co do floksów - Sherberty są ładne, ale mają bardzo drobne kwiatuszki. Te starsze odmiany mają ładne, duże kwiatki. Ja floksy sadzę na tyłach róż - sąwdzięczne, bo gdy róże mają przerwę w kwitnieniu, to one wciąż dają kolory na rabatach, zwłaszcza, gdy już się rozrosną w większe kępy.
Ogród Majka411 ? ?róże w ogrodzie? 2013
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Majka411 ? ?róże w ogrodzie? 2013
Majeczko, Twoje różyczki mają w sobie tyle słońca, że możesz je wstawiać bez końca - dają bardzo pozytywny klimat
co do floksów - Sherberty są ładne, ale mają bardzo drobne kwiatuszki. Te starsze odmiany mają ładne, duże kwiatki. Ja floksy sadzę na tyłach róż - sąwdzięczne, bo gdy róże mają przerwę w kwitnieniu, to one wciąż dają kolory na rabatach, zwłaszcza, gdy już się rozrosną w większe kępy.
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Alania

Nie powinny się panoszyć - moje rosną kilka lat, przeniesione jako spore kępy ze starego ogrodu i jest OK. Faktem jest, że co roku odcinam jakiś fragment kępy, żeby podarować komuś ze znajomych lub posadzić na innych częściach rabat, ale wg mnie one są dobrą rośliną na rabaty różane - kępa należy raczej do zwartych.
- majka411

-
daffodil

- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Uwielbiam taką kolorystykę jak na pierwszym zdjęciu -lila i fiolety
- cudo
Majeczko, a masz namiary na jakieś sprawdzone źródło tych floksów? Bo ja co prawda boję się mączniaka na nich, ale czytałam że to młodym się nie zdarza...
A zdjęcia wstawiaj, oj wstawiaj i nie przestawaj
- wiesz ilu one osobom radość przynoszą?
Buziaczki niedzielne
Majeczko, a masz namiary na jakieś sprawdzone źródło tych floksów? Bo ja co prawda boję się mączniaka na nich, ale czytałam że to młodym się nie zdarza...
A zdjęcia wstawiaj, oj wstawiaj i nie przestawaj
Buziaczki niedzielne
- Alania

A to niebieskie na samym dole to co to jest 
- majka411

Asiu.... pierwszy raz zamawiałam floxy w tym sklepie http://www.cebule.sklep.pl/320-PLOMYKI- ... 3godKkMA7Q
Zamawiałam jeszcze po jednym, dwa floxy w innych sklepach. Nie mogę się jeszcze wypowiedzieć czy jakość
sadzonek będzie dobra.
U mnie nie brakuje kolorów....
każdy coś tam zauważy dla siebie

Moniczko to chaberki bławatki
Zamawiałam jeszcze po jednym, dwa floxy w innych sklepach. Nie mogę się jeszcze wypowiedzieć czy jakość
sadzonek będzie dobra.
U mnie nie brakuje kolorów....
Moniczko to chaberki bławatki
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Majka
Fotki wstawiaj, są śliczne
Ja w nich mogę godzinami buszować
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Floksy powinny się dobrze sprawować-kępa "puchnie", ale się nie rozłazi. Dość łatwo upilnować 
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Dziewczyny ja mam floksy od lat, nie mam na żadnym mączniaka, może dlatego ,że nie rosną w ścisku, maja przewiew i są w słońcu...ja tam widzę sam plusy w tych chabaziach....a Sherbet Coctail, czy Sherbet Blend maja duże kwiaty...Monia może Twoje były młodziutkie dlatego malotki jeszcze
- alexia

- Od: 1 lut 2011, o 18:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czesc Majka, a to bylo tak; chcialam poczytac o Sister Elizabeth, trafilam na fajne angielskie forum.Czytalam oczywiscie przez tlumacza.majka411 pisze:Alekxa hej?. Ty Zocho?
jesteś w nich normalnie zakochana ?
nie dziwię się, to jest piękna róża.
Masz puchy na balkonie ?..hihihi..hi dobre?. a, na poważnie Miss Alice ma tylko ładne kwiaty? takie jak Ty lubisz, ale krzaczek i liście beeeeee?
![]()
Szukaj dalej ?..
"Schwester" Elizabeth, to byl pikus, ale jak przeczytalam "Fräulein" Alice
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Czy to są chabry jednoroczne? Są cudne
A u mnie floksy niesamowicie się rozłażą. Muszę bardzo pilnować, żeby nie zagłuszyły innych roślin. Teraz posadziłam je w ograniczniku, ciekawe, czy pomoże
A u mnie floksy niesamowicie się rozłażą. Muszę bardzo pilnować, żeby nie zagłuszyły innych roślin. Teraz posadziłam je w ograniczniku, ciekawe, czy pomoże
- Elwi

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Maju, Twoje zdjęcia nigdy się nie znudząMam jeszcze sporo zdjęć, jeżeli wam się znudzą, to przestanę je wstawiać
Wiem, że w totka nie wygram, a to z tej przyczyny, że nie gram
Zakupiłam dzisiaj krążki torfowe i nasionka różne. Obejrzałam nawet filmik instruktażowy w temacie krążków. To co mnie nieco niepokoi, to że na filmie facet wtykał w środek krążka po jednym nasionku (nasionka były spore). Obawiam się, że nasionka ostróżki hiacyntowej czy też goździków będą mikre i jak tu wsadzać po jednym? Majeczko jak Ty robiłaś? Poradź please
Pozdrawiam, Elwi
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Witam serdecznie
Gdzie można tą ostróżkę hiacyntową kupić?, prawie całą Bydgoszcz zlatałam i nie mogę jej dostać,chyba, że w jakimś markecie?