Taki - sobie ogród cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Taki - sobie ogród cz.4

Post »

Ale piękna ta pierwsza hosta , moje też mają ładne liście ale takiej żółciótkiej nie mam .. Pielić możesz przy okazji jak sadzisz nowe nabytki ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wybór host też masz że ho ho :shock: ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Gabriel
200p
200p
Od: 28 gru 2010, o 20:15

Post »

Cudne rododendrony, to drugie w kolejności, zaraz po daliach, rośliny u mnie. ;:108
Hosty też piękne, chyba w miarę zwiększającej się ilości cienia, będę wprowadzał większą ich ilość do ogrodu.
Zresztą wszystkie rośliny mają swój urok, trzeba go tylko dostrzec :uszy A dzięki Twoim zdjęciom to bardzo łatwe. ;:333
PS. Dalia Toto od Ciebie ma już pąki ;:oj
Pozdrawiam, Gabriel
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Urocze hosty. Moje rosną w pełnym słońcu i dają radę znakomicie!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mariola! Niektóre hosty dają radę, ale są takie, które się przypalają od promyczka słońca, np. Frances Williams :wink:

Gabrie! dziękuję! Też je bardzo lubię, nie mam hopla na ich punkcie, ale kiedy zobaczyłam, że u mnie daja radę i przy odpowiedniej pielęgnacji cudownie kwitną, polubiłam je bardzo. Praktycznie kupiłam tylko 2, reszta z odzysku.
Ładnie zadbałeś o Toto! Z Twoją szczęśliwą i troskliwą ręką pewnie inne też ładnie rosną!

Karola! Nie mam wyjścia - pół ogrodu mam w cieniu! ;:306

Janeczko! Ja już niczego nie kupuję. Unikam sklepów z roślinami wielkim łukiem, internetowe też! Niestety nie mogę poradzić na nadchodzące zewsząd paczki od bliźnich ;:306 A żółciutkich jest trochę odmian, pięknie rozswietlają różna zakątki, koniecznie sobie spraw!

Dzięki Iwonko! ;:196

Zuza!Muszę trochę popielić na bieżąco. Nie da rady bez tego! Gwiazdnica zajmuje od razu całą powierzchnię i zjada mój ogród ;:202

Udało mi się wypielić warzywnik, posiać fasolkę tyczną od Rysia, kukurydzę kolorową , posadzić cukinie na docelowe miejsce.
Potem hamak, obiadek w ogrodzie...

Z dziś:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Ostatnia hosta ;:oj
Jak i inne ;:173
Jezu,ale ty masz pięknie ;:124
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Ostatnia i przedostatnia taka sobie... ;:306
Cudne są tak serio ;:3
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

No niestety ja też mam dużo cienia, dobrze,że są też rośliny do cienia, np. hosty :lol:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Hah, obiadek w ogrodzie w sobotę i niedzielę miała i ja ;:108
Cudooowny ten czas.... ;:215
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

'Toto' i u mnie dobrze się sprawuje. Tak samo 'Canary Fubuki'. To były najmniejsze kłącza czy nawet pojedyncze bulwki ('Canary') i sadziłem z pewną obawą, a tak ładnie puściły :tan Ale tak jak piszesz - są też maruderki, które jeszcze nie wyszły z ziemi, pomimo że karpy były ładne. Nie ma reguły.
Na kwitnienie kosaćców będziesz musiała uzbroić się w cierpliwość, jeśli nie rosną w pełnym słońcu. Ale na pewno będą kwitły, tylko trochę później i nie tak obficie.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To mnie pocieszyłeś Jacku! Bardzo lubię irysy i nie chciałam ich kolekcjonować, ale i od Ciebie dostałam więcej niż bym chciała i teraz czekają na posadzenie kolejne od Marty. My sobie robimy takie drobne złośliwości i wysyłamy sobie więcej niż byśmy ogarnęły z dopiskiem "żebyś się nie nudziła" ;:306
Dalie mi wyszły prawie wszystkie na dzień dzisiejszy. Te co nie wyszły nieco rozgrzebałam i okazało się, ze wychodzą również. Tylko jedna zza oceanu nic nie puszcza i chyba wyląduje w donicy, daję jej 2 tygodnie!

Zuza! Po to jest ogród, żeby miło w nim spędzać czas! ;:173 Jeszcze milej mi było, bo był gotowy i nie musiałam przerywać prac w ogrodzie, żeby coś upichcić! To lubię! :wink:

Karola! Cienisty ogród ma zupełnie inny charakter, taki "leśny" ;:173 Mam pióropuszniki strusie, które się lubią rozłazić, ale nic nie zastąpi ich widoku (muszę im zrobić nowe zdjęcie, bo teraz są fajne).

Aga ! Mati! To Love Pat i Yellow Polka Dot Bikini! Ale każda hosta coś w sobie ma! I wszystkie są piękne!
Dziękuję Mati!

Jako, ze święto dziś doniosłe, nie planuję niczego w ogrodzie, bo udaję się do rodzicielki. Ale wczoraj nie dowierzałam prognozom i całe popołudnie podlewałam. Woda w balii mi się tak nagrzała, że można było się w niej wykąpać ;:306

Dalie wyłażą, nawet im trochę popieliłam, pomiziałam, pogadałam. Kolejne dwie poszły z donic do gruntu, bo wystawiły słuszne listki. Hosty cudownie się porozwijały. nie będę ich dzielić i przesadzać w tym roku, bo chcę się nimi nacieszyć. Nie planuje też niczego nowego sadzić, choć miejsca nieco jeszcze mam. Trzeba się cieszyć tymi, co rosną :heja

Na dziś:

Powojnik górski Marjorie (druga odsłona)
Obrazek

Rododendron jakuszmiański Bluerettia
Obrazek

Mój conica raczył :wink:
Obrazek
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MIŁKA mój Conika też raczył :;230 cały ubiegły rok przędziorki go trawiły a ja w czas byłam uboga i pozwalałam, w tym sezonie na razie bez gryzoni ;:306
Twoje hosty podziwiałam tylko nie chwaliłam, wobec tego teraz piszę, że masz za.......hosty. ;:215
Moje dalie też już na powierzchni poza jedną, ale myślę że i ona się ukaże

pozdrawiam -- zimno u mnie
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

To znaczy, że u mnie rosną słońcolubne hosty :) Piękny ten powojnik górski, w ogóle cudnie u Ciebie :) Moje dalie w koncu wychodzą, ale jakos tak niemrawo.... W sumie zimno jest i codziennie pada, zatem nie dziwię się wcale...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Oj, tak irysy potrzebują słonka. Moje rosnące w cieniu ociągają się, ale coś tam wypuszczają, tylko będą później i są mniejsze.
Conica piękna ;:138 a i taki powojnik jak Twój widzę pierwszy raz.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Miłko przyszłam się przywitać i popatrzeć co tam u Twoich dalii słychać :) Dobrze, ze dobrze słychać ;) Moje wypieszczone, zahartowane, wychuchane, piękne i wielkie poszły do gruntu. Oczywiście niecierpliwość to moja druga strona i posadziłam je na tydzień przed zimną Zośką. Wszystkie zmarzły mimo okrycia ;:145 Takiego miałam doła jak stąd do Ameryki. Na szczęście już się puszczają. Niektóre od bulwy, ale większość z łodyg. Szkoda bo niektóre miały już pąki. Dobrze, ze jednak będę mogła się nimi cieszyć :)
Powojnika masz pięknego. Ja polowałam na alpejskiego w Biedronce, nawet dwa kupiłam. Niestety okazały się jakieś inne. Też ładne, ale na alpejskiego nadal poluję :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”