Ja jeśli o róże chodzi to dopiero w tym roku się o nich uczę, powiedz jak przycinasz pędy po kwitnieniu
Świat roślin Ewy-rozalki część szósta
- tesia39
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Świat roślin Ewy-rozalki część szósta
Ewuniu, różyczki przepiękne
zwłaszcza Trikolor, Gemma , Dabliu Deliht i Graham Thomas
Ja jeśli o róże chodzi to dopiero w tym roku się o nich uczę, powiedz jak przycinasz pędy po kwitnieniu
Ewuniu zawsze wracam do swojego ostatnie wpisu i zaczynam się zastanawiać czy to ze mną jest coś nie tak czy opisałaś róże po moim wpisie. Piszesz że Burgund osiąga wysokość 70 cm mój miał już w tym roku powyżej 1m ale go niedawno przycięłam, bo jest za wysoki w miejscu gdzie rośnie miał być taki jak ty mówisz.
- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Ewuniu, chociaż w tej chwili prawie wszędzie królują róże, to ich urok jest bezcenny i można patrzeć na nie bez końca. Poza tym ich różnorodność jest tak wielka, że i tak zawsze jakaś nowa wpadnie w oko, tak jak i u Ciebie, bardzo podoba mi się Kaiserin Farah, a Isabel z tymi pofalowanymi płatkami jest boska, gdybyś mogła pokazać całe ich krzaczki, kolorek Burgundy Iceberg jest nieziemski, cieszę się, że mogę go oglądac również u siebie.
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
BEATKO dziękuję
MARYNIU moje hortensje zimowały bez okrycia .Mam dwie ,kiedyś w transporcie ułamała się gałązka i wsadzilam ją do doniczki .Teraz jest dużym krzakiem .Wpadaj Maryniu ,będzie mi miło .
TERENIU ,wielkokwiatowe i angielki tnę nad trzecim liściem a pnące nad pierwszym .
DANUSIU podpisałam od razu ,po Twojej wizycie .Wiesz ,że z wysokością u róż ,to nic nie jest na sto procent .Mój ,to jeszcze młodzik ,ale w tej chwili też mi wypuścił wielkiego pęda .Zastanawiam się co z nim zrobić ,bo na końcu ma pączki .
EWCIU dziękuję i serdecznie Cię pozdrawiam
ILONKO , Isabel jest u mnie od jesieni i już pięknie zakwitła .Jej kwiaty są przebogate w barwę i kształt .
w dodatku nie jest wrażliwa na deszcz .Ciekawa jestem ,jakie ma wady
MARYNIU moje hortensje zimowały bez okrycia .Mam dwie ,kiedyś w transporcie ułamała się gałązka i wsadzilam ją do doniczki .Teraz jest dużym krzakiem .Wpadaj Maryniu ,będzie mi miło .
TERENIU ,wielkokwiatowe i angielki tnę nad trzecim liściem a pnące nad pierwszym .
DANUSIU podpisałam od razu ,po Twojej wizycie .Wiesz ,że z wysokością u róż ,to nic nie jest na sto procent .Mój ,to jeszcze młodzik ,ale w tej chwili też mi wypuścił wielkiego pęda .Zastanawiam się co z nim zrobić ,bo na końcu ma pączki .
EWCIU dziękuję i serdecznie Cię pozdrawiam
ILONKO , Isabel jest u mnie od jesieni i już pięknie zakwitła .Jej kwiaty są przebogate w barwę i kształt .
w dodatku nie jest wrażliwa na deszcz .Ciekawa jestem ,jakie ma wady
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Ewcia ja doła mam przez Ciebie,takie sliczne róze masz

- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewa,ale ty masz zjawiskowe,piękne różyczki
Alchymist jest przecudna
Alchymist jest przecudna
Dzisiaj już tu byłam oglądałam i się zachwycałam tak pięknymi różyczkami jak i zdjęciami które oddają ich piękno
szkoda tylko ,że monitor nie przesyła zapachów 
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Jadzieńku Twoje też piękne
Aneczko ,dwa lata czekałam ,na kwiaty Alchymista ,już myślałam ,że się nie doczekam .W tym roku wreszcie się odwdzięczył za opiekę
Eluś ,oj szkoda .To by była przyjemność ,pooglądać i powąchać

Aneczko ,dwa lata czekałam ,na kwiaty Alchymista ,już myślałam ,że się nie doczekam .W tym roku wreszcie się odwdzięczył za opiekę
Eluś ,oj szkoda .To by była przyjemność ,pooglądać i powąchać
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Ewo ogladając Twoje róże od razu chciałoby się mieć wszystkie u siebie, co jedna to piękniejsza. Miałabym problem wybrać tę naj...., a Ty czy masz swoją największą różaną piękność. Zastanawiam się jak tyle pięknych roślin mieścisz u siebie, czyżby Twoje rabatki były z gumy 
- marzena06

- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Ewuniu oglądam i podziwiam Twoje róże znasz ich odmiany cudownie
,ja wczoraj dałam swoim papu ,i też przepięknie kwitną ,dzisiaj pada niesamowicie wszystko ślicznie podlane ,a ja wreszcie mam chwilę wytchnienia 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ewcia u Ciebie jak w lipcu - tak wszystko kwitnie! Cudne masz te róże, a gdzie Ty masz deszcz?
- avalonne
- 500p

- Od: 9 wrz 2012, o 22:21
Alchymist jest spektakularnie piękna
Nie sposób określić jej koloru 
- Sasanka18

- Od: 1 sty 2010, o 19:25
Ewuś
piękny dojrzały ogród ,żeby nie powiedzieć stary
chyba rodzinny ,miło pospacerować wśród takiej zieleni
piękny dojrzały ogród ,żeby nie powiedzieć stary
chyba rodzinny ,miło pospacerować wśród takiej zieleni