym miała tylko 3.
Obrazek
Ale ładny kwiat to ona ma :wink:
Obrazek
Dębolistna, w tym roku jeszcze nie zakwitła.ale krzaczorek ładnie podrósł
Obrazek
Hortensja Magical Fire .
Obrazek
Bobo
Obrazek
hortensja kyushu
Obrazek

Moja Vanille Fraise wyglada tragicznie to tegorocznych upałach ;:145
Obrazek
Obrazek
A Tak wyglądała w tamtym
Obrazek
Ale mniejsza jej siostra Sundae Fraise, przebarwia się ładnie
Obrazek
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Aniu kochana, Twój ogród nadal tętni życiem, kolory zmieniają się jak w kalejdoskopie a sesja motylkowa przeurocza. ;:433
Po tych wszystkich przeżyciach,musisz nieco spauzować, żeby jak najszybciej wrócić do zdrowia, czego Ci z całego serca życzę. ;:167 ;:cm
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu dziękuję, ;:196 pewnie jeszcze skuszę się na Wipcord, choć już miałam nic nie kupować. Wrzosy i zimowity ślicznie pokazałaś. ;:63 Ogród jeszcze kolorowy, hortensje piękne, moje wszystkie starsze już szare. Zdrowia. ;:168
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

ale ci vanillke przysmażyło :shock: moja sweet summer wygląda jeszcze gorzej, oby następne lato nie było takie upalne szkoda naszych hortensji.
Moja ogrodowa to chyba taka sama jak twoja :D też mnie uraczyła jednym kwiatkiem ale jest piękny ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”