Witam wspaniałych gości.
Pomalutku odpowiem na zadane pytania oraz pokaże kolejne kwitnące

oraz chcę się pochwalić że pada delikatny deszczyk od wczoraj wieczora.
Daria_Eliza witam Dario Ciebie cieplutko w moich progach, co do jeżówki to jest u mnie 3 rok ale nie chce wcale przyrastać, straszny żółw.

jak inne pełne... nasion pełne nie mają a jak już to 1 - 2 które raz wysiałam z pełnej czerwonej a wyszła zwykła różowa.
Karolinko dziękuje bardzo.

Rośliny w donicy gorzej rosną, szczególnie wysianie bylin i krzewów, w gruncie może dłużej wschodzą ale jak ruszą to porządnie i nie musisz ich kontrolować same sobie radzą.
Renatko dla mnie łaciate mają wielkie znaczenie, nie muszę liczyć na ich kwiaty bo zdobią z daleka paskami, plamami.
Justynko też tak mam jak widzę inne rośliny niż ja mam to ślinka mi leci.
Ewuś zapachu nie czuje
Witaj
Lucynko 
oj, ja już próbowałam z patyczków ukorzeniać hibiskusa i raz mi się udało, dałam teściowej i zmarnowała go.

kolejne próby kończyły się tragicznie, gnił..Co do nasion to nie miałam jeszcze z niego nasion, raz się zapylił ale deszcz spowodował że pleśniały i nie było żadnego..Będę zerkać na nasiona i jak co to będę siać bo sam się nie wysiewa.
Sławku nasionka kupiłam w sklepie int,,,ŚK,,,nie podaje pełnej nazwy bo bym reklamowała

mam kilka jego kolorów.Clitonia to kwiat tarasowy jest to pnącze,( zaczyna się pięknie puszczać)...Traktowanie jak męczennica zimą w chłodnym, lato w ogrodzie.
Hibiskus cudny ale nie potrafie go rozmnożyć

w kolejce do rozkwitnięcia czeka taki sam ale róż oraz bylinowe.

jeden jest z nasion i zakwitnie po raz pierwszy.
Iwonko, najwięcej czasu zajmuje podlewanie ale i domowe mnie pochłaniają w takie upały.
Martuś.
i ciąg dalszy trzeba nadrabiać zdjęcia bo się ich sporo nazbierało.
Przegorzan

kosmos

kanna

goryczka

\
Kolejna jeżówka

celozja

drewniana róża

moje dziwaczki

W bieli
róze dalej szaleją

mina lobata się rozrasta

liliowce sie pokazują ponownie

Jeżówki cieszą długo

Mam już zieloną, młoda ale jest i zakwitła

fuksja magellanica-zimująca

: zawciągowiec

kilka prymulek zaczyna nowe kwiatuszki pokazywać.

czosnek skalny

dalie

rozchodniki niebawem

ostrzeń