Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Soniu ja moje bratki schowałam do szopki na noc. Póki jest na minusie to nie chcę ryzykować.
A jak rosną cisy u Ciebie ? Bardzo mi się podobają.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martuś cisy są bardzo szlachetne, rosną u mnie bez problemów. Dawałam im na start do dołka sporo lepszej ziemi i po trochu obornika. Gdyby nie były takie drogie miałabym ich więcej. ;:204 Mam Chilli i Hicksii, mają ładny ciemny kolor i dwa z żółtymi przyrostami. Właśnie ze względu na cenę kupowałam malutkie i pewnie lepiej się adaptowały w ogrodzie.
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Śliczne te niskie iryski, muszę sobie takie sprawić :lol:
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu posadziłam w dwu miejscach po 10 sztuk szafirowych i dziesięć jasnych Katharine Hodgkin w donicy. Jesienią z pewnością dokupię, są tanie, a w dużej liczbie pięknie wyglądają na rabatach. :)
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Soniu u mnie dziś rozkwitł pierwszy irys Katherine. Też jestem zauroczona i zamierzam jesienią dokupić, jak i krokusów.
ŚLicznie wyglądają wszelakie zimozielone kulki w ogrodzie. Muszę pomyśleć i u siebie też zrobić. ;:215
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

To ja też kupię iryski a także śnieżyczki. Nad cisem myślę kawałek czasu. Ale pomału jak złapię koncepcję .
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu mam dużo zimozielonych. Jedne ładniejsze, drugie mniej, ale w takim czasie, jak teraz nie jest pusto i szaro. Trzy malutkie cisy, bukszpany, lub trzmieliny i za dwa lata ładna kulka lub stożek. :) Kupno gotowych, większych niestety drenuje kieszeń.

Martuś pierwsze wiosenne cebulowe mają zdecydowane, mocne kolory i bardzo ożywiają ogród. ;:215 Nad lokalizacją cisów trzeba się dobrze zastanowić, odchorowują przesadzanie.
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Może kupię jak już się nieco urządzę.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Soniu i znów kawał dobrej roboty. Aż mi wstyd, że u mnie na razie wszystko leży :oops:
Wczoraj przyszły do mnie zamówione obrzeża do nowej ścieżki przy rabacie i nawet na sobotę miałam wizję popracować przy nich, ale plan się zmienił - jadę do ogrodniczego, potem sadzę do donic resztę z garażu i pewnie to co przywlekę z ogrodniczego ;:183 , no i jeszcze tą ala szklarenkę z włókniny muszę zrobić, bo nadal biegam z doniczkami: noc - garaż, dzień - na zewnątrz. Rabata pewnie znów będzie musiała poczekać. W niedzielę mnie nie ma i od poniedziałku znów do pracy. Masakra ;:192
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś kilka cisów, które mam to siewki podarowane przez przyjaciółkę. Trzeba dłużej czekać na efekt, ale koszt żaden. Może w okolicy jest jakiś starszy cis, często są pod nim siewki.

Zuza jak nie zrobisz jutro, to w przyszłym tygodniu. :) Włóknina oszczędzi Ci czas i bieganie. Ja pracuję tylko, jak jest naprawdę ciepło i mam spokojną głowę. Dopiero 20 marca, ile to jeszcze dni do maja. ;:224
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Obok kosciola ale ksiądz mógłby mnie przegonić. W sumie nie widuję zbyt wielu cisów. Ale nie spieszy się. W swoim czasie znajdę bo mam farta do takich okazji.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Zuzka co się odwlecze to nie uciecze. :wink: Mamy czas. Spokojnie. ;:196
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

No, no Soniu-ale się napracowałaś :) A u mnie dzisiaj było koszmarnie zimno z powodu wiatru. Szkoda bo miałam straszną ochotę pograbić trawnik. Ślicznie robi się u Ciebie. Lubię takie poprzycinane rośliny po zimie i też nigdy nie mogę dotrwać do tego 'kwitnienia forsycji'. U Ciebie dziewczyny straszą że za wcześnie przycięłaś lawendę, a ja swoją nie tylko przycięłam, ale i przesadziłam :oops: Zresztą mnóstwo roślin poprzesadzałam, poprzycinałam róże i trawy, pościągałam osłony. No i teraz się martwię ;:124
Soniu, a iryski przepiękne. Ja mam te jasne Katherine Hodgkin, ale koniecznie sprawię sobie jesienią takie jak Twoje. Cudownie przyciągają wzrok gdy wokół tak szaro i buro.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś zapytaj. :) Po co księdzu cisy, jeśli są siewki z pewnością pozwoli wykopać.

Aniu to zimno wczorajsze poszło do Ciebie. U mnie dziś było 14-15 stopni bez wiatru, super się pracowało. Iryski wdzięczne, widzę je z okien. Długo nie mogłam się zabrać za porządki, a jak już, to poszalałam. Wierzę, że nic się roślinom nie stanie, a wiara czyni cuda. ;:306
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Oj i obyś miała rację. U mnie tak ciepło jak u Ciebie dzisiaj było wczoraj. Na tyle ciepło, że cały dzień spędziłam przy malowaniu ogrodzenia. Jakoś nie chce mi się wierzyć w to silne ochłodzenie w weekend...no, ale przymrozki mam co noc. Oj martwię się o te moje biedaki poprzycinane, poprzesadzane...no bo przecież jakbym nie mogła jeszcze z tydzień poczekać ;:130
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”