Gdzieś daleko na pół.wschód cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
krasna101
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 gru 2011, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Gdzieś daleko na pół.wschód....

Post »

Aniu jak zauważyłam u siebie to, to kiedy zakwitną Korony Cesarskie to chyba zależy od wielkości cebulki którą posadzisz. Pierwsze Korony pomarańczowe sadziłam z niedużych cebulek i dopiero po 2 latach mi zakwitły. Natomiast te czerwone kupiłam tu na portalu /od Drozda/ , cebule były bardzo duże i już w pierwszym sezonie po posadzeniu pięknie zakwitły :D
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Z jaką ogromną przyjemnością przechadzam się po Twoim ogrodzie co jakiś czas ;:138
Zdjęcie Makowej Panienki, tuż przed zrzuceniem balowej sukni wyszło bezbłędne ;:63 Chwila później i byłoby po ptokach.
Niesamowicie rosną Ci powojniki, nie tylko są ogromne, ale i do tego są obsypane masą kwiatów. Po prostu cudne ;:oj Wolę te o pojedynczych płatkach, ale i te pełne są grzechu warte. Mam młodziutkie, to takiego efektu jeszcze nie ma, ale też na taki liczę :tan
Awatar użytkownika
stefcia
500p
500p
Od: 2 gru 2012, o 18:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj!
Dzisiaj pospacerowałam się po Twoim ogrodzie i zachwyciłam się pięknem kwitnących powojników ;:215
500p
500p
Od: 23 wrz 2014, o 08:45

Post »

A mnie powojnik po prostu chyba usechł. Był grubości zapałki i kiedy coś koło niego robiłam ostatnio, wyłamał się u podstawy. I chyba amen.
Edit
Ja tu bardzo często bywam! Uparcie wyszukuję watki z tej części kraju, specyficzne warunki sprawiają że wiele roślin mogę oglądać tylko na zdjęciach u innych. Najbardziej urzekła mnie rabata przy wejściu do domu, wywinięta, ukwiecona, idealnie spasowana z otoczeniem. Tylko ziemia u mnie to absolutne zero. A liliowce kocham <3. Za liście głównie :D
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czy są u Ciebie już widoczne jakiekolwiek symptomy wiosny, czy o tym, że nastała świadczy tylko data w kalendarzu?
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
krasna101
Od: 5 gru 2011, o 21:58

Post »

Witaj Magdo :wit no u mnie jeszcze mrozy trzymają :wink: ale coś powoli wychodzi z ziemi. I o dziwo malutkie/niziutkie/ Przebiśniegi już pokazują białawe pączki. I innych cebulowych widać tylko stożki.
A regularnie już tu zaglądam i oglądam posty z południa bo tam już jest kwitnąco :D
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p
Od: 30 maja 2016, o 23:45

Post »

Bożenko ..to co widzę u Ciebie zapiera dech w piersi. Twój ogródek jest piękny i w takim stylu o jakim sama marzę ..Multum przeróżnych , cieszących oczy wszelkimi kolorami tęczy kwiatów.Może mieszkasz na biegunie zimna ale ja u Ciebie widzę nie biegun a tęcze :D To jest cudowny widok. Z wielką przyjemnością będę gościć u Ciebie w nowym sezonie .Pozdrawiam Cie serdecznie z południa Polski i życzę spokojnych, zdrowych świąt oraz prawdziwej , ciepłej pełnej kolorów wiosny po nich :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”