Mam nadzieje, że przeziębienie jest już tylko wspomnieniem..
Ogród Gosi 12
Re: Ogród Gosi 12
Gosiu- piękna wiosna u Ciebie i pełna kolorów! Jest czym oczy nacieszyć- a jakie piękne kępki krokusów.. Ja jednak za duże odległości porobiłam i nie ma takiego efektu- poprawię się jesienią:)
- AgaNet
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosia, masz sporo tej wiosny w ogrodzie
Kępy krokusów cudne ! Mi się coś nie udaje złapać w obiektyw takich otwartych do słońca.
I bratki w gruncie świetnie sobie u ciebie radzą i zaczynają kwitnąć
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiosny masz zdecydowanie więcej ode mnie
Gosiu, doskonale wiem o czym piszesz, jeśli chodzi o gałęzie z obcinania tui - mam właśnie za sobą taką robotę - niby niewiele ścinałam - 0,5 m od góry, a tego obciętego zielonego tyle... że nie wiem kiedy to upłynnię...
Na jakiej wysokości cięłaś tuje ?
Gosiu, doskonale wiem o czym piszesz, jeśli chodzi o gałęzie z obcinania tui - mam właśnie za sobą taką robotę - niby niewiele ścinałam - 0,5 m od góry, a tego obciętego zielonego tyle... że nie wiem kiedy to upłynnię...
Na jakiej wysokości cięłaś tuje ?
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Moje ranniki się nie pokazują
Za to dzień wstaje słoneczny i na pewno coś nowego znajdę dziś w ogrodzie 
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu Twoja wiosna zdecydowanie bardziej zaawansowana niż u mnie! I kolorowo i zielono!
krokusowe fotki
Miłego dnia! U mnie będzie pracowicie spędzony na działce !
Nareszcie!

- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Hej Gosiu:)
Ale masz piękna wiosenkę,krokusy kwitną kępkami,jesienią dokupię na pewno
Acropolis hmmm miałam ją zamówić,ale Zośka poszła w jej miejsce
U Ciebie zdrowa i prezentuje się doskonale
Ciekawa jestem jak dziś wygląda Twój modrzew...chwilka zajrzę do swojego
Dalej ma suche kuleczki,a więc czekam cierpliwie na coś zielonego
Pozdrawiam:)
Ale masz piękna wiosenkę,krokusy kwitną kępkami,jesienią dokupię na pewno
Acropolis hmmm miałam ją zamówić,ale Zośka poszła w jej miejsce
Ciekawa jestem jak dziś wygląda Twój modrzew...chwilka zajrzę do swojego
Pozdrawiam:)
- JLG

- Od: 15 mar 2009, o 17:16
Dużo masz tej wiosny Gosiu... gałęzie nie zając nie uciekną, zawsze zdążysz je jeszcze pociąć, a teraz robić to co pilniejsze. Czy skończyłaś już ciąć żywopłot?
- kwiaty_poli
- 500p

- Od: 5 gru 2011, o 16:10
Gosiu u Ciebie wiosna bajeczna 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Gosiu wiosnę masz cudną, całe łany krokusików.... nawet przylaszczka już pięknie rozkwita
U mnie są 4 krokusy..... każdy w innej części ogrodu
zaraz wybieram się do ogródka i mam nadzieję, ze dziś już pojawiło się ich więcej.... od niedzieli takie piękne słońce przyświeca, tak, że powinny już sie obudzić 
U mnie są 4 krokusy..... każdy w innej części ogrodu
- Ivona44

- Od: 31 mar 2013, o 14:44
Pięknie - wiosenka i do Ciebie wreszcie dotarła, pozdrawiam Cię serdecznie 
Pozdrawiam, Iwona.
- baasik

- Od: 29 sie 2013, o 16:23
Fajne kolorowe krokusy a budząca się przylaszczka wręcz urocza 
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jadziu, kolorowo to dopiero będzie. Coraz więcej krokusów sie rozwija
Aga, to nie fajnie, że u Ciebie pogoda taka niełaskawa. U mnie dzisiaj powiało wieczorem chłodem. Szkoda, że ma się oziębić
Irminko, miło, że do mnie zajrzałaś.
Moje rabaty, ale nie ogród, są bardzo napakowane roslinami. Wręcz się wylewają. Nie to co u Ciebie, gdzie panuje lekkość.
Nadmanganian polecam. Jak do tej pory sprawdził się.
Ta różyczka to najlepsza w uprawie Bonica. Nigdy nie miałam z nią żadnych problemów
Monia, przeziębienie jeszcze objawia się lekkim katarem. Nie wiem, czy to zatoki, czy tak musi być. Innych objawów nie mam. Z cebulowymi to Ty się wstrzymaj, chyba, że będziesz już miała całą rabatę obsadzoną. Ja cały czas przy wkopywaniu nowych roślin natykam się na cebulki. Wiele już zniszczyłam
Agatko, te bratki to są samosiejki, miniaturki. Mam całe łany tych bratków
Evo, ja musiałam skrócić o jakiś 1 m do wysokości 3 m. Może to też za wysoki żywopłot, ale nie chciałm jeszcze bardziej okaleczać krzaki. Galęzie,które cięłam miały około 2 cm średnicy. I tak nie wiem, czy tuje tego nie odchorują.
Asiu, czekam na więcej, chociaz prognoza przyszłotygodniowa nie nastraja optymistycznie
Ewuś, ranniki miałas pierwszy raz? Ja jestem bardzo szczęśliwa, że w końcu udało mi się je uzyskać
Maryniu, pozytywnie zazdroszczę. Ja jutro spróbuję wyrwać się z pracy. Mam do opryskania żelazem mchu na trawniku. A potem będę czekała z niecierpliwością na sprzyjające warunki, żeby opryskać go randapem i zacznę robienie nowego trawnika
Iguś, małpuj, cieszę się, że Ci się podoba
Aniu, u mnie Acropolis w połowie lata zaczął chorować. Do tej pory tak nie było. Kładę to na karb tego, że obok rósł berberys, który chorował. Berberys przesadziłam, zobaczymy jak róża w tym roku będzie się zachowywała. Ale i tak ją bardzo lubię, za te niesamowite kwiaty
Niestety nie zrobiłam zdjęcia swojemu. Naprawdę sprawdź, czy przy oskrobaniu gałązki pokazuje się zielona część
Asiu, zostawiłam go m. ale jak na razie nie kwapi się do pracy. Jutro muszę opryskać trawnik żelazem, więc znowu żywopłt pójdzie w odstawkę, a m. wyjeżdża. Może w czwartek, albo w piątek zdoła go dokończyć. Myslę, że gdyby zrobił to piłą spalonową zajęłoby mu to może godzinę, góra dwie.
Pola, jak ta wiosna cieszy. Ja uwielbiam ciepło więc jestem przeszczęśliwa, że w tym roku zimy prawie nie było i mamy taką pogodę
Aguś, na pewno już dzisiaj bedzie krokusów więcej. Ja widzę ile ich przybyło od niedzieli. Korzystaj z ogródka póki możesz, bo w przyszłym tygodniu nadają oziębienie. Mam nadzieje, że te prognozy się nie sprawdzą
Ivonko, wiosna mam nadzieje, że dotarła już wszędzie. Jak miło, że tak wczesnie
Basiu, uwielbiam wiosenne kwiatki, mimo, że są takie malutkie, niepozorne, ale jak cieszą oczy.
Niestety nowych zdjęć wiosny brak, więc znowu pokażę swój lipiec

Aga, to nie fajnie, że u Ciebie pogoda taka niełaskawa. U mnie dzisiaj powiało wieczorem chłodem. Szkoda, że ma się oziębić
Irminko, miło, że do mnie zajrzałaś.
Moje rabaty, ale nie ogród, są bardzo napakowane roslinami. Wręcz się wylewają. Nie to co u Ciebie, gdzie panuje lekkość.
Nadmanganian polecam. Jak do tej pory sprawdził się.
Ta różyczka to najlepsza w uprawie Bonica. Nigdy nie miałam z nią żadnych problemów
Monia, przeziębienie jeszcze objawia się lekkim katarem. Nie wiem, czy to zatoki, czy tak musi być. Innych objawów nie mam. Z cebulowymi to Ty się wstrzymaj, chyba, że będziesz już miała całą rabatę obsadzoną. Ja cały czas przy wkopywaniu nowych roślin natykam się na cebulki. Wiele już zniszczyłam
Agatko, te bratki to są samosiejki, miniaturki. Mam całe łany tych bratków
Evo, ja musiałam skrócić o jakiś 1 m do wysokości 3 m. Może to też za wysoki żywopłot, ale nie chciałm jeszcze bardziej okaleczać krzaki. Galęzie,które cięłam miały około 2 cm średnicy. I tak nie wiem, czy tuje tego nie odchorują.
Asiu, czekam na więcej, chociaz prognoza przyszłotygodniowa nie nastraja optymistycznie
Ewuś, ranniki miałas pierwszy raz? Ja jestem bardzo szczęśliwa, że w końcu udało mi się je uzyskać
Maryniu, pozytywnie zazdroszczę. Ja jutro spróbuję wyrwać się z pracy. Mam do opryskania żelazem mchu na trawniku. A potem będę czekała z niecierpliwością na sprzyjające warunki, żeby opryskać go randapem i zacznę robienie nowego trawnika
Iguś, małpuj, cieszę się, że Ci się podoba
Aniu, u mnie Acropolis w połowie lata zaczął chorować. Do tej pory tak nie było. Kładę to na karb tego, że obok rósł berberys, który chorował. Berberys przesadziłam, zobaczymy jak róża w tym roku będzie się zachowywała. Ale i tak ją bardzo lubię, za te niesamowite kwiaty
Niestety nie zrobiłam zdjęcia swojemu. Naprawdę sprawdź, czy przy oskrobaniu gałązki pokazuje się zielona część
Asiu, zostawiłam go m. ale jak na razie nie kwapi się do pracy. Jutro muszę opryskać trawnik żelazem, więc znowu żywopłt pójdzie w odstawkę, a m. wyjeżdża. Może w czwartek, albo w piątek zdoła go dokończyć. Myslę, że gdyby zrobił to piłą spalonową zajęłoby mu to może godzinę, góra dwie.
Pola, jak ta wiosna cieszy. Ja uwielbiam ciepło więc jestem przeszczęśliwa, że w tym roku zimy prawie nie było i mamy taką pogodę
Aguś, na pewno już dzisiaj bedzie krokusów więcej. Ja widzę ile ich przybyło od niedzieli. Korzystaj z ogródka póki możesz, bo w przyszłym tygodniu nadają oziębienie. Mam nadzieje, że te prognozy się nie sprawdzą
Ivonko, wiosna mam nadzieje, że dotarła już wszędzie. Jak miło, że tak wczesnie
Basiu, uwielbiam wiosenne kwiatki, mimo, że są takie malutkie, niepozorne, ale jak cieszą oczy.
Niestety nowych zdjęć wiosny brak, więc znowu pokażę swój lipiec

- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Gosiu - podziwiam Twoje rabaty - juki są niesamowite podczas kwitnienia ...moja kwitła tylko raz .
Powiedz , proszę , jak się nazywa ta różana piękność ...pachnąca ? Podobna do Baronesse , ew. do Gartentraume . Taras masz zaje...fajnisty , aż miło tam biesiadować ...z widokiem na ogród
.
Serdeczności

Powiedz , proszę , jak się nazywa ta różana piękność ...pachnąca ? Podobna do Baronesse , ew. do Gartentraume . Taras masz zaje...fajnisty , aż miło tam biesiadować ...z widokiem na ogród
Serdeczności
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...