Ogród zielonej
- Rozana
- 1000p

- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród zielonej
Soniu ja moje bratki schowałam do szopki na noc. Póki jest na minusie to nie chcę ryzykować.
A jak rosną cisy u Ciebie ? Bardzo mi się podobają.
A jak rosną cisy u Ciebie ? Bardzo mi się podobają.
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Martuś cisy są bardzo szlachetne, rosną u mnie bez problemów. Dawałam im na start do dołka sporo lepszej ziemi i po trochu obornika. Gdyby nie były takie drogie miałabym ich więcej.
Mam Chilli i Hicksii, mają ładny ciemny kolor i dwa z żółtymi przyrostami. Właśnie ze względu na cenę kupowałam malutkie i pewnie lepiej się adaptowały w ogrodzie.
- kasia100780

- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Śliczne te niskie iryski, muszę sobie takie sprawić 
- cyma2704

Kasiu posadziłam w dwu miejscach po 10 sztuk szafirowych i dziesięć jasnych Katharine Hodgkin w donicy. Jesienią z pewnością dokupię, są tanie, a w dużej liczbie pięknie wyglądają na rabatach. 
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Soniu u mnie dziś rozkwitł pierwszy irys Katherine. Też jestem zauroczona i zamierzam jesienią dokupić, jak i krokusów.
ŚLicznie wyglądają wszelakie zimozielone kulki w ogrodzie. Muszę pomyśleć i u siebie też zrobić.
ŚLicznie wyglądają wszelakie zimozielone kulki w ogrodzie. Muszę pomyśleć i u siebie też zrobić.
- Rozana
- 1000p

To ja też kupię iryski a także śnieżyczki. Nad cisem myślę kawałek czasu. Ale pomału jak złapię koncepcję .
- cyma2704

Aniu mam dużo zimozielonych. Jedne ładniejsze, drugie mniej, ale w takim czasie, jak teraz nie jest pusto i szaro. Trzy malutkie cisy, bukszpany, lub trzmieliny i za dwa lata ładna kulka lub stożek.
Kupno gotowych, większych niestety drenuje kieszeń.
Martuś pierwsze wiosenne cebulowe mają zdecydowane, mocne kolory i bardzo ożywiają ogród.
Nad lokalizacją cisów trzeba się dobrze zastanowić, odchorowują przesadzanie.
Martuś pierwsze wiosenne cebulowe mają zdecydowane, mocne kolory i bardzo ożywiają ogród.
- Rozana
- 1000p

Może kupię jak już się nieco urządzę.
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Soniu i znów kawał dobrej roboty. Aż mi wstyd, że u mnie na razie wszystko leży
Wczoraj przyszły do mnie zamówione obrzeża do nowej ścieżki przy rabacie i nawet na sobotę miałam wizję popracować przy nich, ale plan się zmienił - jadę do ogrodniczego, potem sadzę do donic resztę z garażu i pewnie to co przywlekę z ogrodniczego
, no i jeszcze tą ala szklarenkę z włókniny muszę zrobić, bo nadal biegam z doniczkami: noc - garaż, dzień - na zewnątrz. Rabata pewnie znów będzie musiała poczekać. W niedzielę mnie nie ma i od poniedziałku znów do pracy. Masakra 
Wczoraj przyszły do mnie zamówione obrzeża do nowej ścieżki przy rabacie i nawet na sobotę miałam wizję popracować przy nich, ale plan się zmienił - jadę do ogrodniczego, potem sadzę do donic resztę z garażu i pewnie to co przywlekę z ogrodniczego
- cyma2704

Martuś kilka cisów, które mam to siewki podarowane przez przyjaciółkę. Trzeba dłużej czekać na efekt, ale koszt żaden. Może w okolicy jest jakiś starszy cis, często są pod nim siewki.
Zuza jak nie zrobisz jutro, to w przyszłym tygodniu.
Włóknina oszczędzi Ci czas i bieganie. Ja pracuję tylko, jak jest naprawdę ciepło i mam spokojną głowę. Dopiero 20 marca, ile to jeszcze dni do maja. 
Zuza jak nie zrobisz jutro, to w przyszłym tygodniu.
- Rozana
- 1000p

Obok kosciola ale ksiądz mógłby mnie przegonić. W sumie nie widuję zbyt wielu cisów. Ale nie spieszy się. W swoim czasie znajdę bo mam farta do takich okazji.
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Zuzka co się odwlecze to nie uciecze.
Mamy czas. Spokojnie. 
- Andzia84
- 1000p

- Od: 23 sty 2014, o 15:51
No, no Soniu-ale się napracowałaś
A u mnie dzisiaj było koszmarnie zimno z powodu wiatru. Szkoda bo miałam straszną ochotę pograbić trawnik. Ślicznie robi się u Ciebie. Lubię takie poprzycinane rośliny po zimie i też nigdy nie mogę dotrwać do tego 'kwitnienia forsycji'. U Ciebie dziewczyny straszą że za wcześnie przycięłaś lawendę, a ja swoją nie tylko przycięłam, ale i przesadziłam
Zresztą mnóstwo roślin poprzesadzałam, poprzycinałam róże i trawy, pościągałam osłony. No i teraz się martwię
Soniu, a iryski przepiękne. Ja mam te jasne Katherine Hodgkin, ale koniecznie sprawię sobie jesienią takie jak Twoje. Cudownie przyciągają wzrok gdy wokół tak szaro i buro.
Soniu, a iryski przepiękne. Ja mam te jasne Katherine Hodgkin, ale koniecznie sprawię sobie jesienią takie jak Twoje. Cudownie przyciągają wzrok gdy wokół tak szaro i buro.
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
- cyma2704

Martuś zapytaj.
Po co księdzu cisy, jeśli są siewki z pewnością pozwoli wykopać.
Aniu to zimno wczorajsze poszło do Ciebie. U mnie dziś było 14-15 stopni bez wiatru, super się pracowało. Iryski wdzięczne, widzę je z okien. Długo nie mogłam się zabrać za porządki, a jak już, to poszalałam. Wierzę, że nic się roślinom nie stanie, a wiara czyni cuda.
Aniu to zimno wczorajsze poszło do Ciebie. U mnie dziś było 14-15 stopni bez wiatru, super się pracowało. Iryski wdzięczne, widzę je z okien. Długo nie mogłam się zabrać za porządki, a jak już, to poszalałam. Wierzę, że nic się roślinom nie stanie, a wiara czyni cuda.
- Andzia84
- 1000p

- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Oj i obyś miała rację. U mnie tak ciepło jak u Ciebie dzisiaj było wczoraj. Na tyle ciepło, że cały dzień spędziłam przy malowaniu ogrodzenia. Jakoś nie chce mi się wierzyć w to silne ochłodzenie w weekend...no, ale przymrozki mam co noc. Oj martwię się o te moje biedaki poprzycinane, poprzesadzane...no bo przecież jakbym nie mogła jeszcze z tydzień poczekać 
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo